Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

maanantai 6. heinäkuuta 2020

Kaikenlaista mietettä








Kuva vanha.



Luin tänä aamuna päivän sanasta Hilja Aaltosen runon:



"Mitä varten Jumala luonut on,
kesän maisemaan sudenkorennon?
Mikä tehtävä sillä? Näin kyselen,
kun katselen haurautta siipien.

Samoin minäkin - heikot siipeni on -
monen mielestä outo ja tarpeeton.
Olen reittilennolla päivän vaan,
sudenkorennon lailla sen lentää saan."



Jotenkin minua kosketti tuo runo, koska jonkinlainen alakuloisuus on iskenyt sydämeen, kun ikäviä uutisia kuulimme eräästä rakkaasta "siskosta", hänen sairautensa on uusinut...



Itsellekin tuli mieleen taas, että ei tosiaankaan kukaan tiedä päiviensä märää, muuta kuin Isä yksin, Onneksi kuitenkin saamme olla Hänen kädessään. Ja Hän voi antaa niitä elonpäiviäkin jokaiselle
tarpeen mukaan.


Itselle tuli vaan entistä enemmän vimma yrittää vähentää tavaraa vintistä ja muualta, koska emmehän mekään tiedä päiviemme määrää. Miehelläkin on taas tulossa kontrollikäynti Helsingissä. Toivotaan että kaikki on hyvin.


Sää on muuttunut epävakaiseksi ja kylmä tuuli on. Harmaat pilvet ajavat toisiaan takaa taivaalla. Illalla katselin ennen nukahtamista, kuinka naapurin puolella (meidän rajalla) oleva koivu huojui ja heilui joka suuntaan. Makuuhuoneen ikkuna oli auki ja tuuli puhalteli sieltä. Lopulta sitten nukahdin, yöllä heräsin ja piti rukoilla ystävän ja omien lapsien puolesta. Aamulla oli jotenkin raskas olo. Mutta tässähän päivä on mennyt, romppeitten kanssa painiessa, hiki päässä :)





14 kommenttia:

  1. Tuuli on tosiaan kova ja hermostuttavakin, ei ole seesteisten kesäpäivien tunnelmaa nyt ollenkaan.
    Ikäviä uutisia tuollaiset, voimia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saila! Täällä oli aamulla kova vesisade, nyt paistaa aurinko, tosi vaihtelevaa, hetkessä vaihtuu sää.

      Poista
  2. Rukoukset ei mene koskaan hukkaan, ja kun olet saanut heidät sydämelle, muuta ei voi tehdä. hiukan lämpimämpi saisi kyllä olla, mutta ei kuuma.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rukousten voima on suuri, siihen täytyy uskoa :) Tuuli on ollut tosi kylmä...

      Poista
  3. Koskettava runo.
    Minä olen miettinyt eloa ja elämänkaarta, oman ja muiden. Mökkijärveen hukkui nainen viime viikolla. Itsellä kontrollikuvaus keskiviikkona. No, onhan näitä ajatuksia. Mutta sinusta pitäisi ottaa minulla mallia! Pitäisi alkaa laittaa "nurkkiin" kertynyttä roinaa ja roipetta pois. Miten sitä tavaraa kertyykin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin olen aina ollut kova sästämään kaikkea (jos sitä kuitenkin vielä tarvitsisi ...), nyt on onneksi tullut oikein hinku vähentää tavaraa :) Toivottavasti saat kuvauksesta hyvät tulokset, miehellä on myös keskiviikkona kuvaus.

      Poista
  4. Minäkin sain eilen illalla viestin eräästä entisestä naapuristani, joka ei kovin paljon minua vanhempi ollut, että hän oli kuollut. Tuli mieleen myös miettiä sitä, että kyllä ihmisen elämä on lyhyt. Lopulta meidän kaikkien, vaikka ikääkin annettaisiin pitkälti. Siunausta Sesse sun ja teidän tähän päivänne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, elämä on lyhyt.. Siunausta sinullekin ! Onneksi meillä on toivo :)

      Poista
  5. Samoin täälläkin, kasvinsisko on ollut sairaana ja sairaalassa yli 2 viikkoa. On päässyt jo kotiin kyllä, mutta kunto on heikentynyt. Mutta kyllä huolestutti, on oltu viestein yhteydessä usein, melkein joka päivä.
    Tämä on ollut eriskummallinen alkuvuosi, pitää vaan toivoa että tämä kyvä kehitys koronan suhteen jatkuu.

    Vuosi-pari sitten kun piti tyhjentää talo, niin jokainen tavaralasti kun läksi pihasta huojensi elämää todella paljon. Paljon meni sellaista, jota olisi tarvinnutkin, mutta ei voinut mitään. Ei voi kaikkea säilyttää. Ja niistäkin mitä säilytin on nyt ollut suuri osa varastossa pahvilaatikoissa. Jotain välillä käyn etsimässä, mutta pääosin en ole tarvinnut niitä kuitenkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän se jotenkin tuo voimaakin, kun saa edes jotain laitettua pois, vaikka ei tilan tulo vielä missään näy :) Mutta ehkä pikkuhiljaa, eilen kävi kaksi tavaroiden hakijaa ja tänään pitäisi tulla ainakin yksi ja samoin huomenna..

      Poista
  6. Totta emme tiedä päiviemme määrää ? Kyllä noita ylimääräisiä romppeita pitäis hävittää. Mutta kova homma siinä on, en tahdo oikein jaksaa tehdä suurempia siivouksia.
    Hyvä olis käydä vaikka yksi kaappi kerralla, sekin olis jo jotakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, minäkin tänään kävin läpi astia komeron, en vinttiin ole tänään "kerinnyt", sain sentään tuolta komerosta jotain poistoon.

      Poista
  7. Koskettava runo tosiaan ❤ Itsekin olen ollut siipi maassa, kun viime kuukausina on sekä läheisiä että vähän kaukaisempiakin nukkunut pois. Tajuaa kaiken katoavaisuuden. Voimia sinulle!

    VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)