Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

tiistai 30. kesäkuuta 2020

Juuri-kirjoja ja muistojaSateinen päivä on tänään ollut, melkein koko päivän satanut. On varmasti luonnolle hyväksi.
Tänään on miehen syntymäpäivä ja minä tarjosin hälle munkkikahvit kahvilassa. Meille piti tulla erään pariskunnan (aiemmin siis sovittu) nokipannukahveille jokirantaan, mutta kun niin satoi, niin peruivat tulonsa. Ihan ymmärrettävä asia.


Eipä juuri muualla olla tänään liikuttu kuin siellä kahvila-reissulla. Kävimme siis Lahnajärven ravintolassa kahvilla, silloinkin satoi kovasti. Yön nukuin vähän huonosti, kun koira halusi yöllä ulos ja minua taas vaivasi se jalkakipu, joka "tuikki" tuohon jalan sivuun. Särkylääkkeen voimin sain sitten vielä nukuttua. Päivällä olen taas pitänyt sitä nilkkatukea tuossa jalassa, se sopivasti tukee tuota jalan sivua.Olen lukenut kirjaa: "Karjalantyttö palaa juurilleen", ja toinenkin kirja juurista odottaa kirjahyllyssä: "Juuret Jylhäsalmella". Kuinka ollakkaan, kaksi tuollaista vähän saman aiheista kirjaa on tullut yhtäaikaa lainattua. Nuo saivat minut miettimään taas omia "juuriani". Eräänlainen karjalan tyttöhän minäkin olen, Pohjois-Karjalasta ovat vanhempani ja itsekin siellä olen lapsena asunut, ja myöhemmin kesälomia siellä viettänyt. Ja monta mukavaa muistoa on sieltä kesäloma-ajoilta. Jos kohta itikat eli hyttyset olivat vähemmän mukavia, siellä kun niitä riitti. Oltiin ihan paukamilla. Se ei kyllä naurattanut, kun joka paikka kutisi.Täällä taitaa alkaa vähän kirkastua ja lämpökin on noussut kahteenkymmeneen asteeseen.8 kommenttia:

 1. Karjalaisista juuristasi olet kivasti välillä kirjoittanutkin, ja tykkään muutenkin lukea muisteloitasi. Sinulla on rikkautta se, että on monta erilaista paikkaa ja tapahtumaa ollut elämässä, vaikka ei se varmaan ihan aina ole siltä tuntunut.
  Voi kun täälläkin sataisi, illaksi on luvattu, että alkaisi - saa nähdä. Vielä ei ole satanut. Öinen sade olisikin ihan parasta. Hyvää synttäriä miehelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Täällä taas sataa.. Elmo tykkää olla ulkona sateellakin ja eilen oli maannut märkänä yhden kuusen juurella ja oli ihan kurassa,pesulle piti viedä kun tuli sisään... koiran ilma :)

   Poista
 2. Siellä ne on minunkin juuret Pohjois-Karjalassa, äiti oli kotoisin samoilta seuduilta kuin sinun. Tuli sitten lähdettyä kohta kaksi vuotta sitten, enkä ole ihan vielä juurtunut tänne. Eipähän tarvi miettiä, että miksi en lähtenyt kun vielä voi.

  Jylhäsalmi-kirjoja olen joskus lukenut. Ehkä pitäisi lukea uudelleen. Ehkä vähän samantyylisiä kuin Katajamäki -kirjat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en ole lukenutKatajamäki-kirjoja enkä noita Jylhäsalmi-kirjojakaan,sattui vaan kirjastossa silmäin eteen tuo yksi kirja...en edes tiennyt onko se joku sarja...

   Poista
 3. Nuo kirjat on varmasti antoisaa luettavaa! Välillä sitä tulee omia juuriaan mietittyä, minä kun en isäni puolelta oikein mitään tiedä! Lämpöiset onnittelut miehellesi! Leppoisaa alkanutta heinäkuuta♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkään en paljon isän puolelta tiedä, mutta sellainen käsitys minulla on , että isäkin oli alunperin Pohjois-Karjalasta niin kuin äitikin.

   Poista
 4. En ole lukenut noita kirjoja, mutta ne vaikuttavat kiinnostavilta. Voisi joskus lukea. Vai ovat sinun juuresi Pohjois-Karjalassa. Itse olen molempien vanhempien puolelta hyvin eteläpohjalainen. Pohjois-Karjalassa olen käynyt muistaakseni vain kaksi kertaa, ja niistäkin on jo pitkä aika.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota alempaa en ole lukenut, mutta tuo Karjalantyttö-sarja on tosi hyvä. Minulta vaan jäi sarjan kaksi kirjaa välistä pois...

   Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)