Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

lauantai 19. syyskuuta 2020

Nyt piiputtaa nilkka

 Eilisen päivän kun olin kokonaan kotona,niin illalla vielä niksahti nilkka, jotenkin löysät nivelsiteet ilmeisesti, kun on ennenkin käynyt niin yht´äkkiä. Illalla jo pidin nilkkatukea, ja aamulla laitoin voidetta ja nilkkatuen. Pääsin jopa kauppareissulle,vaikka meinasin ensin pistää vaan isännän kauppaan. Mentiin kuitenkin yhdesssä, kun aika hyvin jo kävelin.


Kaupan pihassa oli kirpputori järjestetty, mutta mulla tää loppukuu on sen verran tiukkaa, että en halunnut mennä edes katsomaan. Vaikka eräs nainen kaupassa sanoi, että siellä on hyviä löytöjä. Kirvelevin sydämin kävelin ohi...no ei sentään :)

 

Tämän päivän ruoka oli eilisen loppuja (muussia ja salaattia) ja lisäksi kurpitsaa, jonka mies toi eilen. (Valtava kurpitsa, kuin paksu pesäpallomaila). Sitä paistoin pannulla. Olen myös syönyt sitä raakana, hyvää niinkin. Pakasteesta sulattamastani jauhelihasta tein kastikkeen muussille. Hyvä ruoka oli tämäkin.





Tänään toin viimeisenkin kukan ulkoa kuistille/verannalle. Kumpi on muuten oikea nimi tuollaiselle umpi-kuistille? Vai riippuuko se nimitys siitä mistä päin suomea ihminen on...


Kyselee "Tyhmä maalta"...

Mukavaa lauantai päivää ja viikonloppua, aurinkoista sellaista!



8 kommenttia:

  1. Pikaisia paranemisia sinne. Mun on aina vaikea ohittaa kirppareita, kun kohdalle osuu. Useimmiten tulee tehtyä löytöjä muttei aina. Se pelkkä hypistely on seikkailu 😁 Meillä on muuten kuisti - tosin vielä kaikki ulkona = oliivipuu, sitrukset, viikuna...alkaa tulla kiire. No autotalli on täynnä tavaraa. Ylläri. Ensin pitää raivata, mutta joku tulee kuistillekin - pelargonit.

    P.S kurpitsa kuulostaa houkuttelevalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kurpitsa on hyvää sekä paistettuna että raakana:)

      Poista
  2. En minäkään oikein tiennyt miten pitäisi nimittää kuistia, tai verantaa, kai niillä voi olla joku ero, terassi, kuisti, veranta! Parveke nyt on parveke. huh.

    Käväsin tänään Fidassa, jos ois ollut ruukkuja. Mutta hinnat on nousseet siinä niin että kaupasta ois saanut saman ruukun vähän halvemmalla! Hintoihin on lisätty hyväntekeväisyyslisä.
    Ennen kasvoi kesäkurpitsat niiin paljon jonain kesänä, jotta niiden syömisessä oli hommaa, nyt en ole ostanut niitäkään. Kyllä niistä hyvää ruokaa saa, jopa kakkuun laitoin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katsoin mnäkin ohjeita ja kaikenlaisia oli, mutta en nyt ole kuin syönyt raakana tai paistettuna :)

      Poista
  3. Hyvän näköinen ruoka-annos! Tsemppiä loppukuun rahapulaan.
    Luulen, että kuisti ja veranta riippuu tosiaan vähän siitä, mistä on tai mitä on suvussa käytetty. Kumpikin sana kai tullut ruotsin kielestä kumminkin. Jos ei ole ikkunoita, niin eikö se silloin ole avokuisti. Ja sitten voi sanoa umpikuisti tai lasikuisti. Rakkaalla lapsella monta nimeä :-) Veranta on kaunis, kesäinen sana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Verannaksi voisi kai sanoa, mutta kun on tottunut kuistiksi sanomaan..ja hyvin pieni sellainenkin.

      Poista
  4. :) KUISTI / VERANTA :)
    kumpaisenkin ottaisin...
    vain terassi meillä.
    Jääkaapin..tyhjennyksessä ruokaa voi monimuotoisesti muunnella ,jopa ihan omia versioita;))..
    Ruukaatko leipoa leipää?/sämpylöitä
    Se tulee edulliseksi:)
    viikonloppu takana ,uusi viikko ja uusi armo!
    hyvää alkavaa uutta syksyistä viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me saadaan yleensä leipää ruuanjakelusta, joskus aina myös gluteenitonta leipääkin.En ole koskaan ollut oikein leipuri... Joka päivä on armo uusi, niinhän se sanoo sanakin :) Hyvää syksy viikkoa sinulle myös!

      Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)