Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

maanantai 22. kesäkuuta 2020

Pilvetön päivä




Kuva ikivanha


Taivas on huikaisevan sininen, lämpömittari näyttää tässä (klo vaille 11) varjossa  23 astetta. Nyt olisi vielä viileämpää mennä kiskomaan ruohoja pensasaidasta. Eilen illalla aloitin sitä, mutta ruoho oli niin pitkää ja tiukasti kiinni, että jätin kesken. Lisäksi edellisen kerran, sen homman jälkeen, oli pitkän aikaa käsi kipeä. Kokeilin kyllä nyt leikata sirpilläkin. Ehkä menenkin nyt kokeilemaan jatkaa sitä, ja jatkan kirjoitusta myöhemmin.



- - -


No niin, nyt klo on jo yli puolen päivän. Sain pensasaidasta suurimmat ohdakkeet ja muut ylimääräiset kasvit kitkettyä ja sirpillä leikattua. Nyt taas pääsevät pienemmätkin pensaat siellä paremmin kasvamaan , nyt onkin osa (isommat) jo tosi hyvin lähtenyt kasvamaan. Pari vuotta sitten suunnilleen saatiin noita pensaan alkuja.
Sillä aikaa kun minä tein puutarhatöitä oli Hipsu kiivennyt omenapuuhun.


Tulin sisälle ja muistin, että en ole muistanut ottaa mitään ruoka-aineksia pakastimesta sulamaan, lisäksi olin ihan poikki, ajattelin että annan olla koko ruuanlaiton...ehkä mies tuo jotain tullessaan tai sitten keitän vaikka jotain puuroa tms. nopeaa.



Mukavaa päivää ihan jokaiselle!




11 kommenttia:

  1. Hoida kättäsi hyvin ja pitkään. Vastaavasta työstä sain lujan säryn ja liikerajoittuneisuuden. Olisi pitänyt hoitaa määrätietoisemmin kättä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se nyt on jo melko terve :)

      Poista
    2. Ihan hyvä! Sitten ei ole onneksi kyse samasta vaivasta. Paikka missä käsikipuni alkoi, oli vaan hyvin samantapainen. Pitkiä juoluvehniä ym vedin kovasta maasta. Eivät olleet irrota mitenkään.

      Poista
  2. Pihoilla nyt puuhaa riittää! On kyllä kiva tehdä ulkohommia kun on lämmin, loppuviikosta taitaa kyllä tulla liiankin kuuma, kun näyttivät että yli +30 nousisi. Aurinkoista alkanutta viikkoa♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, varmaan alkaa jo liian kuumaksi mennä kun viikko tästä etenee... Hyvää viikon jatkoa sinullekin :)

      Poista
  3. Reippaasti kitkit pensasaidan alusen! Tällä kuumuudella täytyy hakeutua varjoon usein, ja muistaa juoda vettä. Tai sitten voisi tehdä pihatyöt yöllä, kun on valoisaa ja viileää, ainakin toistaiseksi on ollut suorastaan kylmät yöt (täällä meillä ainakin).
    Toivottavasti joku kiva ruoka löytyi! Ennakointi on joskus tavattoman haastavaa ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kylmää on täälläkin ollut öisin. En laittanut mitään, paitsi paistoin kananmunia leivälle, ja mies tulikin sitten mukanaan eräs tuttu tyttönsä kanssa, joten sitten kahviteltiin :)

      Poista
  4. Olet ahkeroinnut.
    Teillä siellä Suomessa onkin ollut lämpimät päivät.
    hyvää kesän jatkoa sinne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin sinne! On tosiaan lämpöä riittänyt :)

      Poista
  5. Olet ollut ahkera! Päivän kuumimpina aikoina kannattaa lepäillä. Minusta on mukava puuhailla aamupäivästä ja iltapäivällä. Puutarhan kasvit kastelen illalla, niin aurinko ei kuivata heti ja kasvit saavat tarvitsemansa veden. Kauniita kesäpäiviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samoin sinulle! Usein iltapäivällä mies ottaa nokoset ja minä saatan olla pitkäkseen ja lukea, joskus jopa nukahdankin hetkeksi...

      Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)