Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

keskiviikko 11. syyskuuta 2019

Lisää tyhjästä nyhjäämistä :)Olin aiemmin ottanut myös talteen terättömien sukkisten lahkeet, kun housuosa oli hajonnut.

Ne ovat kauniin violettia pehmeätä ohutta kangasta. Tuossa yläkuvassa väri on vääristynyt, muissa on oikea väri.

Päätin kokeilla ommella niistä sukat. Tuollainen hävikki-materiaali on turvallista ommella, kun ei haittaa jos ei onnistukkaan, voi tehdä kokeiluja :)

Katkaisin lahkeet, niin että niistä tulisi polvisukat, mallasin ompelulinjan nuppineuloilla. Entinen lahkeensuu tulisi sukan yläreunaksi.
Ompelin poikkeuksellisesti saumurilla, joka tällä kertaa jopa toimi moitteettomasti.(Usein ei). Kyllähän ne saumat näkyy jalan alaosassa sivuissa, mutta ei ainakaan kotikäytössä haittaa.- - -
Lisäksi olin joskus saanut kankaiden mukana katkaistun hameen/mekon (ilmeisesti ollut hyvin hoikan henkilön maksipituinen mekko)...olin jo eilen sitä katsellut, että siitä saisi itselle polvipituisen hameen, kun katkaisisi sen hameen ehkä vanhan lantiolinjan kohdalta... Tänään sen tein ja ei tarvinnut ommella kuin yläreuna ja laittaa kuminauha ja hengariin ripustus lenkit. En ollut aikaisemmin ertyisemmin tykännyt siitä ruskeavoittoisesta kukallisesta kankaasta, niin en ollut ajatellutkaan siitä mitään tehdä...nyt se tuntui kuitenkin niin syksyyn sopivalta, kun mulla on kaapissa myös ruskea pusero ja pitsivillatakki. Siitä kuvaa ehkä myöhemmin :) Tuunailemisiin!

8 kommenttia:

 1. Olet kyllä nerokas, kun keksit niin luontevasti uusia käyttötarkoituksia vanhalle :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus kyllä, mutta välillä taas ei mikään liikahda pääkopassa :)

   Poista
 2. Tämä sukkajuttukin on mainio, tuli tosi hyvät polvisukat! Ei mulle olisi tuokaan idea tullut mieleen. Pitäisikin katsoa löytyisikö multa vastaavaa materiaalia, sillä käytän kotona aina hametta sisällä, ja inhoan hameen kanssa sellasia tavanpituisia nilkkasukkia. Parempi on varrettomat tai sitten juuri polvisukat. Laita tosiaan siitä hameesta kanssa kuva jossain vaiheessa. Kiinnostaa kovasti nähdä sekin. Hyvää torstaita sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Metsäntyttö :) Laitan kyllä kuvaa hameestakin vaikka asu-kuvana.

   Poista
 3. Oivallista tuunausta. Tuli hienot sukat.

  VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)