Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

keskiviikko 10. kesäkuuta 2020

Pussukoita



Eräänä yönä unen ja valveen rajamailla, tuli mieleen runo : "Ruusu puhkesi punainen...", en tiedä kenen kirjoittama, mutta siitä tuli silloin yöllä ajatus käsityöstä, ruususta...jonkun taustan päällä.
Sitten "unohdin" sen joksikin ajaksi...eilen tuli mieleen kokeilla sitä, mutta eihän se tietenkään mennyt kuin strömsöössä...ei tullut edes ruusun näköinen :D :D




Mutta väliäkö tuolla, kiva oli kuitenkin puuhastella sen kanssa, ja loppujen lopuksi siitä tuli tällainen pussukka. Se on tuo ylin. Noissa pussukoissa on oikeastaan kaikki kierrätys-materiaalia, joko saatuja tai kirppikseltä ostettuja tai vanhoista omista tekstiileistä.










Esim. tuo apina pussukka on (nyt yli nelikymppisen) poikani lapsuuden aikaisesta sänkypeitosta, jonka mummi oli ostanut hänelle. Sen reunapalasta, jossa oli vahvempaa kulumatonta kangasta. Mulla on edelleen niitä reunapaloja tallella. "Ei meillä mitään olis, jos ei säästettäis" niinkuin sanotaan.



Ja jos joku jäi miettimään miten se runo jatkui, niin katsotaan jos muistan sen..




"Ruusu puhkesi punainen
keskellä kirkasta poutaa.
Tumma polttava viini sen
suonissa soi ja soutaa.
Pisaran yhden jos viiniä juo
ikuinen onni vuottaa.
Kaksi pisarta tuskan tuo,
kolme kuoleman tuottaa."




Tämmöistä höpinää tänään. Mukavaa päivää teille.




8 kommenttia:

  1. Se on jännä miten tosiaan unestakin voi saada ideaa käsityöhön:) Ja sitäpaitsi tuostahan tuli hieno! Ja sitä ovat kyllä nuo aiemmin tekemäsikin. Tuossa runossa on jotenkin väkevää tunnetta.

    VastaaPoista
  2. Huuh, onpa kohtalokas runo! Hieno.
    Hauskoja nuo unen ja valveen rajamailla tulevat ideat, silloin tuntuu, että alitajunta voi kirmata valtoimenaan ja mainioita ideoita tulla. Ihanat pussukat olet tehnyt!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt täytyis vaan keksiä mitä niihin laittais :)

      Poista
  3. Onpa ihana tuo kukkapussukka! Ja nuo muutkin ovat hienoja. Kiva kun sait inspiraation. Tosiaan unen ja valveen rajamailla tulee joskus luovia ideoita ja ajatuksia.

    VastaaPoista
  4. Kivoja pussukoita ja nostalgian havinaa kankaissa.

    VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)