Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

keskiviikko 21. elokuuta 2019

Äidin kyydissä etelään




Luin aikaisemmin uudestaan joskus ennenkin lukemani kirjan: Äidin kyydissä etelään. Sen on kirjoittanut Pirkko Talvio ja julkaissut Tammi. Kirja on vuodelta 1981. Kirjassa on hauska piirroskuvitus. Minun kirjani on isotekstinen, joten sitä on ilo lukea :) Muutenkin kirja on hauska ja koko ajan tapahtuu kaikkea. (Lisäksi se on tavallaan minulle muisto mökki-ajoilta, koska se on mökki-paikkakunnan kirjaston poistomyynnistä ostettu).





Kirja kertoo neljän lapsen yksinhuoltaja äidistä, joka tekee työkseen käännös-töitä kotona. Perhe asuu vanhassa laina-kartanossa. Äiti on innostunut ajatuksesta, että he muuttaisivat etelään, tarkemmin sanottuna Portugaliin. Siellä olisi lämmin , hän voisi tehdä kirjoitus-töitä yhtä hyvin sieltä käsin ja he kaikki oppisivat kieliä. Siellä oli myös vanha ystävä, joka voisi hommata heille asunnon etukäteen. Joten tuumasta toimeen...






Äiti oli ostanut ikivanhan kleinbussin matka-autoksi ja heillä on tarkoitus ajaa läpi Euroopan.








Äiti, Anna ja Hanna, Jesse ja Jelena sekä eurooppalaiseksi matkakoiraksi ristitty Jusse-bokseri majoittautuivat Jumboksi ristittyyn autoon ja matka kohti Eurooppaa alkoi. Matkareitti oli merkitty karttaan, mutta he kuitenkin ensimmäiseksi eksyivät Turuntieltä tietöiden vuoksi...







Tässä kuva matkalta, kun kleinbussi jouduttiin viemään korjaamolle matkalla.














Monien kommellusten ja hankaluuksienkin jälkeen he vihdoin saapuivat Portugaliin. Eurooppalainen matkakoira oli muuttunut matkalla "reissurakiksi" ja asunto "kylän rumimmassa talossa" odotti heitä, reissurakki alkoi heti merkata omaa reviiriään. Tässä oli uusi koti, Portugalilaisessa pikku kylässä.





Tykkään kyllä tästäkin kirjasta, vielä toisen lukemisenkin jälkeen :)

4 kommenttia:

  1. Varmaan mielenkiintoinen luettava! Eilen varasin sen Kaksi rantaa-kirjan. Ei ollut hyllyssä kirjastossa, muutama varaus oli siitä.
    Mulla nyt lukeminen on vähentynyt tässä kuussa, on monta kirjaa keskenkin. Aloin vaihteeksi virkkaamaan :)
    Tsemppiä torstaihin!

    VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)