Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

lauantai 5. lokakuuta 2019

Mitä tänään syötäisiin...




...sehän on tyypillinen puheen aihe. Minun ei tarvinnut kyllä kuin kysyä sitä itseltäni,kun mieskin tulee vasta iltapäivästä/alkuillasta. Ollaan jääkaapista syöty loppuja,kun siellä oli niin paljon saatuja ruokia.





Ensin otin esiin vihannekset. Kesäkurpitsaa, kurkkua, tomaatteja, omena ja pienet paprikat. Muut Kylätalolta ruuanjakelusta saatuja, paitsi paprikat on tytön äitienpäivä-lahjaksi antamasta paprikasta, joka nyt kasvaa sisällä. Tykkään tehdä "vihanneshöystöä" (sillä nimellä kutsun sitä), eli salaattia ilman salaattia...syystä, että en koskaan muista ostaa lehtisalaattia.













Pilkoin vihannekset, sekoitin joukkoon puoli purkillista fetajuustoa (kaupasta) ja sen purkin öljyä loraus, mausteeksi maustesekoitusta (oikeasti kalalle) ja kuivattua tilliä hivenen. Nam! Olen rakastunut vihanneksiin.












Pääruuaksi lämmitin pannulla miehen aiemmin soppikselta tuomaa perunamuussia ja lenkkimakkaran. Itse en erityisemmin tykkää lenkkimakkarasta, niin otin siitä pätkästä vain kolmanneksen, Elmolle toisen kolmanneksen ja viimeisen palan jätin miehelle. Lautaselle vihanneshöystöä ja raejuustoa. Ja juomaksi sekamehua, jota jäi Kylätalolle ostamastani tölkistä.(Muuten olisi ollut itse tehtyäkin mehua). Itse ruuasta en muistanutkaa ottaa kuvaa.








Jälkiruuaksi gluteeniton kauravälipala, sekin ruuanjakelusta saatu.



















Hyvä kun nykyisin saa noita gluteenittomiakin tuotteita jakelusta välillä.




Tähän loppuun vielä uutinen. Sellainen, että jos joku hakee EU-kassia, niin siellä on nykyisin mukana tällainen Ruoka-ohje lehti. Ainakin isännän tuomassa kassissa oli. Sanoinkin, että se oli kassin paras anti.











Vinkkejä niistä aineista tehtäviin ruokiin. Ei olisi välttämättä tuota kassia tarvittu, kun entisiäkin aineita vielä on, mutta mies vie sitten ne jota ei tarvita ruuanjakeluun, niin sieltä menee tarvitseville.




Huomiseksi otin pakasteesta sulamaan jauheliha-kastiketta. Tällaista ruokapuhetta.

6 kommenttia:

  1. syön itsekkin paljon kasviksia, omenoita,ja puolukkaa,
    vähän pakko syödä kun on toi diabetes.Varmaan hyvää tuo kaura välipala, en ole ostanut, kaupoissa on liian paljon valinnanvaraa.Hyvä että EU ruokaa saa vielä tänäpäivänä, on paikkoja joissa ei jaeta hävikkiruokaa, vaan heitetään roskiin,kerran yhteen kauppaan oli jäänyt eilisenpäivän marjatäytteiset kahvileivät, pyysin myyjältä että saanko sen, kun heitätte kuitenkin roskiin, niin ei saa antaa, vaikka leivokset ois kuin hyviä vielä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi täällä päin ainakin paljon kerätään kaupoista ja ruokaloista hävikkiruokaa, etteivät mene hukkaan :)

      Poista
  2. Herkullinen salaatti!'
    Levollista,ja Rauhaisaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
  3. Mitäs tykkäsit tuosta kauravälipalasta! Olen joskus katsellut niitä kaupassa, mutta jätin ostamatta vaikka on ollut -30% laatikossa.
    Samantapasta salaattia tulee tehtyä täälläkin. Olen parhaaksi kokenut ostaa valmiiksi pilkottuja salaattisekoituksia joukkoon, koska monesti muista salaateista osa menee huonoksi ja sitten kompostiin. Pussista riittää pariksi päiväksi.
    Yleensä ostankin niitä punalaputettuja tuotteita, ainakin lihoissa. Eilen viimeksi. En oikein tykkää hävikkiruokanimityksestä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tuo välipala on siitä hyvä, kun on gluteenitonta, ei minusta kuitenkaan ihan niin hyvää kuin esim. joku rahka-välipala tai vastaava.

      Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)