Ilo elää
Olet tervetullut ja kommenttisi myös!
tiistai 16. kesäkuuta 2020
Kuumaa..kuumaa..
Tänään mulle jätettiin tehtäväksi tehdä kaksi kattilallista inkivääri-juomaa isännälle. Samalla päätin tehdä kattilallisen raparperijuomaa. Siispä kellarista hakemaan puita, ja tuli puuhellaan. Mies oli jo illalla valmiiksi raastanut inkiväärit, niinpä laitettuani ne "tulille", läksin poimimaan raparperin varsia ja huuhtelin ja paloittelin ne, ja kolmas kattila hellalle. Pieniä kepukoita polttelin hellassa,ja jonkun isomman puun, hain pari kertaa telineellisen lisää kepukoita. Kyllä oli kuuma,kun puuhella lämpisi ja kuumat kattilat höyrysivät.
Raparperijuomaan riitti kaksikymmentä minuuttia kiehumista,mutta inkivääri vaati kaksi tuntia. Loppuaikana paistoin vielä pikku makkaroita siinä hellalla ja kuuma vesi oli myös kiehumassa. Nyt olen itse syönyt ja miehen ruoka odottelee hellan reunalla, samoin kuin inkivääriliemet, jotka pitää siivilöidä ja pullottaa, kunhan jäähtyvät. Raparperijuoman jo siivilöin. Kuistilla, jonka ovi oli auki, kävin syömässä oman ruokani. Oli vähän viileämpää kuin sisällä.
Minulle (meille) on tulossa kasvihuone!! On kohta valmis. Miehen kaveri sitä on tehnyt ja mies ollut myös mukana. Miehen ja minun pitäisi myös maalata nuo ikkunan puitteet. Valokate tulee kattoon ja autotallin kattoon lumieste, ettei pudota lunta sen päälle.
En tiedä kerkiääkö enää täksi kesäksi käyttöön,mutta katsotaan..
Nyt on luvattu sadekuuroja ja myöhemmin hellettä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Onpa hienoa tuo kasvihuone! Jotain varmaan voi tänäkesänäkin kasvattaa.
VastaaPoistaHih, kuumuutta lisää vaan on tullut kun hellalla keitit.
Täällä on niin kuumaa ollut, ettei viitti uunissakaan ruokia tehdä.
Pilvistyi kyllä, mutta on hehkuvan kuumaa, kun seinät hohkaa.
En viitsinyt sähköhellalla keittää,kun piti pari tuntia keittää inkivääri-juomaa.
PoistaKiva, että saat kasvihuoneen. Ehtii sen kanssa ainakin harjoitella ja ensi keväänä voi sitten aloittaa tositoimin.
VastaaPoistaNiinpä :)
PoistaIhana kasvihuone!
VastaaPoistaNyt on kuuma päivä keitellä puuhellalla. Hiostavaa. Täälläkin odotellaan ja toivotaan, että sataisi.
Kyllä kai sitä sadetta on luvassa.
PoistaKiinnostaisi kovasti tietää miten teet sitä inkiväärijuomaa. Varmaan hyvää. Onnea uudesta kasvihuoneesta. siellä onkin sitten kiva puuhastella.
VastaaPoistaKiitos Sude :) Inkivääri-juomaan tulee noin reilu 200 grammaa raastettua inkivääriä kolmen litran kattilalliseen kiehuvaa vettä, keitetään pari tuntia, siivilöidän ja pullotetaan. Pitäisi auttaa nivel-vaivoihin, mies sanoo, että auttaa. (Minä en uskalla herkän vatsani takia käyttää, on se sen verran "tulista"). Eräältä tutulta hierojalta saatu ohje.
PoistaRaparperi juoma sopii minulle paremmin :)
Laittaisitko reseptin tänne siihen inkiväärijuomaan? Voisin sitä keitellä ja testata itsekin!
VastaaPoista-Airiina
Ai anteeksi; resepti tulikin jo! En heti katsonut kommentteja!
VastaaPoista- Airiina
Pajonko miehesi juo tuota inkiväärijuomaa päivittäin?
VastaaPoista-Airiina
Lasillinen päivässä on kuulemma suositus :)
PoistaTuo oli uutta minulle että inkivääristä voi tehdä juomaa,kasvihuone on kiva, mulla ei ole mitään kasvimaata, joskus ämpäriperunoita olen laittanut.
VastaaPoistaMinulla oli aiemmin sellainen ikkunoista tehty "kasvikaappi" autotallin seinustalla, mutta sitten lumi rikkoi talvella sen laseja, kun se oli tehty kiinteäksi. Siksi nyt tuleekin lumieste autotallin katolle. Muuten ei minullakaan aiemmin ole ollut varsinaista kasvihuonetta.Inkivääri-juoman pitäisi olla hyvä nivelille, itse en uskalla juoda, kun se on niin "tulista".
PoistaRaparperi on herkullista. Itse en ole tehnyt siitä kuin piirakkaa ja kiisseliä, mutta tuollaista juomaakin olisi kiva kokeilla joskus. Tänä kesänä en ole vielä tehnyt raparperista mitään, mutta ajattelin tehdä juhannukseksi raparperipiirakan.
VastaaPoistaTuo raparperi juoma onkin ihan hyvää :) Netistä löytyy erilaisia ohjeita :)
Poista