Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

sunnuntai 27. syyskuuta 2020

Erakot

 


Kirjastossa silmäni osuivat hyllyyn näytteille pantuun kirjaan, Milla Peltosen:  Erakot  Omintakeisten suomalaisten elämäntarinoita.


Ja kuten sanottu ennenkin minussa on introverttinä vähän "erakon" vikaa itsessänikin, niin hetihän ajattelin, että tuo voisi olla mielenkiintonen kirja. Ja lisä mausteena oli kirjan upea kansi.


Nyt kirja on luettu, enkä tosiaan pettynyt. Kirja oli mielenkiintoinen  kokoelma erilaisten erakko-luonteisten ihmisten elämän tarinoista, alkaen lapin savottamiehistä  ja kullankaivajista , uskonnollisista erakoista ja monien eri asioiden vuoksi yksinäisyyteen haluavista ihmisistä ja heidän elämästään.


Kirjan takakannen tekstissä sanotaan:

"Suomi on erakkojen luvattu maa,mutta erakotkaan eivät ole niinkuin ennen. Tai ainakaan  niinkuin yksioikoiset käsityksemme heistä. Keitä ja mitä erakot ovat? Miksi he ovat valinneet elämän muiden ulottumattomissa, vai ovatko? Mitä he haluavat elämäntavallaan sanoa, vai haluavatko? Mitä erakkous meikäläisissä oloissa oikeastaan merkitsee?

Erakot kertoo yhteiskunnan "ulkopuolelle" vetäytyneistä yksineläjistä. Se tutustuttaa lukijansa omintakeisiin persoonallisuuksiin pohjoisen erämaissa, korpien kätköissä, kaukaisilla saarilla ja vuorilla, peräkylillä ja kaupunkien reunamilla. Se kurkkii menneisyyteen ja kulttuuriseen kuvastoonkin, mutta keskustelee ennen muuta suomalaisten nykyerakkojen kanssa. Ja kertoo heidän kiehtovat tarinansa."


Jos vähänkin kiinnostaa hieman erilaisten ihmisten tarinat  ja heidän elämänsä niin suosittelen!


10 kommenttia:

  1. Kiitos vihjeestä, tämä täytyy kyllä lukea. Ihmisten elämäntarinat ovat mielenkiintoista luettavaa ja varsinkin, kun erakkoluonteen löydän itsestänikin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin tykkään muutenkin elämäntarinoista :)

      Poista
  2. Mielenkiintoinen kirja! Kiitos kirjavinkistä! Sen verran on minussa erakkoa, että joskus tekee mieli erakoitua kotinurkkiin ja kesällä mökille.

    VastaaPoista
  3. vois olla mielenkiintoinen kirja. Mä tykkään olla kotona, en silti itsestäni voi sanoa erakoksi, mutta hyvää ainesta mussa on :)

    VastaaPoista
  4. Minäkin olen introvertti ja sen verran "erakko", että tämä olisi kyllä kiinnostava kirja lukea. Muutenkin on kiva lukea vähän erilaisista elämäntavoista. Kiva kuulla että tykkäsit kirjasta!

    VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)