Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

sunnuntai 14. tammikuuta 2018

Nuutin tekosia ja vierailu

Jaaha, paha nuutti on vienyt eilen joulun pois! En olisi mokomaa muistanutkaan, ellei Emilie olisi blogissaan Hurahtanut siitä maininnut. Joulukranssin ulko-ovesta otin kyllä sattumalta eilen pois. Keittiön ikkunassa on vielä punainen, pitsinen enkelikappa alaverhona. Sen voisi kyllä poistaakkin siitä, kun muuten keittiössä on punavalko-ruudulliset sivuverhot. Kapan laitoin vaan joulutunnelman vuoksi lisäksi.Eilen olimme synttäreillä Hesassa, mieheni isosisko täytti 70 v. Ei kyllä häntä uskoisi niin vanhaksi, on niin nuorekas. Valitettavasti hänen miehensä oli huonommassa kunnossa. Menimme miehen veljen ja vaimonsa kyydissä, niin ei tarvinnut Hesassa ajamisesta murehtia.
Vieraat tulivat kahdessa "löysissä" niin me olimme aikaisemmassa vuorossa, niin ei muita vieraita ollutkaan samaan aikaan, kuin me neljä. Sisarukset saivat rauhassa jutella ja me puolisotkin. Tosi ihanat tarjoilut olivat, alkupalaksi saimme karjalanpiirakoita ja munavoita sekä ihanaa piirasta, juomana kotikaljaa ja limsaa. Sen jälkeen heti kahvia ja kahta erilaista täytekakkua sekä pullia. Kakutkin olivat erityisen maukkaita: vadelmatäytekakku ja suklainen juustokakku, nam!
Eilen kokeilin hameen kanssa tuota asua, mutta päädyin kuitenkin farkkuihin, ja se oli ihan sopiva asu, kun miehen veljen vaimollakin oli farkut ja tunikapusero. Päivänsankarilla vain oli mekko.
Tänään käytiin kahvilla ( isot kupit kahvia + kurpitsa/homejuustotortut, yhteensä 2 e kahdelta ) ja sen jälkeen kaupassa. Kotiin tultua oli vuorossa ruuan laitto. Olimme pari päivää sitten saaneet ison laatikollisen "härkistä",osan siitä olin pakastanut, mutta kahdeksi ateriaksi olin jättänyt sitä jääkaappiin. En tietääkseni ollut koskaan sitä maistanut enkä ollut siitä ruokaa laittanut. Makaroonilaatikkoa härkäpavuista ja makaroonista laitoin, kyllä siitä ihan maukasta tuli! Lisäkkeeksi säilykepaprikaa ja raejuustoa.
Samassa uuninlämmössä paistoin raakasämpylät.
Näin sitä päivä on taas iltapäivässä, mies katsoo hiihtoa. Hällä onkin joulutauon jälkeen ensimmäinen sähly-ilta tänään. Itsellä ei ole tullut edes kävelyllä käytyä pariin-kolmeen päivän, kun on muuta touhua ollut. Syytä varmaan olisi käydä, eikä vaan herkutella :) Vaan niin lyhyt on talvinen päivä, eikä katuvaloja mailla halmeilla. Pitäisikö sitä Elmon kanssa vielä kävelylle lähteä, pari tuntia vielä valoisaa aikaa. Mukavaa päivää teille toivottelee Sesse!
4 kommenttia:

  1. Teillä on ollut kivan kuuloinen viikonloppu! Juhlissa käynti on mukavaa puuhaa:) On kyllä mukavat ulkokelitkin kun pikkuisen pakkasta,mutta ei liikaa ja niin kaunista kun pakkanen pikkuisen kimmeltää puiden oksilla/maassa. Rauhaisaa sunnuntaita♥

    VastaaPoista
  2. Kyllä pikkulenkillä vielä kävinkin koiran kanssa kirjoittamisen jälkeen. Nythän se onkin luvannut kylmiä tuulia.Hyvää alkanutta viikkoa Päde!

    VastaaPoista
  3. Sitä härkistä on Lidlin altaissa nähnyt, mutten ole koskaan kokeillut. Kai sekin päivä joskus koittaa. Tuo hameesi on kiva, mutta olet oikeassa, farkkujen kanssa tunika oli tosi hyvä pari:) Minulla rupesi heti mielenkiinnosta raksuttamaan, että millainenhan yläosa olisi kiva tuohon hameeseen? Nuo kengät kyllä sopisivat hyvin asuun tuon hameen kanssa:) Aina mulla vaatteet pyörii mielessä...

    VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)