Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

perjantai 8. marraskuuta 2019

Luettua
Viimeksi olen lukenut:
Ensin luin kirjan: Toisella silmälläKirjan on kirjoittanut Julia Kelly
En oikein pääsyt selville oliko kirja oma-elämäkerrallinen, vai fiktiota vai molempia.
"Lucyn perhe asuu vauraissa oloissa Dublinissa, isän akateeminen ura on lennossa ja sisarukset tunnetaan lahjakkuudestaan. Myös Lucy haluaisi tehdä isänsä ylpeäksi, mutta hän on tavallinen - ja oppinut jo kauan sitten, ettei tavallisuus riitä. Se on laiskuutta, saamattomuutta ja alisuoriutumista, eikä sellaista sallita tässä perheessä. Lucyn toisessa silmässä havaittu näkövika korostaa entisestään hänen vajavaisuuttaan. Epäonnistumiset opiskeluissa ja työelämässä tuntuvan seuraavan toistaan,kunnes perheen elämä kääntyy yllättäen päälaelleen - ja Lucyn on aika luottaa itseensä.


"Toisella silmällä" on taitavasti kirjoitettu romaani itsetunnosta ja suorituspaineista, siitä miten Lucy kasvaa naiseksi isänsä tuomitsevan katseen alla. Kirja on yhtäaikaa rosoinen ja herkkä, tiheiden yksityiskohtien ja lämpimän huumorin sävyttämä armoton perhekuvaus. Se valittiin Irlannissa vuoden 2008 parhaaksi esikoisteokseksi." Tämä teksti Kirjan takakannesta.


Seuraava kirja oli : "Kuuma kesä Korkholman saaressa"Kirjan ovat kirjoittaneet Ritva Ahola ja Helena Lindström

Tästäkin takakannen tekstiä:

"Elämä Korkholman paratiisisaaressa vaikuttaa rauhalliselta, mutta yllätyksiä on tulossa....
Mustapartainen taiteilija ilmestyy asumaan pappilan saunakamariin. Kartanoon kohdistuu uusia suunnitelmia. Ja Itätalo kukoistaa. Leppälän lapset ovat menestyneet, mutta Jussi-vainaan sielulintu ei jätä Ullaa rauhaan.

On kuolemaa ja rakkautta, on pitsisiä alusvaatteita ja ampumaharjoituksia. Ihmissuhteet syvenevät, tunteet paljastuvat ja entiset rakastavaiset kohtaavat, mutta aina on joku, jota asioiden käänteet ei miellytä.

Kaiken kaikkiaan, ihmeellinen kesä Korkholmassa."
Näistä kahdesta minä pidin tällä kertaa enemmän alemmasta, ehkä se oli kevyempää luettavaa, ja kun tykkään lukea vanhoista ajoista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)