Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

maanantai 12. elokuuta 2019

Kaikenlaista höpötystä











Vaatekaappia raivasin. Olin aiemmin ajatellut, että kesän aikana taas tyhjennän ja putsaan sen ja laitan sopimattomat vaatteet kiertoon ja muut tuuletan ulkona...no, kesä kerkesi melkein mennä...oli joko liian kuuma tai sitten sateista, tai muuten vaan menoja tai väsymystä tai vatsavaivaa... seli..seli..
Enkä tänäänkään vienyt niitä ulos, kun on pilviä taivaalla. Mutta muuten sain kasan vaatteita sieltä kiertoon. Vapaaseurakunta ja Latvian ystävät keräävät vaatetta ja muuta tavaraa Latviaan meneväksi. Eli puhtaat menivät jo kierrätyspussiin ja vähän käytetyt menevät pyykkiin. Samalla saan sitten eteiskomerossa "hillotut" vaatteet (kiertoon menoa odottaneet)ja muut vietyä sieltä pois. Varsinainen keräyspäivä on 17.8., mutta kun olen siellä torstaina töissä voin viedä jo silloin.







Sellaisen huomion tein vaatekaapistani, että hameitä siellä on vaikka kuinka paljon, mutta housuja on mennyt pieneksi tuon vatsavaivan takia, kun ei voi pitää mitään kiristävää painamassa mahaa. Mutta muuten on ollut nyt kiva kun vatsa on ollut hyvällä mallilla, eikä ole juurikaan vaivannut. Blogi-ystävä Eijan hapankaali-vinkkiä olen nyt toteuttanut ja luulen sen auttaneen :)
Eli luonnon maitohappoa vatsalle, eikä tabletteja. Laitan tähän tuon Eijan vinkin:
Rasiallinen hapankaalia kahden viikon välein jaoteltuna kahdelle peräkkäiselle päivälle, eli esim. tiistaille puoli rasiallista ja ke toinen puolikas rasiallinen. Ja taas noin kahden viikon päästä sama satsi jne. Onneksi itse tykkään hapankaalista. Silloin,kahtena päivänä aiemmin, ennen hapankaali-kuuria, kun vatsa oli tosi kipeä, kupliva ja särkevä, niin olin ottanut juuri niinä päivinä ystävän antamaa uutta maitohappo-tablettia. Siinä luki, että voi tulla mietoja suolisto-oireita, (minulla oli kyllä kaukana miedoista). Tosin senkin luin vasta seuraavana päivänä, kun ystäväkään ei ollut muistanut sanoa, että alussa voi tulla vatsavaivoja siitä.
En siis ole käyttänyt sitä vaan hapankaalia, aito luonnontuote :)










Muistiin se ei valitettavasti vaikuta :) Unohdin nimittäin, että tänään minulla olisi ollut terapia kesätauon jälkeen. Muistin sen olevan huomenna, pitäisi aina kalenteri tarkistaa. Terapeutti soitti ja sovimme uuden ajan, vasta miehen Viron reissun jälkeen, koska tarvitsen kyydin sinne. (Mieshän lähtee reilun viikon päästä srk:n miesporukan kanssa Viroon talkoo-hommiin). Voi olla että tuo onkin mulla viimeinen terapia kerta..katsotaan nyt.











Hipsu rentoutuu.




Huomaa, että aletaan palata syksyyn kaikessa, sählykin alkaa taas ensi sunnuntaina miehellä kesätauon jälkeen. Viime yönä Elmolla oli joku vaiva, kun useamman kerran haukkui yöllä. Mies oli sen käyttänyt ulkona loppu-illasta, kun minä jo yrittelin nukkumista yläkerrassa. Kuitenkin noin 1-2 tunnin nukkumisen jälkeen se taas haukkui ja minä vuorostaan menin käyttämän sen ulkona. Söi ruohoa ja ilmeisesti kävi tarpeillaan, en ollut tajunnut ottaa lamppua mukaan, niin en juuri mitään nähnyt... Kolmannen kerran kun haukkui yöllä niin mies päästi sen ulos kokonaan ja saatiin loppuyö nukuttua.
Joskus tuon Elmon kanssa tulee vauva-arki mieleen. Paitsi vauvaa ei voisi pistää yöksi ulos.





Tällaista höpötystä taas tänään. Mukavaa päivää!











13 kommenttia:

  1. Hapankaali on varmasti hyvä, niin kuin piimäkin, luonnollisia aineita ja varmasti hellävaraisempia vatsalle kuin tabletit. Toivottavasti vaivat nyt tällä konstilla pysyvätkin poissa! Tuli mieleen, että voisinkin itsekin ostaa hapankaalia seuraavalla kauppareissulla, sehän on hyvää ja terveellistä, enkä ole vähään aikaan sitä ostanut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kerran aikoinaan kylässä ollessa oli tarjolla hapankaalia, silloin sitä ensimmäisen kerran maistoin.Mies ei siitä tykkää, mutta minä kyllä :)

      Poista
  2. Joskus ihan kovasti tekee mieli hapankaalia, varmaan elimistö silloin sitä kaipaa. Mullakin on jääkaapissa ollut sitä purkin loppu pitkään, unohtunut sinne, mutta ihan raikkaalle tuoksui, pitää maistella :)
    Ihana tuo Hipsu kuva!
    Mulla on nyt Niin pienet tilat säilyttää vaatteita, ettei niitä toivottavasti kerry. Pitää taas talvea ennen katsella ja laittaa kesävaatteista jotain pois, jotta tulis tilaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei minullakaan ole kuin tuo yksi komero, joka tosin on tuollainen vanha, vähän tavallista isompi komero, eli aika pitkä vaatetanko siellä on. Itse olen tehnyt sinne tiileistä ja laudoista hyllyt vaatetangon alle,ja niissä on vaatteille pienet muovikorit.

      Poista
  3. Ei ollut höpötystä, vaan tavallisen elämän kuulumisia. Kiva nähdä kissa Hipsu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva välillä jutustella ihan tavallisia asioita :)

      Poista
  4. Jos tämä oli höpötystä, niin ihan kaikkein parasta sellaista - eloa ja arkea. Olen joskus hapankaalia enemmänkin syönyt, mutta jostakin syystä nykyään tosi harvoin. Olet ollut Super reipas! Itselläni pitäisi tehdä sama savotta vaatekaapin kanssa. Huhhuh!

    VastaaPoista
  5. Aika hieno juttua, jos hapankaali on tuonut apua tuohon vaivaan! Mrilläkin on silloin tällöin, aika harvoin, ostettu hapankaalia. Välillä se maistuu ihan keitetyn perunan kanssa.
    Tykkään muuten tuosta ylinnä olevasta horsmakuvasta:) Siinä on mielestäni kiva tunnelma.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kylläpäs taas tuli kirjoitusvirheitä... En ollut hääppöinen kirjoittaja aikanaan kauppiksen konekirjoitustunneillakaan. Pitäisi malttaa hitaammin kirjoittaa ja paremmin tarkastaa tuliko sitä mitä aikoi:)

      Poista
    2. Kyll musta tuntuu, että hapankaali on auttanut...ja kun nyt on ollut pari päivää virtsatulehdus oireita myös, niin voisi siihenkin auttaa. Kävin kyllä labrassa antamassa virtsanäytteen tänään. Mulla on sama juttu, että jos kirjoittaa nopeasti niin sit tulee virheitä.

      Poista
  6. Jeee,kiva jos kaali on auttanut!
    Minä olen jo aikoja sitten lopettanut suunnittelemisen,että tekisin silloin ja silloin jotkut työt,koska...en niitä kuitenkaa toteuttanut ja se vaan stressasi.
    Nauratti tuo koissun ja vauvan vertaus...vauvaa ei voi laittaa ulos yöllä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, kannattaa varmaan tehdä silloin kun tulee inspis :) Elmolla on välillä tuollaisia "kausia", että haluaa yöllä ulos,välillä sitten nukkuu tosi hyvin ja antaa muidenkin nukkua :)

      Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)