Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

torstai 30. toukokuuta 2019

Ruokia ja muuta



Ihana aurinkoinen päivä ulkona tänään. Join aamulla toisen kahvimukilliseni ulkona, suojaisessa nurkkauksessani oli tosiaan suojaista nyt, kun tuuli puhalsi eri suunnasta. Minulla oli kyllä varmuudeksi takki yllä, "kaulaan asti napitettuna", (tosin siinä oli vetoketju :)
Eilenkin olin ulkona sen verran, että kiskoin rikkaruohoja kukkapenkeistä ja ympäriltä. Mutta muuten on vieläkin "veto poissa" ja kurkku karhea ja tuntuu paksulta. Olenkin lähes päättänyt etten mene huomiseen laulukuoroon...







Äsken mun tietskan hiiri meni pimeäksi ja kävin hakemassa vintistä kaksi vanhaa hiirtä, alas tultuani kokeilin niitä, kaikki toimivat, jopa se äsken pimeänä ollutkin. Luultavasti se johtui vain tuon hiiren pistokkeen löysuudestä, menee jotenkin väärään asentoon. Nyt mulla on tässä kokeiltavana kaikkein suurin hiiri.







Isäntä meni kaverinsa kanssa siirtämään kaverin venettä ja pesevät sen samalla. Ja ehkä paistavat makkaraa. Itse tein ruuaksi keitettyä riisiä ja lihapulla-kastiketta, pakasteesta sulatettua lounasruokalan hävikkiruokaa. Lisäkkeeksi tein "hölskytyskurkkuja". Kurkuista ei kyllä tullut niin hyviä kuin esimerkiksi oli äidin tekemät,...ihan summanmutikassa heittelin kurkkuviipaleiden joukkoon suolaa, sokeria, etikkaa, yrttimaustetta ja vähän vettä. Ja sitten hölskytin. Ruokaa jäi kyllä vielä isännällekin :)








Näitä keltaisia tarvittiin ruuanlaitossa. Oliko niin, että tuon viipalointi-jutskan nimi oli "mandoliini" vai muistanko väärin? Tuo sitruuna munakello on minusta kiva.
















Ja tässä ateria:

















Eilenkin söin yksin, niin silloin tein keitettyjen perunoiden lopuista raastetta, maustoin suolalla, perunamausteella ja yrttimausteella, ja tein perunaröstiä. Kun olin kääntänyt sen pannulla lisäsin päälle vielä juustoraastetta ja annoin sen sulaa. Hyvää oli, vaikkei niin hyvän näköistä. Siinäkin nuo perunat ja juustoraaste olivat hävikkiruokaa.
















Tänään aamupäivällä katseltiin miehen kanssa, ennen hänen lähtöään, ohjelmaa 60-luvulta. Siinä oli esimerkiksi että Ruotsiin oli tullut oikeanpuoleinen liikenne 60-luvulla...ja jotkut ennakoivat, että siitä tulee ihan kaaos... Oli mainnoksia, joissa luki "pysy oikealla", jopa yhdet kalsaritkin oli "valjastettu " mainostamaan sitä :)






Ulkona taivas on aivan sininen mutta tuulee. Kohta keitän itselleni kahvit ja lähden ulos kahville :) Ai niin, tänään olisi markkinatkin tuolla taajamassa, saa nähdä mennäänkö käymään siellä, kun mies tulee. Mukavaa päivää :)







2 kommenttia:

  1. Minusta nuo ateriasi näyttävät syötävän hyviltä! Tässähän alkaa tulla nälkä... lisäksi kirjoitan parhaillaan artikkelia syötävistä kasveista, se ei auta, vaan vatsa kurnii koko ajan :-D Paras kai syödä vähän, muuten nälkä vain yltyy yltymistään.
    Se on niin hassua, että Ruotsissa siirryttiin oikeanpuoleiseen liikenteeseen tuosta vain, no eipä sitä vähitellen olisi vonut tehdäkään :-D Mutta hassua, että siellä alun perin oli valittu vasemmanpuoleinen, kun kaikkialla Manner-Euroopassa muualla oli oikeanpuoleinen.

    VastaaPoista
  2. Minä en edes muistanut koskaan kuulleenikaan, että Ruotsissa on joskus ollut vasemmanpuoleinen liikenne...

    VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)