Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

maanantai 14. lokakuuta 2019

Muistia ja lyhtyä
Tänään mies käytti mua tk:ssa ennen ruuajakelussa auttamistaan. Mullahan oli siellä labra ja muistitesti. Muistitestistä oli ihan hyvä tulos, kiitos Herralle. Hoitaja sanoi samalla tavalla kuin mun tyttärenikin (joka on myös sairaanhoitaja), että mulla on vaan pään kovalevy liian täynnä, kun on stressiä ollut ja muistaminen sekä omista, että lisäksi miehen asioista (kun hänellä on vielä huonompi muisti, tunnusti sen nyt itsekin). Että ei muuten minulla mikään viittaa muistisairauteen. Vajaan viikon päästähän mulla on vielä se muistilääkäri ja labra tulokset, mutta nyt jo huokaisin helpotuksesta :)
Käytiin takaisin tullessa kahvilassa, kun minäkin olin ollut labran takia syömättä. Otinkin itselleni gluteenittoman pullan ja kahviakin, vaikka nyt olen yrittänyt enemmän teetä juoda. Kotiin päästyäni söin normaali aamupuuroni vaikka puuro aika olikin mennyt ohi.

Muistattehan tämän kärsineen lyhdyn...
Nyt se on tuunattu. Olipa homma, monena päivänä vähän. Ensikki harjasin puhtaaksi ulkoa,ja samalla poistin repaleisen verkon yläreunasta, yritin sisältäkin putsata vaikka sinne tuikkutelineen reiästä ei mahtunut kuin yksi tai kaksi sormea kerrallaan. Sitten ulkomaalus ja kuivatus. Sitten sisämaalaus lattiaan, sekin kahdessa osassa väli-kuivatuksineen,kun ei meinannut keksiä miten sen lattian saisi kokonaan maalattua. Lopun sain maalattua niin, että kertakäyttöhanskat kädessä kastoin sormen askartelumaaliin ja maalasin sillä. Tänään vielä kynsilakka tupoilla poistin ikkunoiden alareunaan menneet maalin sotkut.
Nyt se näyttää tältä :)

Nyt saakin ansaitun vanhuuden leponsa viettää sisätiloissa.


Tilkkumattoakin olen tehnyt, niin ettei enää paljoa puutu, kun tytöltä sain sitä punaista materiaalia, joten kohta nähdään punaista :) Mukavaa päivää teille!Ps. Täällä sataa taas koko ajan...

13 kommenttia:

 1. Kylläpä tuli kaunis lyhty.Kävin juuri itsekkin terkkarilla sokeri kontrollissa, täytyy sanoa että kyllä meillä suomessa on niin hyvä terveydenhoito, meistä pidetään hyvää huolta, tai sanotaako että meidän kehosta pidetään huolta.Hyvää viikkoa sulle !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä Suomen terveyden huolto on tosiaan hyvää luokkaa :)

   Poista
 2. Ihan tuli uuden näkönen lyhty :)

  VastaaPoista
 3. Olen iloinen ,puolestasi ,että "muistikoe"-meni hyvin,,,,kyllä tytär oli oikiassa:)
  Lyhdystä tuli tosi nätti,Sessen lempiväri:))

  VastaaPoista
 4. Olipa helpotus kun muistitesti meni hyvin. Kyllä se stressi vie muistia, mitenkähän saisit sitä vähemmäksi. Kyllä mullakin välillä tippuu mielestä yhtä sun toista.
  Tuosta lyhdystäkin on tullut hieno ja on turvallista polttaa tuollaista led kynttilää.
  Nyt on kyllä melkein aurinkoista keliä, niin olisi parempi lähteäkin ulos kuin istua tässä koneen äärellä.

  VastaaPoista
 5. Kyllä se vaan niin on, että moni vanha asia on kaunis, kun osaa ottaa aikaa ja tehdä itse.

  VastaaPoista
 6. Ihana juttu, että muistitesti ok! Ja lyhtystä tuli kiva:) Nuo patteritoimiset tuikut on tosi käteviä, kun ei tarvi huolehtia että syttyykö joku, minkä ei pitäisi. Meilläkin on noita jonkin verran käytetty. Aamuisin poltan ihan oikeaa kynttilää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli se helpotus, kun muistitesti meni hyvin. Vielä tosin on lääkäri ensi viikolla. Minä poltan välillä oikeita kynttilöitä ja välillä patteri-tuikkuja ja -valoja.

   Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)