Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

tiistai 20. elokuuta 2019

Kaksi rantaa




Kaksi rantaa kertoo suomalaisten amerikan siirtolaisuudesta. Nuori Hanna lähtee 17-vuotiaana kohti "ihmemaa" Amerikkaa. New York on jo silloin 20-luvulla kuohuva suurkaupunki. Siellä ovat elokuvateatterit, jazzklubit, Keskuspuiston luistinrata, Long Islandin uimaranta ja varsinkin Haali, jonne kaupungin suomalaiset kokoontuvat viikoittain.












Alussa Hanna on keittiötöissä, mutta sitten hän pääseee sisäköksi kaivosmiljonäärin upeaan taloon, jossa hän viihtyy hyvin. Hän tutustuu ja ihastuukin suomalaiseen Marttiin. Martti kuitenkin muuttaa toiseen kaupunkiin ja välimatka viilentää tunteita. Hanna käy välillä Suomessakin ja viipyy siellä vuoden, kunnes palaa takaisin Amerikkaan. Koti-ikävä on ajoittain kovakin ja Hanna miettii kumpaan paikkaan hän kuuluu...missä on hänen kotinsa?




Kirjan on kirjoittanut Eeva Vuorenpää ja Kustantanut Minerva Kustannus. Hyvä ja mielenkiintoinen kirja tämäkin. Suosittelen!

4 kommenttia:

  1. Kiinnostava kirja! En muista olenko koskaan lukenut mitään kirjaa suomalaissiirtolaisten elämästä Amerikassa. Kuitenkin omastakin suvusta sinne jotkut lähtivät silloin joskus. Toivottavasti muistan hankkia tämän luettavaksi joskus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kyllä ihan mielenkiintoinen kirja :)

      Poista
  2. Otin muistiin tämän kirjailijan. Ehdottomasti on luettava tämä, mun mummi oli käynyt Amerikassa tai Kanadassa joskus 1900-luvun alkupuolella. Eikä ole tietoa kuinka kauan tai missä hän oli käynyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minun suvustani ei tiettävästi ole ketään siellä aikoinaan ollut...ainakaan minulla ei ole tietoa.

      Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)