Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

sunnuntai 11. elokuuta 2019

Sadepäivän harrastuksia









Tänään sataa. Vesi on varmaan luonnolle tarpeen. Harmaat pilvet peittävät taivaan. Kaupalla käytiin, lähtiessä ei vielä satanut ja nostin kaikki kierrätyspisteisiin menevät auton takaluukkuun ja Elmo halusi tulla takapenkille kyytiin. Kuitenkin kun kävimme ensin bensa-asemalla ja kahvilla, niin sitten jo satoikin aika kovasti.Sanoin miehelle, että mulla on kissan luonto, en halua kastua....niinpä kierrätyspisteelle menevät odottavat edelleen autossa...
Ollaan menossa seurakuntaan, niin heitetän ne sitten samalla kun tuo sade näyttää laantuvankin.





Vanhoja valokuvia katselin. Lasten pienenä olo ajoilta: seurakunnan kesäleireiltä, synttäreiltä, kesälomilta, leikkipuistosta, mummolasta.... kyllä niitä aikoja aina välillä kaipaa, vaikka ei enää tässä iässä jaksaisikaan :) Mutta ihanaa on kuitenkin olla viiden lapsen äiti, on se ollut sellainen rikkaus. Paljon siellä oli jo edesmenneitäkin, äitini, täjejäni, vanhoja seurakuntalaisia... Kaikenlaisia muistoja tulee valokuvista.














Eilen illalla katselin keräilykorttejani, ei nyt viime aikoina ole tuota korttien keräilyharrastusta niin tullut pidettyä yllä. Minä olen kerännyt tuulimylly kortteja, majakka kortteja, erilaisia eläinkortteja,(esim.lammas-kortteja), vanhoja kortteja, suojelusenkeli kortteja, lapsi-aiheita ym.
Mulla on joku keräily-geeni ilmeisesti. Ja niin on kummallakin pojallanikin. He keräävät postimerkkejä molemmat ja vanhempi poika on kerännyt paljon kaikkea muutakin aikoinaan...ja säästänyt ne kokoelmat. Nuorempi poika keräsi ainakin Petzzejä, muistatteko vielä ne eri tyyppien näköiset karkki-annostelijat? En tiedä onko niitä vieläkin olemassa. Hänelläkin taitaa olla ne tallella edelleenkin. Tyttöjä ei ehkä niin ole keräily-kärpänen purrut. Keräätkö sinä mitään?














Mukavaa sunnuntain jatkoa ja viikon alkua! (Laitan tuolta arkistosta jonkun kuvan, kun ei ole nyt tullut otettua kuvia.)











7 kommenttia:

  1. Minä olen aikoinaan kerännyt postimerkkejä. Nyt näyttää, että kerään lankakeriä- vaikka neulon tai virkkaan joka päivä, niin lankakerien määrä käsityökorissa on vakio ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, tuo oli loistava vastaus - lisään omaani myös tuon lankakerät :-D

      Poista
  2. Sade varmaan pian lakkaa siellä, täällä nimittäin jo kirkastuu ja aurinkokin lähes paistaa! Sitten ei tarvitse enää kastua ;-)
    Minä taidan keräillä kasveja :-D

    VastaaPoista
  3. Sade tuli tarpeeseen ja nyt alkaa jo kirkastua. Hiukan vielä ukkonen kauempana jyrisee.
    Minäkin olen siirtynyt lähinnä kasvien keräämiseen. Tavaraa on tarpeeksi ja sekin ahdistaa.

    VastaaPoista
  4. Hyvä kun on nyt satanut muutamana päivänä, saattaa olla että kanttarellejä on nyt noussut, paikat täytyy käydä tarkistamassa. Mä en erik. kerää mitään, paitsi että olen ostanut kirppikseltä lomonosovin figureita, jonkin verran myös tuikkulyhtyjä. Kun tyhjennin äitini asunnon, niin hän oli kerännyt vaikka mitä, almanakasta lähtien kaikki kortit ja kirjeet, paperinkeräykseen ne meni.

    VastaaPoista
  5. Minä en oikein ole kasveista innostunut, otan niitä kyllä vastaan jos jostain saan ja sisäkasveja on tullut enemmänkin kasvatettua joskus. Luin eilen vanhasta päiväkirjastani, että oli silloin ollut 21 kasvia/kukkaa sisällä, silloin oli isompi asuntokin... tällä hetkellä on vain 11 sisällä ja 4 kuistilla. Tosin ulkona on muutama sisäkukka nyt kesällä. Ulkona suosin noita monivuotisia.

    VastaaPoista
  6. Koetan nyt pysytellä keräilystä poissa, mutta kaktuksia välillä ilmaantuu. Koetan pitää itseni aisoissa :)))
    Nuo Pezzit on varmaan nyt jo arvokkaitakin!

    Ylin kuva on kyllä hieno, kuvaa hyvin tätä keliä, mikä on ollut.
    Hyvä kun on satanut. Kun vaan ei kerralla ihan hirveästi sataisi.

    VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)