Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

sunnuntai 24. marraskuuta 2019

Kirjaesittely ja muuta höpinää





Esittelempä tässä samalla tuon Hakekaa kätilö-kirjan. Kuten huomaatte muistin kirjan nimen viimeksi väärin...(kutsukaa kätilö, väitin sen olevan..no sama asia kuitenkin). Kuvat on näin pimeinä päivinä mitä on :( Ei vielä ole luvattua aurinkoa näkynyt.










Kuvasta varmaan muistattekin tuon tv:stäkin tulleen sarjan, jos olette katsoneet.





Kirjan on kirjoittanut Jennifer Worth.



"On puoli kolme aamuyöllä! Vääntäydyn sängystä puoliunessa virka-asuuni. Miksi minä ikinä ryhdyin tähän? Minun on täytynyt olla hullu! Kadunko valintaani? En koskaan enkä milloinkaan."



"Jennifer Worth kertoo hauskasti ja liikuttavasti ajastaan kätilönä ja aluesairaanhoitajana nunnien äitiyshuollossa 1950-luvun Lontoon Est Endissä. Cable Streetin ilotalot, Krayn gansteriveljekset ja pommien tuhoamilla alueilla notkuvat tenun lipittäjät ovat osa maailmaa, johon 22-vuotias nuori nainen astuu. Lapsia syntyy slummioloissa, mutta aurinko paistaa myös köyhille."



Tämä sarja alkoi Suomen tv:ssä 2013.





Kirjastossa näin tätä sarjaa ainakin kolme kirjaa...en tiedä onko niitä enemmän.






Asiasta toiseen. Kun mulla tulee aina välillä ompeluhimo ja milloin mitäkin tulee "väkerrettyä", niin välillä niitä keskeneräisiä ompeluksia aina löytyy... niinpä eilen tein valmiiksi nämä joulusydämet ja pikkuisen kisun.












Nämäkin on olleet sellaisia kokeiluja, toinen ohuesta huovasta ja vanhasta pitsistä, toinen vaalean kankaan päälle laitetusta punaisesta pitsistä. Täytin ne vanulla ja ompelin kiinni sekä laitoin koristeeksi toiseen silkkikukan ja kulkusen, ja toiseen pelkän kulkusen. Ja tietysti ripustuslenkin, joka on hyvin vanhoista ja pienistä joulukankaan paloista (aikoinaan töistä saaduista :)



Mulle tarjottiin ostettavaksi kaappia, monilaatikkoista, askartelutavaroille, kotiin tuotuna... kyllä vähän lupailin sen ostaa....kunhan taas saan rahaa... jos en nyt satu saamaan muualta, eihän sitä koskaan tiedä. Enkä kyllä tiedä edes mihin sen saisin mahtumaan, pitäisi varmaan luopua jostain muusta kaapista...katsotaan nyt...




Tämmöstä tänään, ja taivaallakin näkyy jo sinistä, vaikka ei aurinko vielä paistakkaan.





Mutta näillä mennään! Miehellä viimeinen järkkärikeikka tällä erää. Huomenna sitten muut suunnitelmat.

9 kommenttia:

  1. Onhan se sama sarja, oli tv ohjelmanakin hyvin mielenkiintoinen ja välillä traaginen, mutta pääasiassa onnellinen loppu oli kuitenkin.
    Tuontapaisia sydämiä minäkin joskus tein, kauniita on nuo sun joulusydämet.
    Täällä on ollut hieno auringonpaiste. Kävin jo aamulla sitä katsomassa ja uusi reissu tehtävä vielä. Piristää kummasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä ei juurikaan ole paistanut... tänä aamuna ja vähän vieläkin oli tosi liukasta, kun kosteus oli jäätynyt tien pintaan...kävellen siis..

      Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Kiitos esittelystä, minä tuota sarjaa pääsin muutaman jakson näkemään ja tykkäsin kyllä kovasti! Aivan ihania sydämiä ja suloinen kisu! Mukavaa alkavaa viikkoa ja marraskuun loppua♥

    VastaaPoista
  4. :)no otetaanpa uusiksi! :))
    Kauniit!,erittäin kauniit sydämmet olet tehnyt!
    Oletko teeveestä seurannut tuota Hakekaa Kätilö-sarjaa???
    Meillä sataa lunta,marraskuinen siniharmaa taivas...
    Kerätään ilo pienistä onnen muruista,tänäkin päivänä:))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä katsoin silloin aikanaan kun tuli. Täällä kosteaa, kylmää ja liukasta. Mutta oltiin pikku-pikku lomasella.

      Poista
  5. Ihanat sydämet ja kisun olet tehnyt! En ole katsonut tuota Hakekaa kätilö -sarjaa, mutta kuulostaa kyllä tosi kiinnostavalta. Hyvä tietää, että niitä on kirjoinakin olemassa. Voisi joskus lukea.

    VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)