Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

sunnuntai 26. toukokuuta 2019

Joskus ommeltuja nuken vaatteita



Metsäntytön blogissa oli nopeita vaatteita barbeille, niin siitäpä tuli mieleen, että itsekin olen tehnyt, ja teen joskus edelleen, samalla mallilla vaatteita nukeille. (Joita minulla on monta, vaikka ei enää lapsukaisia olekaan :)




Tässä minun pika-vaatteita barbille. Itse barbi "pelastettu" joskus alastomana ja likaisena kirppikseltä.











Tässä yläosa, joka taitaa olla "pelastettu" joskus erikseen, mutta alaosa on tehty jonkun yöasun/lasten vaatteen palasta.











Juhla-asun yläosa on joustavasta mustasta hiha-pitsinpalasta + turkoosista ohuesta pitsistä ja hame isosta samettisen tuntuisesta korupussista.







Tässä asu talteen otetun lakanan yläpitsi-osasta, jakkuna yläkuvan pusero "takaperin". Pitsikohdan alle ommellut punaista kangasta.












Myös muilla nukeilla on enimmkseen itse tehdyt vaatteet.












Tämä tummempi tukkainen nukke on alunperin ollut ns. prinsessanukke vaahtomuovi-pukuineen 60-luvulta. Jossain vaiheessa se on luopunut siitä.
Tässä hän on pukeutunut arkisesti hameen vyötärö-rypytyksestä tehtyyn, olkapäältä nauhoilta solmittavaan kesäpuseroon sekä samettihousuihin ja neuletossuihin. Kaverinsa (kirppikseltä) on saanut neuletunikan ja hameen.






Vielä eräs 60-luvun nukke, jonka joskus rahakkaampina päivinä heräteosteksena tilasin netistä.(Koska se toi mieleeni oman lapsuus aikaisem Leena-nukkeni. Tuo punainen paita sillä oli silloin päällä puserona, nykyisin olen käyttänyt sitä hällä jakkuna. Sukat on myös alkuperäiset, mutta kietaisu-farkkuhame itse tekemäni. Tällekin nukelle olen tehnyt erilaisia pika-vaatteita ja joskus niitä täällä esitellytkin.













Tässä eräs kesäinen asu, mekko pussilakanan palasta ja niin taitaa olla laukkukin.












Ja lisää asuja...












Tässä vanhasta kaulahuivista tehty mekko- ja hartiahuivi.











No, mutta nyt saa riittää... mutta melkein mistä kierrätysmateriaalista vaan saa nuken vaatteita...itse olen tehnyt esim. miehen paidan hihoista nukeille mekkoa ja liivihametta.En nyt vaan jaksanut enää etsiä arkistosta kuvia.

6 kommenttia:

 1. Kauniita,tyylikkäitä vaatteita :)
  ...viimeinen nukke ihanan värisessä iltapuvussa ja hartiahuivissa,(minun leempivääri)
  Oikea leidi!!!
  Mukavaa sunnuntai-iltaa....

  VastaaPoista
 2. Näillä oli hienoja asuja, niinkuin muistan sulla muulloinkin olleen:) Ja tuo alimmaisen kuvan nukke oli suorastaan juhlavaatteissa. Olet ollut paljon ahkerampi tuossa hommassa. Se on ihan kivaa kun sille päälle sattuu:) Meilläkin oli joskus sellainen nukke jolla oli vaahtomuovista kaunis hame, joka oli siis tanakka ja sen puvun asentoa sai muutettua. Olikohan tuo sinunkin sellainen. Minäkin muistan, että tein sille jostain vihreästä kankaasta uudet vaatteet, hatunkin. Ehkä se vaahtomuovihame oli mennyt rikki tai olin muuten kyllästyntyt, en muista enää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä lapsuuskodissa oli kaksi vaahtomuovi-pukuista nukkea, toisella oli vaaleat (karvaiset) hiukset ja vaaleansininen puku, toisella oli muovitukka ja keltainen puku...ilmeisesti tämä oli se.

   Poista
 3. Todella kaunis nukke varsinkin tämä viimeksi esittelemäsi. Se on ollut kallis nukke silloin. Viimeisessä kuvassa se näyttää jopa ilmeikkäältä! Kuin tietäisi näyttävänsä tyylikkäältä!
  Nuket jaksavat yhä uudestaan kiehtoa mieltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nukkeja on hyvä olla ja hyvä pysyä sopivasti lapsen mielisenä :)

   Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)