Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

maanantai 24. elokuuta 2020

Hellan ääressä ja varjelusta




Tänään on ulkona viileämpi, niin puuhellan vieressä oli sen sijaan hyvinkin lämmin. Ja alussa savuisaa, kun hella ei meinannut ruveta vetämään, piti jo hetkeksi mennä ulos hengittämään...mutta "lähti kun lämpeni",  niinkuin isäntä välillä sanoo :)


Keitin siis miehelle inkiväärijuomaa ja itselle raparperijuomaa. Loput raparperit eivät enää olleet kovin hyvässä kunnossa ulkona, niin ehkä tää on tämän kesän viimeinen raparperi juoma.
Samalla keitin perunat ja lämmitin kastikkeen.



Ihmeellisen varjeluksenkin koin: Mulla oli vesipannu myös hellalla kiehumassa, koska siitä lisäsin vettä, kun inkiväärijuomasta haihtuu aina. Huomasin , että kiehuva vesi oli vähentynyt pannusta, ja ajattelin lisätä siihen vettä. Läksin viemään sitä tiskipöydän luo, niin jotenkin se putosi mun käsistä ja kuuma vesi kaatui lattialle mun varpaiden eteen. Onneksi varjelus oli siinä, että vesi meni niin, että vain sukka pikkuisen varpaasta kastui, eikä iholle tullut mitään. Siinä olisi voinut käydä huonostikin. Kiitos Varjelijalle!



Kylätalo tilaisuudet alkavat taas torstaina, samana päivänä on myös aamupäivällä soppis. Käytiin viemässä ilmoitukset Kylätalo-tilaisuudesta ilmoitustauluille.


Mukavaa viikon alkua jokaiselle!

 Ps. Tietääkö joku minkä nimisiä nuo yläkuvassa olevat marjat on,kuvasin ne kävelylenkillä erään talon lähellä, kun muistan, että lapsena niitä oli koulutien varrella ja kaverini sanoi niiden olevan Taikinanmarjoja. Onko niillä joku muu nimi. Me kaverin kanssa syötiinkin niitä ja niissä oli muistakseni siemeniä.

15 kommenttia:

  1. Huh, olisi voinut käydä tosi pahasti, mutta onneksi oli varjelusta siinä, ettei kuuma vesi päässyt polttamaan! Kiitosaihe tosiaan!

    VastaaPoista
  2. On ollut varjelus tosiaan. Kuumaahan se hellan äärellä on touhuta, mutta on se talvella mukava sitten olla hella!
    Nuo marjat ja pensas näyttää orapihlajalta. Terävät piikit siinä. Orapihlajaa käytetään yleensä leikattuna pensasaitana. Olen minäkin syönyt sen marjoja, mauttomia ovat kyllä.
    Turvallisia kokkailuja sinne!

    VastaaPoista
  3. Taikinamarja on se valkoinen joka poksahtaa kun sen päälle astuu. Käsittääkseni se on myös myrkyllinen, joten orapihlaja marja on parempi syötäväksi.

    VastaaPoista
  4. Taikinamarja on se valkoinen joka poksahtaa kun sen päälle astuu. Käsittääkseni se on myös myrkyllinen, joten orapihlaja marja on parempi syötäväksi.

    VastaaPoista
  5. Pienikin määrä kuumaa vettä tekee palovamman, niinkuin jossain heng.laulussa sanotaan..."sinun varjelijasi ei torku"..Orapihlajalta näyttää, samaa orapihlaja aitaa on meillä reunustamassa pihaa.
    Onpa kiva kun teillä on sellaiset kylätalo jutut ynm.kävisin siellä myös jos lähempänä asuisin.

    VastaaPoista
  6. Varjelus!
    Sitä riittää toisillekkin:) ja suotavaa meille kaikille:))
    Lähdin pyörällä kauppaan,ja edelliseltä kerralta oli kumilenksu jossa koukku jäänyt laittamatta pyöränkoriin tiukasti kiinni.
    Olin melkein kaupanpihalla kun kovassa vauhissa pyöräpysähtyi seinään.renksu oli kiertynyt pyörän takarumpuun,ja koukku pinnoihin.Oli todella nopea hyppääminen pois pyörän päältä ennenkuin oisin kaatunut.No ei siinä vielä ohjaustanko tarttui reisitaskuhousujen alimmaiseen taskuun...jos mikä "varjelus astui -kuvioon"..kuin ihmeen kaupalla olin jalkojen päällä,enkä loukkaantunut yhtään..säikähdin kyllä.Kannoin pyörän kaupan pihaa kohden..Tuli nuori mies:)kysyin onko uusissa autoissa työkalupakkia?,Hän tuli ja selvitti lenksun ja koukun pois!,Sanoi voihyvänen aika tässähän ois voinut käydä tosipahasti,,isoja rekkoja/linja-autoja ajaa samaa tietä,,Sitten alkoi jalat oikiasti tutisti,Kiitos Rakas VARJELLUS!!,KIITIN NUORTA MIESTÄ,LUPASIN MUISTAA ILTARUKOUKSESSA.Sanoi olet "arki-enkeli"..hiukan hymyilytti,muttarukoukseen vastasi ;tosi hyvä;),Heipat sanottiin...
    Sinulakin tosi varjellus,matkassa!
    Mukavaa keskiviikkoa,Sinulle Sesse!:)🧡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Liisa! Ihmeellinen varjelus sinullakin :)

      Poista
  7. Luin Ilo elää blogia. Siellä kerroit kokemasi varjeluksen kaatumasta pyörällä. Auttamassa olleelle nuorelle miehelle puhuit varjeluksesta ja lupasit muistaa häntä iltarukouksessa. Hyvä että sanoit näin. On tärkeätä pitää esillä näitä asioita, varjelusta ja rukousta. Ne ovat tärkeää todistamista.

    VastaaPoista
  8. Kiitos Kirsti:)
    nämä kiitos ,anteeksi ja iltarukous asiat on opittu:pyhäkoulussa/tyttökerhossa.

    VastaaPoista
  9. Kiitos Kirsti:)
    nämä kiitos ,anteeksi ja iltarukous asiat on opittu:pyhäkoulussa/tyttökerhossa.

    VastaaPoista
  10. NÄKÖJÄÄN :)))) KAIKKI KOMMENTIT TULEE TUPLANA;)

    VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)