Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

tiistai 18. elokuuta 2020

Vanhoja postikortteja

Aiemmin keräsin paljonkin postikortteja, nyt se on melkein jäänyt, mutta aina silloin tällöin voi joku kortti tulla kokoelmiin.


Tässä kuitenkin entisiä kortteja, vanhan ajan kuvia naisista.









Tämä kortti on lähetetty 19.11. Vuodesta en saanut selvää.
Takana lukee: Onnellisia terveisiä. Ruusun oksan antaisin vaan mistä minä sen nyt saisin kun lumi on peittänyt  kukkaset. Onnea ja hauskaa nimipäivää!









Näistä korteista ensimmäisessä lukee "Hauskaa loppiaista toivoo toverisi". Kirjeen on saanut Neiti Opettajatar Alma Karlson.

Toinen kortti on lähetetty Tampereelta 13.3. -22
Sydämelliset onnittelumme14.3.-30 johdosta, lähettäjänä  Erkkilän emäntä, Lyyli ja Alli









Tämän ensimmäisen kortin on saanut Karjakko Elma Koivunen. Siinä ei ole tervehdyksiä muuta kuin itse kortissa hauskan joulun toivotus. Postileimastakaan ei saa selvää.



Toinen kortti on lähetetty ilmeisesti Hämeenlinnasta, mutta päivyksestä ei saa selvää. Takana lukee: "Sydämelliset terveiset! Kyllä se matka sentään onnistui. Mirja oli asemalla vastassa.Torin syrjästä pääsimme hevosella. Hyvästi vain. Tervehtien Helvi.









Tässä ensimmäisessä kortissa on Onnea nimipäivällenne. Ei ole mitään jälkeä postimerkistä, niin on ehkä mennyt kirjekuoressa tai nyrkkipostina. Kortin on lähettänyt Esteri.

Toisessa kortissa onkin ruotsinkieliset terveiset.









Tässä kortissa on 20 pennin postimerkki. Tekstinä: "Pentiltä terveisiä. Olimme tuolla harjulla kiertelemässä. Anja kävi tornin juurella, mutta ei tornissa. Hyvin voidaan."
Etupuolella vielä lisäys: "Väinö, sinua Anja odottaa."



                                        -      -      -     -



Minusta on kiva lukea  vanhoista korteista tekstejä, ihmiset on olleet samanlaisia, vaikka maailma on ollut toisenlainen.






12 kommenttia:

  1. On tosi hienoa kun löytyy noita vanhoja kortteja. Niitä lukiessa voi miettiä niiden lähettäjiä ja saajia, millaista on elämä silloin ollut! Mitä nykyajasta jää, tekstiviestit eivät varmaan säily sataa vuotta!

    VastaaPoista
  2. Voi että, onpa ihania, ja ihan mielettömiä nuo sadan vuoden takaa ja ylikin! Aivan ihanat vaatteet, kampaukset, meikit.

    VastaaPoista
  3. Hienot kortit, minulla ei tule säilytettyä yhtään korttia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen kerännyt kortteja, eri aiheita jo pitkään...

      Poista
  4. Ihania, kuin pieniä romaaneja. Voi mielessään kuvitella miten matka jatkui ja missä käytiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saa hetkeksi paneutua vanhan ajan elämään :)

      Poista
  5. Onpa kauniita kortteja! Vanhat kortit ovat ihanan nostalgisia. Ja niin ihania nuo tekstit, niin kuin tuokin että Väinö, sinua Anja odottaa. Niistä tulee uteliaaksi ja haluaisi tietää lisää noiden ihmisten elämästä :)

    VastaaPoista
  6. Jännittävää ja mielikuvitusta hivelevää historian havinaa.

    VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)