Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

keskiviikko 8. toukokuuta 2019

Monenmoista





Tänään käytiin naapurikunnassa ottamassa punkkirokotus Punkkibussilla. Tuo Punkkibussi on siis sellainen kiertävä rokotus-auto. Jouduttiin ihan maksullinen rokotus ottamaan, vaikka oman kotikaupungin eteläosan asukkaat saivat hakea ilmaisen (eli Lohjanjärven ympäristön asukkaat). Me kun asutaan täällä kaupungin/kunnan pohjois-osassa, niin meitä ne ilmaiset eivät koskeneet. Kuitenkin kun mies on Lohjanjärven rannalla paljon harjoituksissa ja näytelmissä Vivamossa, ja siellä on ollut joku tapaus sitä puutiaisaivokuumetta, niin halusi, että mennään ottamaan rokotukset. Ja onhan täälläkin punkkeja, Elmolla ja toisella kissallakin oli jo punkit, jotka sain kierrettyä sormilla pois. Eläimille ystävämme sponsoroi punkin esto lääkkeet. Meillä itsellä toinen rokotus kahden viikon päästä. Onko teillä päin punkkeja?





Kotiin tultuamme päällystimme puukatoksen kattoa.







Huomenna taas työpäivä sekä Kylätalo-tilaisuus. Huomenna pitää vielä vähän aikaisemmin mennä paikalle, kun meillä Laulusiskoilla on lauluvuoro kylätalolla. Ja sitä ennen pitää keritä vähän harjoitella ja minun sitä ennen kattaa tarjoilupöytä valmiiksi. Että huominen on kiireinen päivä.






Tänään huomasin erään talon vanhan hengarin virkatun päällisen olevan rikki (oli siis valmiiksi päällystetty virkkamalla). Purin sen pois ja ajattelin virkata uuden päällisen, mutta hengari olikin melkein poikki ja kiinnitetty naulalla, niin en saanut sitä enää kunnostettua niin, ettei se naulan toinen pää olisi pistänyt sieltä...joten roskiin meni. mutta siitä tuli mieleen, että itsekin olen paljon puuhengareita päällystänyt virkkaamalla...vaatteet pysyvät niissä paremmin kuin pelkällä puulla. Ja se on kiva pieni, nopea käsityö. Tässä kuvassa muutama joskus tehty.













Nyt olisi paljon sukkien/tossukoiden parsimista... ihmeesti ne vaan aina hajoaa. Kovassa käytössä viileilä lattioilla. En kyllä erityisemmin parsimisesta tykkää, mutta se on sellainen "velvollisuus työ". Kivempaa olisi virkata hengareiden päällyksiä :) Hei taas!






6 kommenttia:

  1. Olet ahkera tekemään noita korjauksia! Minun tulee ottaa oppia sinusta! Mutta ne ovat toisinaan - kuten sanoit - niin perin velvollisuus töitä, että vastarinta nousee alta aikayksikön!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ei niitä aina huvita tehdä! Nyt sain kuitenkin parsittua yhdet miehen sukat ja kolmet omani :)

      Poista
  2. Ihania hengareita olet tehnyt:)
    minua vähän naurattaa tuo sana"velvollisuus-työt" ??
    mitä kaikkea se pitää sisällään,siinäpä blogi-aihe:))
    Mukavaa työpäivää!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Velvollisuustyöt on niitä, jotka eivät kauheasti innosta, mutta ovat "pakko" tehdä :)

      Poista
  3. Nuo ripustimet on tosiaan kauniita:) Punkkiasia suorastaan hermostuttaa minua. Täällä on vasta melko äskettäin ruvettu totuttelemaan niihin ja nytkin minulla on sellainen olo, että pysyttelisinkö kesällä ihan vain tiellä kävellessäni, enkä poikkeaisi metsään lainkaan. Ehkei se käytännössä ihan noinkaan mene, mutta sen se punkkitietoisuus tekee, että into metsäänmenolle on vähempi kuin ennen:(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän se on, tosi ärsyttävää... Kyllä mä olen metsässä kävellyt ainakin vielä entiseen tapaan. Äskenkin oltiin Elmon kanssa metsässä lenkillä. Elmo ja toinen kissa saivat jo punkkilääkkeensä, toinen ei vielä ole tullut kotiin.

      Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)