Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

sunnuntai 25. elokuuta 2019

Kolmejalkaisia ystäviä ja Bussen tarina





Olen lukenut nyt uudestaan kirjaa Kolmejalkaisia ystäviä. Hauska kirja eläinlääkärin perheestä. Tekstiä takakannesta:




"Katen ja hänen tyttäriensä Lizin ja Louisen perheeseen kuuluu ennestän viisi koiraa, muutama kissa ja erinäinen määrä pienempiä karvaotuksia kun Ceilidh liittyy joukkoon. Eihän sateeseen hylättyä nälkiintynyttä koiranpentua voi jättää koditta. Sekarotuisesta Ceilidhistä tulee sittemmin koko koirajoukon johtaja, jonka elinvoimaa ei yhden jalan menetyskään vähennä.


Kate ja tyttäret ovat myös innokkaita ratsastajia, joten ydinperhe käsittää myös aina pari luonteikasta kavioeläintä. Oman lisänsä yhteiseen iloon tuovat tiheämpään vaihtuvat otukset kuten tilapäishoidossa olevat papukaijat ja poikaystävät. Tällaisessa joukossa eivät rahahuolet ja sisuksiaan valuttavat nojatuolit paljon paina."




Myöhemmin perheessä on toinenkin kolmijalkainen koira.Kate tuossa kirjassa sanoo: "Yksi kolmijalkainen koira sai ihmiset huomauttelemaan. Kaksi kolmijalkaista koiraa on pistämättömän varma tapa vetää huomiopuoleensa."










Bussen tulon jälkeen lainasin Mäntyharjun kirjastosta "Kolmijalkaisia ystäviä"-kirjan,, olin ilmeiseti nähnyt sen siellä. Se oli nuoriso-luokituksessa, mutta ihan kiva kirja lukea aikuisenkin. Tämä nykyinen kirja on kirjaston poistomyynnistä ostettu melko tahrainen kappale.





- - -



Siitä siirrymmekin Bussen tarinaan. Olimme muuttaneet Mäntyharjulle omakotitaloon. Meillä oli sekarotuinen labradorin noutaja Diana sekä kolme kissaa: Otto, Lilli ja Mymmeli. Olimme käymässä entisellä kotiseudulla ja poikkesimme entiseen naapuriin. Siellä oli väliaikaisessa hoidossa Buster (jonka myöhemmin lyhensimme Busseksi). Se oli sekarotuinen pystykorva, jolla oli kolme normaalia jalkaa ja yksi pieni vääntynyt ja surkastunut jalka ja ihana sydämellinen luonne. Bussea tarjottiin meille ja otimme sen "kokeeksi", ja sille tiellehän se jäi. Busse oli silloin 10 kk vanha. (Se on nuorin ollut meille tulleista koirista,ensimmäinen Diana oli jo viisi vuotias meille tullessaan ja Elmohan oli noin 4 vuotias). Tuijotuksia saimme runsaasti jos otimme sen mukaan Hirvensalmen kirkonkylään, joka oli lähempänä kuin Mäntyharju, vaikka Mäntyharjuun kuuluimmekin. Ei juuri kukaan uskaltanut kyllä sanoa tai kysyä mitään Bussesta, tuijottivat vaan.






Busse oli luonteeltaan ehkä ihanin meidän koirista (niitä on ollut kolme kpl). Busse tuli kaikkien eläinten kanssa hyvin toimeen. Pian muutimmekin takaisin entiselle kotiseudulle ja Busse sai monia ihmis-ystäviäkin. Sisukkaan ja lempeän luonteensa vuoksi.






Tässä Rasmuksen kanssa jo täällä asuessa.














Ja Elmon kanssa talvipuuhissa :)
















Elmon (ja mun) kanssa kävelyllä...














Busse oli enemmän "mun koira" niinkuin Elmokin (johtuu varmaan siitä kun ne on poikakoiria) kun taas tyttökoira Diana oli enemmään mieheen tykästynyt.














Bussesta jouduimme luopumaan kun se oli 9-vuotias, nivelet jo vaivasivat sitä ja muutakin sairautta tuli. Sehän toisen etujalan "puuttumisen" vuoksi joutui kolmella jalalla pompahtelemalla kulkemaan, niin nivelet siinä oli varmaan kovilla. Loppuaikana ei enää lenkille halunnutkaan vaan enimmäkseen makaili ulkona tai sisällä. Busse sai kuitenkin onnellisen elämän meillä ja tuotti meillekin iloa :)

10 kommenttia:

  1. ..niin ihana koira-tarina:))
    Sulonen oli Busse:)))
    Bussella oli rakastava perhe:))mikä parasta,ja Rakkautta antoi hyvästä hoidosta/huolenpidosta:)
    Mukavaa elokuun viimeistä viikkoa!!

    VastaaPoista
  2. Koira on kyllä ihana kotieläin, mutta on tietysti kissakin, meillä on melkein aina myös ollut molempia, nyt vain koira, ne on niin viisaita, kun olen lukenut tekstejäsi, niin onko teidän koirat irti, eikö ne karkaa, tai juokse ihmisten perään ? vai oliko ne kiinni? ei meidän ransua voisi irti ainakaan päästää, naapurin koirat 2 kpl.tosin ovat aina irti täällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän koirat on maalla asuessa enimmäkseem irti olleet. Kerrostalossa asuessa tietysti olivat kiinni ulkoillessa. Eivät karkaa, paitsi kerran Elmo säikähti yllättäen tullutta ilotulitus-paukkua...

      Poista
  3. Oli mukava lukea blogikirjoitustasi koiristanne. Kirjoituksesta näkee, että heistä on huolehdittu hyvin, suurella sydämellä. Hyvää alkavaa elokuun viimeistä viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eläimet on ihania, minä olen periaatteessa enemmän kissa-ihminen, mutta koiratkin on tuottaneet paljon iloa. Mies taas on enemmän koira-ihminen. Samoin sinulle mukavaa elokuun loppua :)

      Poista
  4. Olipa mukavia tarinoita;hauskasta kirjasta ja ihanasta Bussesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Molemmat ovat/olivat mukavia, sekä kirja että Busse <3

      Poista
  5. Olipa hieno tarina! Eipä ole montaa eläinystävää itellä ollut, ainakaan viime vuosin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eläinystävät on ihania, mutta jos on esim. kova matkustamaan, niin kyllähän se hankaluuksia tuottaisi...

      Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)