Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

lauantai 28. joulukuuta 2019

Elokuva-muistoja






TV:stä tulee juuri elokuva Koirankynnen leikkaaja, isäntä katsoo sitä. Siitä tuli muistoja mieleen, asuttiin silloin se vajaa vuosi Mäntyharjussa. Kun tuo Koirankynnen leikkaaja tuli talvella, (kylmällä), Mäntyharjun elokuvateatterissa, menimme sitä katsomaan. Mäntyharjun elokuvateatteri oli puilla lämmitettävä ja minulle jäi muistikuva, että palelin koko ajan ja varpaat varsinkin oli jäässä. Odotin vain, että elokuva loppuisi. Muutenkin (vai siitäkö syystä) mulle jäi tunnelma, että elokuva oli ankea...siksipä ei kiinnostanut nyt sitä katsoakkaan. Kun siinä elokuvassakin oli paljon talvea ja lunta, mies sanoi silloin, että että se oli autenttinen kokemus :)





Tänään tein vaihteeksi jouluruuan sijaan makkaramunakasta,puuhellalla, että sai samalla lämpöä keittiöönkin. Ulkona on vähän pakkasta ja aika viileän tuntuista. Lunta on pikkuisen maassa. En ole vielä tottunut näihin talvikeleihin, kun täällä on niin lämmintä ollut. Kai se on pakko tottua. Selkäkin on vieläkin kipeä, vaikka on se kuitenkin jo parempi. Pitkäaikainen riesa tuli siitäkin.











11 kommenttia:

  1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. No onpa hyvä, etten menetä mitään kivaa elokuvaa, kun mieheni katsoo televisiosta hiihtokilpailua. Ei siis kannata tallentaa elokuvaa, koska se on ankea. Ei sellaista viitsi katsoa. Ankeutta on elämässä muutenkin. Komedia tai luonto-ohjelmaa katson mielelläni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No se ankeus oli vain minun tunne, kylmästä johtuva..

      Poista
  3. Niin tuo elokuva on kuvattu kontiolahdessa,Joensuuhun 30km, se sairaala on kontiolahden lakkautettu sairaala, samoissa maisemissa kuvattiin karjalan kunnailla myös, juna-asema jossa peter frazen nukkui oli vuonislahden asema, tätini asui siinä aseman lähellä, heillä oli samanlainen pystykorva,(voi olla että oli tätini koira ?) hänen miehensä oli junan lähettäjä siinä asemalla, silloin kun vielä oikea juna kulki, molemmissa tv ohjelmissa oli avustajina pari serkkuani, kontiolahteen on tehty elokuvakylä, sitä en nyt tiedä vieläkö siellä on sitä,viime aikoina ei ole pölönen siellä tehnyt elokuvia.
    Vielä tuosta sairaalasta silloin kun se vielä toimi, kävin siellä katsomassa tätiäni, joka kuoli siellä syöpään,Kerrankin elokuva jossa ei kiroiltu, katsoin kun tuttuja maisemia oli.

    VastaaPoista
  4. Olen katsonut kaikki Markku Pölösen elokuvat ja tässäkin oli tuttuja maisemia. Tässäkin oli Kontioniemen sairaalan pihassa kuvattu, olin siellä apuhoitajakoulun aikaan harjoittelussa. En muistanut, että oli niin hienot ovet siinä. Monesti käytiin siellä katsomassa myös hoidossa olevia tuttuja.
    Oli ostettuna tuokin elokuva, mutta nyt se on laitettu tallenteena muistiin. Katson kun ehdin kaikessa rauhassa.

    Kontiolahden elokuvakylä Miikkula taisi rapistua jo vuosia sitten ja purettu. Karjalan Kunnailla jaksot nauhotin myös levylle, mutta nyt ne varmaan saa Yle Areenastakin katsottua.
    Pölösen viimenisin elokuvan Oma Maa kävin katsomassa viime vuonna, siinäkin oli paljon tuttuja paikkoja ollut kuvauspaikkoina. Tykkäsin siitäkin tosi paljon.

    VastaaPoista
  5. Piritta ja Emilie! Teille se olikin varmaan kiinnostava, kun oli tuttuja paikkoja :)

    VastaaPoista
  6. Kiva kuulla että Emiliallekkin paikat on tuttuja, vähän itsekkin mietin että onko se elokuvakylä enää tallella,en ikinä muista kumpi on kontioniemi vai kontiolahti, sitä kun on ollut pois jo 46 vuotta p-karjalan maisemista, ohi kyllä ollaan ajettu satoja kertoja. Tässä meidän nurkilla tehtiin niitä Vareksen elokuvia, niin Franzen ynm.näytteliät parveili nurkilla,niitä en muuten katsois.
    Oma maa elokuva oli myös karjalan maisemissa tehty.

    VastaaPoista
  7. Olen katsonut telekkarista elokuvan.
    Kauniissa maisemissa kuvattu.
    ..ehkä Suomalaiseksi elokuvaksi "hyvä".tuo Franzsen.kuuluu sarjaan "nyky-ajan " näyttelijät:)

    Minä katson Areenasta paljon Norjalaisia/Tansakalaisia/ Ruottalaisia -sarjoja....en elokuvia ja tietenkin Saksalaiset ,sekä Englantilaiset.
    Minusta nykyajan kotimaisissa sarjoissakin kiroilaan ja sitä seksiä;)joka paikkaa tungetaan;))).
    M.PÖLLÄSEN SARJAT OK!!,Taivaan tulet ym.
    Joulun aikana tuli lyhyt -elokuva " Kuusivarkaat!
    Jokaisen pitäis se katsoa,se kertoo pankkien /kapitalistien ahneudesta.Kuinka tavallinen ihminen menettää kaiken elämän työnsää pankeille(oisko ollu -90 lukua..kuvaava)Hyvät näyttelijät Pekka Autiovuori ,Marjukka Halttunen,Aarno Sulkanen,elokuva tehty 2008 !!
    (Surullinen ja koskettava elokuva)
    Se näkyy vielä Areenassa.Olen katsonut sen niin monta kertaa ,että ulkoa osaan;)Nyt en tänä jouluna pystyny,,,sen veran tuota alakuloa tässä mökissä:(.
    Ennen kuin elettiin jonkinlaista normaali elämää,käytiin ystävien kanssa elokuvissa..mutta kun sen jälkeen piti kännätä,lopetin "juoppo-kuskina"olemisen:))))
    no tätäpä tuli,,tätä tekstiä...;)
    Mukavaa sunnuntai-iltaa !

    VastaaPoista
  8. SE ON joulukuusivarkaat!
    tuon elokuvan nimi:))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me katsottiin Joulukuusivarkaat myös, hyvä elokuva, surullinen loppu kyllä ... Mukavaa iltaa Liisa!

      Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)