Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

keskiviikko 23. lokakuuta 2019

Muisti mietittävänä








Eilen olin siellä muistilääkärin vastaanotolla, ja hän laittoi minulle kuitenkin lähetteen siihen laajempaan muistitestiin, koska molemmat minun unohtamat asiat siinä pienessä muistitestissä olivat lähimuistin alueella. Hän myös sanoi, että se lyhyt muistitesti onkin oikeastaan vanhemille ihmisille. Hyvähän se on , että tutkitaan, mutta hieman alkoi taas pelottaa... Kun olen itsekin huomannut, että se lähimuisti on huono.




No, tänä aamuna sitten varasin ajan siihen laajempaan muistitestiin, sain sen marraskuulle. Ja sen jälkeen sitten aika taas sille muistilääkärille eli geriatrille. Ystävälle laitoin myös viestiä, hän ymmärtää pelkoni,kun itsellään on ollut myös muisti-ongelmia ja jonkun verran alentunut muisti. Mutta Jumalan kämmenellähän tässä ollaan, joten ei kannata liikaa huolehtia. Minä vaan olen niin hyvä juuri asioiden murehtimisessa ja huolehtimisessa...





Onneksi illalla on taas Laulusiskojen tapaaminen/harkat. Saa muuta ajateltavaa :) Tänään voisi mennä taas ulkoilemaankin,kun kerrankin paistaa aurinko iloisesti :)

20 kommenttia:

  1. Toivottavasti se laajempi tutkimus menee hyvin ja että tuloksista selviää, että ei ole aihetta vakavaan huoleen. Pieniä muistiongelmia on varmaan lähes kaikilla. Nyt on tosiaan mahtava keli, niin kaunis aamu! Laulusiskot kuulostaa juuri sellaiselta mukavalta ohjelmalta, joka tuo iloa ja vie ajatukset toisaalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan, että kaikki käy hyvin :) Laulusiskot on tosiaan mukava juttu :)

      Poista
  2. Kyllä sitä helposti tulee murehdittua kaikesta, ja varsinkin kun on tällainen asia. Mutta toivottavasti kaikki käy lopulta hyvin eikä ole isompaa ongelmaa! Jumala antakoon sinulle rauhansa tässä asiassa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Toivotaan , että lopulta kaikki on kunnossa :)

      Poista
  3. Vai semmoinen on oli nyt se asia. Toivon, että saat siskojen kanssa ollessasi iloa ja rohkaisua! Ja sitä yli ymmärryksen käyvää rauhaa itseltään Isältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Isältä tulee tosiaan se rauha..ja siskoilta tukea ja ystävyyttä :)

      Poista
  4. Hyvähän se on jotta tutkitaan. Verikokeetko olivat ok?
    Nyt vaan rauhassa odota sitä testiä, äläkä mieti sitä, vaan koeta levätä ja rentoutua.
    Mukavaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki labrat oli hyvät/normaalit. Näinhän se on tehtävä:) Kiitos samoin!

      Poista
  5. Onpa hyvä että pääsit lisätutkimuksiin.
    Sittenhän se selviää,Älä hätäile,sinusta pidetään huoli! :)
    Kyllä tämäpäiväkin osoitti että kauniita syyspäiviä vielä......
    Pesin ikkunat ,vaikka vannoin että pesun siirrän kevääseen neljä isoa ikkunaa,joissa sälekaihtimet ja onneksi vain yhdessä neljä pintaa:)
    nyt Onnellinen ja hyvä olo huomenna silitän verhot;))
    Mukavaa torstaita,sinulle,Sinulla taitaa ollakkin työpäivä:työniloa!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo,työpäivä oli tänään. Mulla jäitänä kesänä osa ikkunoista pesemättä...

      Poista
  6. Toivotaan että muistisi säilyy pitkään tai jos on häikkää niin etenee hitaasti. Nykyään voidaan pillereilläkin auttaa asiaa, tosin vasta vakavassa vaiheessa. On luonnollista, että huolestuu ja asia pelottaa, mutta kuten jo sanoit se "korkeammassa karessä". Kyllä sitä itsekin unohtelee asioita ja tullut mietittyä, että onko tämän jotakin muuta kuin normi unohtelua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, kyllä sitä varmaan luonnostaankin alkaa huonommin muistaa asioita, ja onhan se hyvä että tutkitaan. Ei voi pistää päätä pensaaseen, vaikka haluaisi :)

      Poista
  7. Minuakin alkoi alkuvuodesta huolestuttaa lähimuistin heikkous. Tehtiin muistitestejä ja vain keskittymiskyvyn heikkoutta todettiin. Muistin takia ei kuulemma tarvitse olla huolissaan. Kaikilla on jonkin verran häikkää silloin tällöin muistinsa kanssa. No lääkäri sanoi, että jos minua kuitenkin muistingelmat huolestuttavat, niin sitten tilaan ajan uudelleen lääkärille joskus puolen vuoden päähän.

    On se hyvä, että meitä ikääntyneitä tutkitaan, hoidetaan ja otetaan vakavasti meidänkin huolemme.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, on se kuitenkin hyvä! Ystävä taas sanoi, ettei päässyt siihen laajempaan testiin, vaikka on todettu että vähän alentunut muisti...kumma juttu. Eli on varmaan onni, että pääsin siihen.

      Poista
  8. On hyvä, että pääset laajempiin tutkimuksiin. Parempi, että tutkitaan. Tutkimukset mietityttävät ja pyörivät ajatuksissa. Niin minulla on aina ollut, kun on tutkimuksia ollut tulossa. Etukäteen ei kyllä kannataisi murehtia. Kaikkea hyvää sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tarja K! Onhan se parempi, että tutkitaan kunnolla :) Ei saisi etukäteen murehtia, sekin on totta!

      Poista
  9. Hieo juttu, että hankkiudut itse tutkimuksiin, jos kerran siltä tuntuu. Kyllähän tieto rauhoittaa mieltä puoleen tai toiseen. Aika moni ei itse tiedosta ollenkaan muistin huononemista ja päätyy tutkimuksiin vasta kun häiriö on selkeä ja joku saa puoliväkisin vietyä tutkimuksiin.
    Musiikkikin on hieno juttu! Sehän on hyväksi muistillekin :D Siitä on tehty monta tutkimusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sartsa! Oli se varmaan onni, että lääkäri halusi "varmuuden vuoksi" laittaa minut sinne tutkimukseen :) Sillähän sitä jotakin ainakin selviää...

      Poista
  10. Hyvä, että pääset laajempiiin tutkimuksiin. Ei sieltä välttämättä mitään huolestuttavaa löydy, mutta totuuden kanssa on helpompi elää. Minusta tuntuu, että muisti pätkii välillä kaikilla. Itsekin pohdin usein keittiöön päästyäni, mitä tänne tulin hakemaan. Väsymyksellä on toisinaan osuutensa. Kun on nukkunut huonosti, ei muistikaan pelaa kirkkaana.
    Mukavaa viikonloppua sinulle mieltä askarruttavista mietteistä huolimatta.

    VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)