Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

lauantai 17. elokuuta 2019

Vihkiristit

Vihkiristit-kirjan sain luettua. Kirjoittaja on Eva Illoinen ja julkaisija Tammi. Minulle ilmainen kirja ja voin sanoa, että paljon enemmän kuin hintansa väärti :)
Kirja kertoo Linneasta, joka on pieni tyttö juuri talvisodan alkaessa. He asuvat Viipurissa, Linnea, äiti ja palvelija Katri. Isä on rajalla harjoituksissa. Onnettomien sattumusten vuoksi Linnea menettää äitinsä juuri talvisodan alkaessa ja hänen sydämeensä ja mieleensä jää niin paha kauhu, (kuin musta möykky) että hän ei myöhemmin muista tarkkaan mitä tapahtui.

Linnea pääsee tuttavien kotiin asumaan, kun isä on rintamalla. Sitten isäkin haavoittuu ja kuolee. Linnea sopeutuu pikkuhiljaa olemiseensa Harjulassa ja kasvaa nuoreksi neidiksi. Myöhemmin hän pääsee opiskelemaan Turkuun ja tutustuu siellä tulevaan mieheensä.... mutta tulevaisuus (ja osin menneisyyskin) on vielä hämärän peitossa...

Kirjan nimi Vihkiristit tulee rististä, jonka Linnean hengen pelastanut Saska antaa Linnealle. Ja lopussa löytyy toinenkin samanlainen risti, ja hirvittävät muistot palautuvat Linnean mieleen...mutta elämällä on vielä parempaakin tarjottavaa. Mielenkiintoinen romaani.

6 kommenttia:

 1. Kuulostaa todella koskettavalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alku oli surullinen, mutta kirja oli mielenkiintoinen.

   Poista
 2. Varmasti hyvä ja kiinnostava kirja! Muistaakseni olen joskus lukenut jotain Eva Illoiselta. Pitäisi varmaan lukea tämäkin joskus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä varmaan kannattaa lukea.En muista olenko itse aikaisemmin lukenut hänen kirjojaan.

   Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)