Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

torstai 21. marraskuuta 2019

Ei päivää ettei jotakin harmia...





(kuva vanha, kuvassa Hipsu)





Huhhuijaa! Kaikenlaista tässä on taas ollut.



Eilen illalla lähdettiin autolla käymään lähikaupassa (kahden kilometrin päässä). Ajettiin kaikessa rauhassa eteenpäin , kun yht äkkiä oikealta tien reunasta ryntäsi peuraa isompi eläin (liekö kauris ollut), minä äkkiä vaan huomasin sen ja huusin miehelle: "peura"! Onneksi mies sai vähän jarrutettua ja käännettyä ohjauspyörää, niin että eläin törmäsi vain auton sivuun ja hävisi...ilmeisesti paineli samantien tien toiselle puolelle metsään. Minä vaan hoin, että "voi kauheeta" kun ajattelin miten sen eläimen kävi. Mutta ilmeisesti ei pahemmin, kun autoon ei ollut jäänyt verta ainakaan ja se painui tosiaan metsään.
Käytiin vielä tien vartta vähän katsomassa, mutta ei näkynyt. Ja myöhemmin kyllä ajattelin, ettei peura yleensä ole noin iso, että peuralle olisi varmaan käynyt huonommin...
Auton sivupeili hajosi, kylkeen tuli lommo ja mun puolen ovi pitää nyt kirskuntaa kun sen avaa... Onneksi ei pahemmin käynyt, oli taas varjelus mukana.





Tänään sitten harmitti taas oma pääni...mulla luki kalenterissa, että tänään piti olla se muistilääkärin vastaanotto... ja läksin töistä vähän aikaisemmin ja ajettiin sinne. Myöhemmin selvisi, että se lääkäri olisi ollutkin ensi viikolla. Miten ihmeessä mulla oli voinut olla väärä päivämäärä kalenterissa...vai olinko saanut väärän päivämäärän vahingossa, kun se lääkäri on tuolla vain joka toinen viikko yhden päivän. Tosin onni onnettomuudessa oli se, että meille tarjottiin samantien ilmaista influenssa rokotusta, kun kerran oltiin siellä :) Joten saatiin ne.
Ja tuo lääkäri juttukin olisi mennyt ihan hyvin, jos olisin muistanut mikä meno miehellä oli tiistaina (kun mies oli mennyt kahville), kun muistin vain että hänellä oli joku juttu, mitä ei ollut mun kalenterissa, niin en uskaltanut ottaa sitä ensi viikon aikaa. Niin hoitaja perui sen ja seuraava on vasta vähän ennen joulua. Myöhemmin mieheltä kysyin sitä tiistaita, niin ihan hyvin olisin voinut ottaa sen ajan... ottaa päähän tämä oma pää...kaikki pitäisi olla ylhäällä. Ehkä vielä soitan huomenna sinne ajanvaraukseen, jos saisin sittenkin sen perutun tiistain ajan, jos ei kukaan ole kerinnyt sitä varata, niin ei tarviisi sitä enempää miettiä.





Oli jo vähän hämärää kun tultiin kaupan kautta kotiin (kun piti hakea kissanruokaa) ja mies lähti lenkille. Ottikohan otsalampun mukaan, kun nyt siellä ulkona näyttää jo melkoisen tummalta...vaikka kello on vasta varttia yli 4 iltapäivällä. Ehkä se ei ulkona näytä niin pimeältä, kuin sisältä katsoen.
Tänään on sauna päivä meillä. Ehkä sitä siellä rentoutuu taas. Töissä onneksi meni ihan hyvin, etten mitään unohtanut :)





Semmosta se on kun on "sama pää kesät, talvet", niinkun sanotaan.





16 kommenttia:

  1. Huh, onneksi ei käynyt peurakolarissa pahemmin. Marraskuussa hirvi- ja peurakolareita taitaa tapahtua eniten. Hämärässä ja pimeässä niitä on todella vaikea havaita.

    VastaaPoista
  2. Kyllä se tuommoista on, ja sinulla on useamman ihmisen menot muistettavana. Hyvä, kun nimensä muistaa välillä.
    Huh, peurakolari voi olla paha, onneksi ei käynyt pahemmin. On tosiaan ikävä ajatus, että vaurioitunut eläin kärsisi pitkään, täytyy toivoa, että niin ei käynyt. Ainakin yrititte etsiä, kunpa kaikki tekisivät niin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi eläimen ei kai käynyt pahemmin... me ollaan miehen kanssa molemmat eläinrakkaita :)

      Poista
  3. Avasin vielä koneen ja katoin vähän toisten blogeja, tulin ystäväni kanssa äskettäin klo 22 turusta tänne maaseudun helmaan, niin eteemme juoksi 3 peuraa, ei niin kova vauhti meillä ollut, niin sai pysähdettyä auton, sillä tiellä on kerran ollut hirvikolari,ja peura törmännyt autoon, kettuja ja supikoiria menee yhtenään yli, mutta koskaan siihen ei laiteta hirvi varoitusmerkkiä, esim. supikoirakin on aika isokokoinen ja vahva eläin, voi aiheuttaa vaikka ulos ajon, me ollaan paljon reissattu itä-suomeen, niin meillä on ollut varjeleva käsi yllämme, teilläkin oli varjelusta ettei elän ollut hirvi ja että ei pahemmin käynyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää on niitä suurimpia peura-alueita...ainakin esim. Salo ja Lohjakin... Oli onneksi varjelus mukana ja ettei tosiaan ollut vaikka hirvi, huh!

      Poista
  4. Kyllä ne säikäyttää nuo tielle hyppivät eläimet, voi että. Onnea on jos ei pahemmin käy. Eikä autollekkaan satu isompia. Olen kyllä saanut pelätä ennen usein kun mies ajoi reippaasti, metsäisillä seuduilla. Vaikka minkälaista eläintä näkyi. Onneksi ei törmätty mihinkään, joskus oli tipalla.

    Toivottavasti saat ajan lääkärille kuitenkin, aikatauluongelmat on keljuja. En minäkään muista mitään omiakaan juttuja jos ei joka meno yms ole kalenterissa. Eikä ole kuin vain omat menot.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti saan sen ajan, tänään on vasta iltapäivällä ajanvaraus...eli kohta pitää soittaa...

      Poista
  5. Olipa pelottava autoilukokemus! Tulihan siitä harmia auton kunnonkin kannalta, vaikka ei onneksi mitään loukkaantumisia.
    Onneks on lääkäriaika vielä käymättä, ettet muistanu jälkikäteen :) Aina on myös hyviä puolia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on totta, meillekin hyvä puoli oli tuo ilmainen influenssa rokotus, jota meille tarjottiin :)

      Poista
  6. Onni oli onnettomuudessa .ettei ollut hirvi:(
    Harmi heti uuteen autoon tuli ..korjattavaa,
    Autoja saa...
    Mutta hyvä ettei teille tullut mitään ,pelkällä säikähdyksellä pääsitte.
    Miten mahtoi peuran käydä ,?oletteko käyneet alueella katsomassa,päivän valolla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli isompi kuin peura, eikä näyttänyt pahemmin loukkaantuvan kun juoksi pois.

      Poista
  7. Me ajelimme Oulusta kohti kotia Raaheen niin oikealla pellolla tien vierellä juoksi kaksi hirveä, jos olisimme ajaneet vähänkään lujempaa niin ne hirvet olisivat ylittäneet juuri tien !! Onneksi ajoimme rauhallisesti ! Täälläpäin juurikin hirvet ovat yleisiä kolareissa; tulevat auton eteen tienpenkalta kuin ohjus ja ovat isoja ja painavia eläimiä! Toivottavasti säästymme kaikki tällaisilta arvaamattomilta tilanteilta!

    VastaaPoista
  8. Onneksi ei käynyt pahemmin kenellekään! Sepä se, sama pää kesät talvet - niin tuttu juttu välillä :) Jospa tuo aika ei olisi vielä mennyt ja saisit ajan ensi viikolle. Minä kävin eilen ottamassa influenssarokotuksen. Kävin heti aamusta ja kun menin rokotuspaikalle, oli jonkin verran jonoa. Tosi hyvin veti jono ja sillä reissulla ei kovim kauan sitten mennytkään. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)