Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

keskiviikko 30. lokakuuta 2019

Tietokone- ja kukkaongelmia




Eilen meinasi viimeinenkin hermo mennä. Mies kun sai järjestyksenvalvoja-kurssin käytyä,niin on pari päivää pyytänyt mua tilaamaan hälle järjestyksenvalvojan liivin. Sinne kun ei ollut mitään puhelinnumeroa, vaan netissä olisi pitänyt tilata. Olin jo yhtenä päivänä yrittänyt,mutta ei se onnistunut, ties mistä syystä... No, eilen uusi yritys. Ajateltiin, että jos se johtuu siitä,kun olin antanut sinne mun sähköpostin,(kun sitä tarvittiin) joka siis on ihan mun nimellä, että jos miehellä pitäisi olla oma sähköposti. No, yritettiin sitten luoda hälle oma s-posti, muttei sekään onnistunut...päin vastoin minunkin yksi sähköposti meni ihan sekaisin siinä, kun kone rupesi väittämään, että mies on nyt koneen haltija...ja nyt se sähköposti on meidän yhteinen...en ymmärrä.











En päässyt enää omaan blogiinkaan, ja se oli viimeinen pisara...purskahdin itkuun...kun blogi on mulle semmoinen henkireikä. Jollain ihmeen kummalla sain sitten kuitenkin taas koneen siihen malliin, että nyt pääsen taas tänne, Herralle kiitos siitä! Mutta kyllä meinas hermo mennä! Ottaa päästä, kun pitää toisen asioita hoitaa, ja itsekään ei ole mikään virtuaalinero. Mies kun ei tykkää tietokoneista, ja minä osaan niiden kanssa kuitenkin vähän paremmin pelata...





Siinä tunteiden tuuletusta!
Onneksi illalla pääsin lämpöiseen saunaan ja sen jälkeen syötiin jäätelöä ja katsottiin tv:tä.













Tänään oli/on pakkasta, taisi olla kahdeksan astetta aamulla. Onko kellään neuvoa, millä saisin komean keväällä saadun murattini elämään talven yli? Tähän asti se on ollut eteisessä, mutta kun tiesin, että on kylmä yö tulossa nostin sen keittiöön yöksi, ja hyvä niin, koska eteisessäkin oli jo pakkasasteita.
Kellarikerroksessa se voisi olla, mutta siellä ei ole juurikaan valoa, siellä muuten on talvellakin vähän lämmintä. Kai se kuitenkin valoakin tarvitsisi?














Tänään viikon ensimmäinen vapaapäivä, ettei ole minnekään menoa. Paitsi mies on leipäkeikalla, hakemassa soppikseen leipiä. Huomenna onkin sitten soppiksen työpäivä ja illalla Kylätalo-tilaisuus. Perjantaina hieronta ja illalla srk. Viikonloppuna yritetään päästä ystävän tupareihin. Ja tänään tulee meille taas pikkukoira hoitoon, sama joka on ollut ennenkin. On muutaman päivän,kun isäntäväkensä on lomalla. Saa Elmo kaverin,mutta kissat ei kyllä tykkää... Joutuvat taas yläkerrassa olemaan. Tämmöistä tällä kertaa.

13 kommenttia:

  1. Voi ei, tietokoneongelmat ovat vihoviimeisiä. Onneksi asia järjestyi ja toivottavasti liivikin tulee.
    Muratti sietää hyvin muutamaa pakkasastetta, huoneenlämmössä se herkästi kuivuu. Pitäisin sitä kumminkin eteisessä, ellei siihen osu paukkupakkanen, sitten kovien pakkasten ajaksi sisälle. Tuskin teillä eteiseen niin hirmupakkanen iskeekään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä toistaiseksi pidän muratin päivällä eteisessäja nostan yöksi sisälle (jos muistan) jos on kylmää... Kyllä meidän eteinen on keskitalvella ihan reippaasti pakkasen puolella, kun sen ja ulkoilman välissä on vain kylmä kuisti ja mies usein jättää niiden välioven auki, kun kulkee edestakaisin. Ja esim. kuistin ovi joutuu olemaan auki kun auton lämmitysjohto menee kuistilta.

      Poista
  2. Tietsikkajutut on kyllä ärsyttäviä. Ja ylipäätän tämä nykytekniikka sen takia, että itse joutuu kaikenlaista opettelemaan, vaikka ei edes kaikkea ymmärrä. Nuorempi sukupolvi on jo nuoresta asti toiminut tällaisten asioiden kanssa ja ovat kiinnostuneita siitä. Meillä on jo aikanaan ollut omat opeteltavamme ja kiinnostuksen aiheemmme; meillä, jotka kenties ekat valokuvammekin olemme ottaneet vanhanaikaisella laatikkokameralla... Odottakoot nämä nykyiset päättävät tahotkin sitä aikaa, kun heiltä itseltään loppuu into ja mahdollisuudet opetella taas jotain uutta systeemiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä muuta sano! Meinaa väkisin pudota kelkasta, kun koko ajan tulee kaikkea uutta. Ja vielä kun ikää tulee oma muisti koko ajan huononee..

      Poista
  3. Eikö sinulla lapset voi auttaa noissa tietokone jutuissa.
    Minä olen aika huono sekä tietokone jutuissa, että kameran kanssa. Mutta mulla lapset(6) auttaa, milloin täällä kotona tai puhelimessa.
    Joskus olen saanut muratteja menemään talven yli kun olen suihkuttanut joka päivä vettä suihkepullolla, pullo kukan viereen niin muistaa suihkuttaa. Ja sitten vielä jokaviikko suihkuun ja suihkuttaa muuten muttei multaa. Ja kastella ei saa liikaa. Minä olen päättänyt että ostan keväällä aina uudet. Mutta kyllä joskus harmittaa kun muratti on kasvanut kesän aikana oikein isoks, niin jättää sinne syksy/talvi kukkien kans avokuistille. Sehän menee siellä aika kauniina kevääseen, mutta sitten pudottaa lehtensä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei aina jaksa lapsiltakaan kysellä, vaan mieluummin yrittää itse pähkäillä..Katsotaan kuinka muratin kanssa käy...

      Poista
  4. niin se on nämä tietsikka -rakkineet:))
    pitäis olla joka kylälä semmonen tuutori-joka opastaa ja neuvoo ,kun tulee kömmähdyksiä.
    Meillä kans yksi kimurantti juttu,,,isännän juttuja:)en osaa niin ,ei voi mittää.
    Olen joskun talvehittanut muraatin kellarissa,leikkasin nuo oksat pois,hyvin lähti keväällä kasvamaan,vaan seuraavaana keväänä ,oli kuivunu kellariin,en muistanu yhtän kastella:)
    Sinullahan mukava viikonloppu tulossa,:)Tuparit ovat aina mukavia;)tavata ystäviä niiden merkeissä,
    ..ja ihanan hoitolaisen saat,voi noita killejä...ovatkohan mustiksia,Elmon päältä.
    Oikein mukavaa työpäivää!,ja loppuviikkoa!Sinulle Sesse!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Liisa! Työpäivä takana ja kohta kylätalolle :)

      Poista
  5. Hyvin harvoin koskaan tilaan mitään netistä. Ei vaan oikein kiinnosta, jos ei ole pakko.
    Mulla on ollut sähköposti osoite monestikin Luukku.comissa. Harvemmin käytössä oleva menee vaan herkästi vanhaksi ja lakkaa toimimasta. Sitten pitää tehdä uusi vähän eri nimellä. Mutta sen tekeminen on helppo juttu.
    Taas on torstai "toivoa täynnä" :). Mukavaa päivää ja loppuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Huominen on enemmän toivoa täynnä, kun pääsee hierontaan ja omaan seurakuntaan :)

      Poista
  6. Kyllä tämä kone joskus kenkkuilee.
    Minulla oli puhelimessa sama juttu sähköpostin kanssa. Pisti sekaisin kaikki.
    Rauhallista Pyhäinpäivän viikonloppua sinulle

    VastaaPoista
  7. Voin samaistua tuohon, että kirjoittaminen on sellainen henkireikä. Minulla on tietokoneen muisti täynnä. Enää en voi tallentaa mitään. Täytyisi se viedä jonnekin. https://www.cealy.fi/tietokoneen-vuosihuolto

    VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)