Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

torstai 23. heinäkuuta 2020

Inkivääriä ja raparperia...

...niistä on tämä päivä tehty.


Eli kummastakin tein juomaa, miehelle inkiväristä, itselle raparperista. Samalla syssyllä puuhellalla  keitin itselleni kaurapuuron ja kuumensin vettä.

Melko viileää oli ilma ulkona,niin tulikin paloi hyvin. Hieman kuuma tuli sisälle silti, ja piti pitää keittiön ikkunaa auki. Inkiväärijuoma kun tarvitsee sen pari tuntia keittämistä.








Tässä raparperi-juomat vasemmalla, ja inkivääri-juomat oikealla. Eteisessä jäähtymässä.




Yhden kangas-maskinkin lisää kävin varalta ompelemassa yläkerrassa...jos se toinen aalto vielä Suomeenkin änkeää. Ja jos tulee maski pakko. Samalla huomasin, että vielä oli jäänyt nippu kortteja, joista minun piti leikata pojalle postimerkit, ennen kuin heitin ne roskiin.




Isännällä tänään vielä näytelmäpäivä, huominen esitys onkin peruttu. Ulkona harmaata ja tuulista, sisällä väsyttää ja päätä vähän jomottaa.
Aamulla sattumalta huomasin, että minussa oli punkki, ihan pieni, sain sen irti, vaikka oli takapuolella. Jotenkin se nipisti minua, muuten en olisi huomannutkaan.




Kissassa varmaan tullut sänkyyn. Meillä on punkkirokotukset ja kissoilla punkkilääkkeet, näköjään niitä voi silti tulla.



Eipä tässä muuta, väsyttää...

6 kommenttia:

  1. Ihania juomia sait tehtyä! En muista olenko koskaan maistanut inkiväärijuomaa, mutta löysin kaupasta appelsiini-inkiväärihilloa ja jäin siihen ihan koukkuun. Inkivääri on varmaan myös terveellistä. Onneksi sait irrotettua sen punkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Inkivääri-juomaa teen miehelle, kun se auttaa nivelvaivoissa kuulemma, itselle se on liian tulista vatsallle, vaikka itselläni polvi alkaa "piiputtaa".
      Raparperi-juomassa on vain ihan pienesti inkivääriä.

      Poista
  2. Olipa hyvä, että sait punkin irti. Juusolla oli kesäisin muutama punkki silloin tällöin, vaikka laitoin hänen niskaansa punkkiöljyä säännöllisesti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä niitä punkkeja joskus eläinten mukana tulee sisälle.

      Poista
  3. Sullakin tummaa ja vaaleaa säilöttynä:) Minulla tuli tehtyä hilloa, joista toiseen käytin fariinisokeria, joten siitä tuli tummempaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla taitaa olla pakastimessa vielä viime kesän marjoja,vaikka kohta tulee uusia... pitäis varmaan vanhoista jotain tehdä...enimmäkseen vaan punaherukkaa on, ei siitä oikein mitään keksi...ovat niin kirpeitä.

      Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)