Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

tiistai 11. elokuuta 2020

Kukkia ja saalistusta











Ainokainen pelargoniani on alkanut kukkia. Muuten se on aika "rimpula".  Myös pienempi tulilatva on alkanut kukkia uudestaan.









Ja varsinainen "rimpula" hujopiksi kasvanut tulilatva kukkii aina vaan.










Leikkaan sen pienemmäksi sitten kun se lopettaa kukkimisen...ehkä se pelkää leikkausta, eikä siksi uskalla lopettaa kukkimista :D



Kasvihuoneessa  on paprikat nyt tällaisia, eivät kyllä ehdi punastua, jos ei niitä siirrä jossain vaiheessa sisälle.











En muuten pistänytkään hajotukseen sitä hyllyä, josta oli eilen puhe, vaan vein sen kasvihuoneeseen.



Rasmus oli illalla pyydystänyt rotan, huh, se oli iso. Toi sen mulle näytiksi rappusille ihan ulko-oven taakse. Itse halusi tulla sisälle syömään, söi etu ruuaksi kissan muroja ja halusi takaisin ulos. Otin talouspaperilla rottaa hännästä ja heitin sen pihalle, siellä kissat katselivat sitä kaikessa sovussa :) Minä menin nukkumaan. Oli se aamuun mennessä syöty. Vain sisälmykset jäljellä.
On se kiva kun kissat huolehtii työnsä :)











9 kommenttia:

  1. Kauniisti ne kukat kukkivat! Huh, rotat ovat kyllä kammottavia. Olen kerran nähnyt elävän rotan, onneksi pienen välimatkan päästä, oli se karmea. Hyvä kun kissat hoitavat hommansa!

    VastaaPoista
  2. Kiva kun sulla on nyt se kasvihuone:) Rotasta tuli mieleen äitini joskus kertoma siltä ajalta, kun oli karjakkona: Rotta oli hätistellyt kissaa.

    VastaaPoista
  3. Kyllä kissat ruokansa eteen töitä tekee! Ja kelpaa aimo saaliin jälkeen saadakin herkkuateria. Kiva juttu, kun on kasvihuone, toivottavasti lämpimiä säitä riittää, että sato ehtii kypsyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä harva se päivä, on sisälmykset pihalla, joten syöty on :) Saa nähdä kauanko lämmintä riittää. Tuo kasvihuone ei ole mitenkään tiivis, vaan sieltä täältä auki olevia paikkoja, niin viileäkin sinne pääsee...vaikka yleensä onkin paljon lämpimämpi kuin ihan ulkona, jos aurinko paistaa.

      Poista
  4. Huh, mikä rottatarina !
    Tulilatvat onkin mehikasveja jotka voi olla monivuotisia, hienoa kun kukkivat monta kertaa. Mulla on yksi, äitienpäivänä ostettu, niin oon aikonut koettaa pitää sitä viherkasvina. Kyllä sekin teki taas muutamia uusia kukkia. Enkä ole vaihtanut multia tms, erikoista. Harvoin kastellut vaan.
    Entäs jos nuo paprikat onkin keltaista tai valkoista lajiketta. Hyvännäköisiä ovat ainakin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi kissat hoitelevat hommansa :) Enpä tosiaan tiedä, täytyy katsoa jos ne alkavat punastua...

      Poista
    2. Siis paprikat, ei kissat :D

      Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)