Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

lauantai 4. toukokuuta 2019

Mikätin?




Laitoin Face Bookin Pelastetaan vanhat esineet, tai joku sen tapainen ryhmä, kyselyn että mikä tämä on? Laitetaanpa tännekin jos joku tietää?












Muistaakseni äidin entisten ompelutavaroiden mukana tullut, ja edelleen on siellä äidin entisessä käsityö-tarvike lokerossa, vaikka en tiedäkän mikä se on. Fasessa oli vaan yksi kommentti jätetty, että se olisi joku langan pujotuksen apuväline, mutta en ymmrrä miten se sellaisena toimisi?

Se on rautaa tai vastaavaa metallia ja siinä on kolme pientä reikää. Pituus noin 4 cm. Sattuuko jollakin olemaan samanlainen tai muuten tietoa?





Muuten tämä päivä on mennyt ihan harakoille...ei ole tullut mitään järkevää tehtyä. No, ruokaa tietysti itselleni laitoin...mies on taas harkoissa. Uloskaan en ole viitsinyt lähteä, kun edelleen on kylmä. Olo on kyllä parantunut ja illalla oltiin seurakunnassakin. Mutta pätkääkään ei ole huvittanut tuonne kylmään lähteä. Muistatteko nallejen joulun vietto majan?












No, nyt muutin sen taas takaisin puutarha-majaksi, kevät on saapunut heille, ja nallet ovat saaneet vieraakseen pikku-tytön.











Siellä se vintin pöydällä nököttää. Mun olisi tehnyt mieli askarrella, mutta kun en mitään keksinyt, niin teinpähän tuon. Eli kannoin alas sisälle...ja tarvike/romulaatikon myös, vintissä oli kylmä...ja sitten vein taas takaisin ja otin kuvan.
Kahvia join ja "pusun" söin (ent. neekerinsuukko) sekä pähkinöitä. Väsymys on vähän helpottanut, mutta ei kokonaan. Mutta näillä mennään. Hyvää viikonloppua!











11 kommenttia:

  1. Paljonhan olet tehnyt. Ei ole päivä mennyt millekään harakoille. Tuo on luovaa työtä ja sille on oikeutettu paikkansa.
    Kaunis, valoisa ja iloinen kuva puutarhamajasta! Viihtyisä maja nalleilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä mäkin voisin tuollaisen puutarhamajan ottaa...vähän isompana vain :)

      Poista
  2. En ole tuommoista ennen nähnyt. Olisi kiinnostava kyllä tietää, mikä se on. Tulipa vain mieleeni, että onko ne reiät siis noissa "putkien päissä" ja onko ne pyöreitä? Olisiko sellainen mahdollista, että se olisi "avain" jolla väännetään jotain auki ja kiinni... vaikka vanhaan ompelukoneeseen, tai johonkin? Tosin aika pieni on, kun vain nelisenttinen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuossa on reikä tuon leveän "putken" kummassakin päässä (ihan pieni reikä) ja lisäksi tuolla etupäässä.

      Poista
    2. Lieksan Lehdessä on aika usein juttuja, joissa on jokin outo, vanha esine kuvattuna ja sitten kysellään lukijoilta, että mikä mahtaa olla kyseessä. Kyllä monista sitten myöhemmin selviääkin, mitä niillä on tehty. Entä jos lähetät kuvan sinne Lieksan Lehteen:) Tämmöinen olisi toimituksen sähköpostiosoite, jos innostut asiasta: toimitus@lieksanlehti.fi

      Poista
  3. Ei ossaa sanua,mikä lie,tuo mikätin:),jännä ja mielenkiintoinen
    kuitenkin:))
    ..ali-vuokralaiseksi tuonne puutarha-majaan voisin tulla:))
    Mukavaa lauantai-iltaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika kummallinen on kapine. Mukavaa pyhäpäivää sinulle!

      Poista
  4. Luulisin minäkin että se on jokin avain, joskus työpaikalle vein erilaisia esineitä ja asukkaat sai arvata mitä ne on,ja palkintona oli karkkipussi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole Fasessakaan kukaan varmasti tiennyt mikä se olisi...taitaa jäädä salaisuudeksi minullekin.

      Poista
  5. Kaunis esine, mutten kyllä tiedä mikä. Olis kiva tietää. Paljonhan sinä teit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin siellä Face Bookissa pari henkilöä sanoivat että olisi apuväline langan pujotukseen neulan silmään...en minä saanut siihen toimimaan :)

      Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)