Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

lauantai 23. marraskuuta 2019

Punatulkkuja, herkuttelua ja lukemista



Tänään luvattiin pitkästä aikaa aurinkoisempaa päivää..ei kyllä vielä näytä siltä, vaikka ollaan jo iltapäivää kohti menossa. Mutta hyvä ettei sadakaan :)
Mies oli eilen illalla järjestyksenvalvojana Tammisaaressa, tuli vasta ennen puoliyötä takaisin. En siis itsekään ollut omassa srk:ssa, mutta katsoin tilaisuuden netistä, kun on sellainenkin mahdollisuus. Tv:stä katsoin "Perjantai"-ohjelman,jossa käsiteltiin kännykkä riippuvuutta, joka voi jo lapsilla olla paha.





Tänään mies menee samaan tilaisuuteen järkkäriksi Karjaalle. Eilen siivosin pikkuhuonetta, ja harmittelin, ettei saa askartelutavaroita yhteen paikkaan, tarvitsisin sellaisen ison lipaston, jossa on paljon laatikoita...olen sellaisia nähnyt :) Nyt niitä on pitkin pikkuhuonetta ja osa olohuoneenkin puolella kahdessa kaapissa. Tai sitten pitäisi vaan reilusti vähentää niitä. Se olisi yksi konsti.












Keittiöön olen vaihtanut talveksi ystävältä saadut punatulkku-verhot :) Ja tällaisen sydän-kranssin tein aiemmin.













Pitkästä aikaa herkuteltiin tänään kahden ruokalajin aterialla. Eturuuaksi ranskalaisia ja kaksia erilaisia nakkeja, ja jälkkäriksi "köyhiä ritareita" ja vaniljakastiketta. Köyhät ritarit tein miehelle vaaleasta vehnäleivästä ja itselleni kauraleivästä, munamaito kauramaidosta ja samoin vaniljakastike, niin oli minullekin sallittua herkuttelua. Ainoastaan ranskalaiset oli tänään kaupasta ostettuja, muut ainekset löytyivät kotoa. Ilta herkutteluksi ostin itselleni banaanilastuja. Mieshän onkin taas illan poissa.





Olen ruvennut lukemaan "Kutsukaa kätilö"-sarjaa. Sehän tuli joskus tv:stä sarjana, silloin sitä katsoin. Jonkun noista kirjoista olen lukenut joskus vuosia aiemmin, mutta nyt aloitin uudestaan.




Kohta lähden päiväkahvin keittoon, heippa!

12 kommenttia:

  1. Enpä ole tiennytkään että Kutsukaa kätilö on kirjanakin. Jos se on sama mitä olen katsonut joskus, niin voisi olla hyvä lukea.
    Kivat verhot ja sydänkranssi. Joskus tein itekin sydämiä, ompelinkin niitä joskus. Kaikenlaista sitä on tullut tehtyä, eikä enää muistakaan niitä.
    Kyllä pitäisi taas ottaa ompelukone esille ja tehdä kangaspalasta tyynyyn päällinen. Meinaan jouluksi vaihtaa punaiset päälliset tyynyihin ja isompaan tyynyyn ommella vanhasta kankaasta punertava.
    Mukavaa ja rentouttavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse asiassa sen kirjan nimi olikin Hakekaa kätilö,(muistin aluksi väärin) ja tosiaan tuli tv-sarjana aika monta vuotta sitten. Kiitos samoin sinulle Rentoa ja lupsakkaa viikonloppua :)

      Poista
  2. Sievät verhot! Hauska idea tuo sydänkranssi! Hyvältä kuulostaa tuo kahden ruokalajin ateria <3

    VastaaPoista
  3. On mukavaa, kun löytyy kiva kirjasarja, johon voi uppoutua pidemmäksi aikaa. Huomenna kai pitäisi paistaa auringon varmemmin, toivottavasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänään sitä aurinkoa luvattiin, mutta pilvessä on taivas ainakin vielä...

      Poista
  4. Kauniit verhot,(Sinulla ihana ystävä).
    onpa kätevä idea tuo sydän kranssi,Kiitos:)
    No oletpas sinä herkutellut,köyhikset ovat tosi herkkua,vaniljakastikkeen kanssa varmasti monin verroinherkkua:))
    Olet löytänyt hyvän sarjan luettavaksi:)
    Meillä ollakko talvi vai ei ilma?:))
    Mukavaa sunnuntaita:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuota Hakekaa kätilö-sarjaa tuli tosiaan joskus aikoinaan katsottua TV:stä :) Mukava lukea kirjanakin. Täällä on luvattu tänään aurinkoa, ehkä pikkuhiven sinistä taivasta näkyy jo pilvien keskellä... Mukavaa sunnuntaita sinullekin!

      Poista
  5. Tosi kauniit verhot ja kiva on kranssikin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään noista verhoista tosiaan, kun tykkään linnuista :)

      Poista
  6. Punatulkkuverhot ovatkin ihanat talviverhot! Kiva myös tuo kranssi. Synkkää tämä marraskuu on ollut, mutta yhtenä päivänä viime viikolla aurinko paistoi ehkä jopa tunnin ajan. Se piristi kummasti!

    VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)