Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

perjantai 18. syyskuuta 2020

Perjantaita ja aurinkoa

 "Myrskyn jälkeen on poutasää", niinkuin Kari Tapio lauloi.Täällä ei mitenkään hirveä myrsky ollut, tuuli vain puhalsi vähän kovemmin. Eilen oli kuntouttava työpäivä,onneksi vatsa oli paremmassa kunnossa. 

Pari yövierastakin on ollut lähiaikana, toinen oli asunnoton mies, ja toinen isännän kaveri,joka kysyi yösijaa,kun oli jatkamassa matkaa seuraavana päivänä, ja oli edellisenä yönä valvonut, niin ettei halunnut ajaa kotiin ja takaisin väsyneenä.


Harvemmin noita yövieraita on, mutta nyt oli pari lähes peräkkäin. Pikku huoneessa onneksi pystyy yksi henkilö nukkumaan, ja saa olla omassa rauhassaankin. Minä aina jännitän jonkun verran vieraita. Paitsi ihan vanhoja tuttuja ja omia lapsia. Introvertti mikä introvertti.


Kone pesi pyykit ja laitoin ulos kuivumaan.


Äsken katselin jääkaappia sillä silmällä, että mitä laittaisi ruokaa. Löytyihän sieltä makkaraa ja salaatti aineksia, pakasteesta piti sulattaa perunamuussia kuumenemaan ja makkaraa paistoin sen kanssa. Salaattiin laitoin kaikkea mahdollista, mitä löytyi: kurkkua, paprikaa eri väreissä, tomaattia, vesimeloonia ja salaattikastiketta. Salaatin lehtiä ei ollut, mutta ei se haitannut.




Hyvää oli, ja jälkkäriksi muutama vesimeloonin kappale.


Mulla oli eilen vähän korva ja kurkku kipeänä, ja menin jo kahdeksan aikaan sänkyyn lukemaan . Yöksi otin särkylääkkeen ja sain oikein hyvin nukuttua. On se parempi nyt, tuntuu vaan niinkuin olisi pala kurkussa...ja limaa paljon. Toivottavasti menee ohi. Ei ehkä arvaa mennä srk:n tänä iltana...

 

Hei taas!



8 kommenttia:

  1. Toivottavasti kurkkukipusi menee ohi pian!
    Mukava kuulla, että teillä ei ollut myrskytuhoja. Ei täällä minullakaan, kun olen pohjoistuulilta hyvin suojassa, mutta sähköt oli poissa vuorokauden. Täytyy syödä kaikki helposti pilaantuva pian pois etenkin jääkaapista, mutta pakkasestakin. Olin kyllä avaamatta sitä, mutta varmaan se ehti jonkin verran lämmetä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kurkkukipu on vähän hellittänyt ja korvakin tuntuu aika hyvältä, olinkin koko päivän eilen kotona. Illalla vaan "niksahti" nilkka, olen laittanut voidetta ja pitänyt nilkkatukea, niin on sekin jo parempi.

      Poista
  2. Sitä kurkkukipua....täällä pohojosessakin...ohi kulku-matkalla.
    Toivottavasti voit jo paremmin,
    ihanaa kotiruokaa.teillä;)

    (minä teen tosivahvaa "suola-vettä kurlaan sillä jos tuntuu että kurkkukipu alakaa...
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äiti taisi myös kurlata suolavedellä, itse ei ole tullut kokeiltua. Onneksi kurkku on jo parempi, kuin myös korvakin.

      Poista
  3. Niinhän ne alkaa sykyiset tauditkin tulla, toivottavasti menee ohitse nopeasti! Mie juon inkivääriteetä, sitruunaa ja hunajaa joukkoon.
    Kyllä käy sydämeen tuo asunnottomuus. Olen nähnyt täällä saman miehen usein, eri paikoissa, kaikki omaisuus mukanaan. Ei aina tiedä mistä johtuu, ettei ole mitään asuntoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuokin mies joka meillä oli yötä, niin oli kuulemma yleensä yöpynyt rappu käytävissä, oli meidän Kylätalo-tilaisuudessa, niin tarjottiin mahdollisuus tulla meille yhdeksi yöksi (saa rauhassa nukkua) ja pääsi saunaan samalla, oli meille jonkin verran tuttu ennestään.

      Poista
  4. Hyvä perusruoka sulla lautasella.Yö vieraasta tulee mieleen
    lapsuus 60v.takaa, silloin romanit kierteli paikasta toiseen, ja pyysivät jäädä yöksi,niin silloin kotimme oli avoin heillekkin,siihen aikaan heitä sorrettiin vielä, ja tapauksia vieläkin on ollut.
    Ihana kun teillä on avoimet ovet, varmasti teistä huokuu se auttamisen halu.
    Vaikka asuntoja kyllä on paljon tyhjillään, ei jotkut halua mennä asumaan, vaan ovat mieluummin yö majoituksissa.Turun kaduilla "keijo" asui yli 10v. vapaaehtoisesti, hän halusi olla kadulla, vain yö majoituksessa,hän oli tunnettu turun kaduilla,ihmiset antoi hänelle ruokaa ohi mennen,mieheni kun oli töissä kauppahallissa, antoi hän keijon nukkua penkillä ennen hallin avaamista, sitten piti mennä ulos, tai johonkin suojaan päiväksi.Keijoa ei enää ole.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin , vieläkin niitä asunnottomia jonkun verran on, ja varsinkin Helsingissä kuulemma. Tuollakin miehellä kun on ollut kaikenlaisia ongelmia, niin ei saanut yksinään mentyä asioitaan järjestelemään, niin isäntä läksi seurakseen seuraava päivänä.

      Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)