Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

lauantai 7. joulukuuta 2019

Kirjaesittely kierrätysvinkeistä



Lainasin aiemmin kirjastosta kirjan, jossa on paljon erilaisia kierrätysvinkkejä, joskin monet minun taidoille ja viitsimiselle liian vaikeita/työläitä.
Mutta kun meitä kierrätysihmisiä on paljon täällä blogistaniassa, niin haluan esitellä vähän tätä kirjaa: Roskasta käyttöesineeksi.
Anteeksi kuvien laatu...tämä hämäryys ja pöytälampun valo....










Arvaatteko mistä kuvan laukku on tehty? Maitotölkistä leikatuista "päreistä", jotka on päällystetty silittämällä kangas niihin kiinni. Samoin tämä puukori, jossa maitotölkkipäreet on päällystetty samalla lailla silittämällä kirjan sivuista leikatuilla siivuilla.















Silmälasikotelon tai lahjarasian voi myös tehdä näillä tavoilla.













Vanhoista lyhdyistä voi tehdä lintujen ruokailupaikkoja.





















Nämäkin olivat hauskat, vanhalla villapaidalla päällystetyt : Koiran peti, neulepintaiset saapikkaat ja tabletin suojus.













Ja paljon kaikkia muita vinkkejä/ideoita kierrättämiseen löytyy tuosta kirjasta, mitä mulla itsellä ei ainakaan ole tullut edes pieneen mieleen. Mutta siis kirjastosta löytyy tuollainen kirja...kipin kapin vain hakemaan, jos kiinnostaa :)








12 kommenttia:

  1. Mie kerään vain kirjeitä, jouukortteja, cd-levyjä ja musiikkikasetteja, joita voin kuunnella kaseettisoittimellani.
    Laukkuja on vaikka muille jakaa. . . joten nuo maitopurkkiteokset jäävät minulta tekemättä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuskin tulee minullakaan tehtyä, vaikka idea onkin hyvä :)

      Poista
  2. Kivaa kierrätystä ja hienoa oivaltamista.

    VastaaPoista
  3. Mielenkiintoisia kierrätysjuttuja ihmiset keksivät! Voin kuvitella, että ei mitään kovin nopeasti toteutettavaa, vaikka näyttää joskus siltä.

    VastaaPoista
  4. Mua jäi kiinnostamaan nuo kankaalla päällystetyt maitopurkkipäreet. Miten se silitys tapahtui? Käytettiinkö siinä jotain liimaa vai miten on? Tuo kiinnostaisi kovasti tietää. Jos ehdit/jaksat niin voisitko vähän lisävalaista mulle tuota asiaa. Voisi olla kiva kokeilla, en ole ikinä moisesta hommasta kuullut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulemma kun purkit on vahamaisia, niin riittää kun silittää kankaan (muistaakseni miedolla lämmöllä...oliko kahden pisteen lämmöllä, palautin jo kirjan) niin se kangas tarttuu kiinni. Minuakin vähän kiinnostaisi kokeilla, mutta saa nähdä tuleeko kokeiltua, ihan uusi juttu oli minullekin :)

      Poista
  5. Ahaa, tuolleen. Tuokin tieto riittää jo kokeiluun:) Kiitos sulle:)

    VastaaPoista
  6. Onpa kiva kirja! Itse olen laiska näpertelemään mitään, mutta on kyllä hienoa, mitä kaikkea roskistakin voi saada aikaan. Pitäisi joskus tutustua tuohon kirjaan, jos sieltä vaikka löytyisi jotain inspiroivaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikenlaista ne ihmiset keksivät ns.roskastakin :) Itsekin askartelen, mutta en niin kekseliäs ole...

      Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)