Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

perjantai 13. joulukuuta 2019

Kiireitä ja kuulumisia





Taas sataa "vaihteeksi" vettä. Kohta on hetken olleet ohuet lumet poissa. Eilen oli kiire päivä: Ensin aamulla miehen kyydissä töihin soppikselle, oli vielä aika kipeä selkä... työpäivä meni kuitenkin jotenkuten, sitten silmälääkäriin,(alkava kaihi ei ollut juuri lisääntynyt, mutta uusia silmälaseja suositeltiin, vaikka ei näkö ollut kovin paljoa kuitenkaan muuttunut), sen jälkeen piti kuluttaa aikaa kaupungissa, kun piti mennä bussilla kotiin, kun mies oli mennyt näytelmän kenraaliharkkoihin. Tänne "syrjäseudulle" ei kovin montaa bussia kulje. Olikin aikaa kun olin viimeksi bussilla mennyt, sanoinkin kivalle naiskuskille, että vieläkö tänne käy raha? Kävi kyllä :)





Sen jälkeen kävelin kylältä kotiin, kerkisin keittää kahvia Kylätaloa varten termokseen ja syödä vähän leipää, sitten pääsin naapurin kyydissä Kylätalolle. Oltiin suurin osa tavaroista viety sinne jo aamulla miehen kanssa kylmään eteiseen, niin ei nyt paljoa ollut. Kylätalon joulujuhla meni mukavasti. Sinne oli laitettu joulukuusikin ja jätetty meille iso pannullinen glogiä. Laulusiskot lauloivat ja jouluisia yhteislauluja laulettiin. Kahvitarjoilussa monenlaista yhteisvoimin. Porukkaa oli noin 30 henkeä.
Tilaisuudessa oli kaksi lastakin, ja kun olimme saaneet aiemmin suklaakalentereita, niin lapset saivat sellaiset mukaansa.(Aikaisemmin olin vienyt jo kolme suklaakalenteria lapsenlapsilleni).Eli ihan sopivasti oli, kun oli ollut viisi kalenteria :)




Tässä vanha syksyinen kuva Kylätalosta.













Mieskin tuli näytelmän jälkeen käymään siellä, ja saimme seurakunnalta muistamiset Kylätalo-tilaisuuden "isäntäparina". Yhdeksän jälkeen olimme vasta kotona.
Tänään onkin sitten illalla srk:n joulujuhla. Ja ensiviikolla olisi vielä seurakunnan "toisen pisteen" joulujuhla. Myös soppiksen puurojuhla on ensi viikolla. Yhtä juhlaa :) Vaikka ei niin juhlalta ole tuntunutkaan tuon selkäkivun kanssa, onneksi alkaa helpottaa. Miehellä tosiaan alkoi näytelmä-sessio..joka päivä aamupäivästä iltaan. Tänään hän tulee sieltä suoraan srk:n, minä pääsen kiertotietä ystävän kyydissä, kun haetaan eräs tuttava kauempaa.




Tällaista höpöttelyä tänään. Mukavaa päivää ja iltaa teillekin!




6 kommenttia:

  1. Teidän joulun aika onkin kiireistä... :)
    "sitten mukava rauhoittua itse kun on touhut takana..
    Meillä on lunta..vettä sataa myös välillä,tällä hetkellä räntää mittari näyttää nollaa:)
    Minä illalla tein myöhään silakkarullia,en tiedä ovatko jouluruokaa?,
    Meiän alueen Diakanissa kävi hakemasa tosi ison kassin "uutta-jemmattua" tavaraa myyjäisiin.(olen tarjouksista ostanut/saanut edelleen annettavaksi ,ym)Minulle tulee tälläisestä tosi hyvä joulumieli (rahat tärkeään diakonia työhön)
    Muista Sesse levähtääkin välillä...:)
    Mukavaa päivää ja hyvää joulu mieltä!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Liisa! Juhlat vaan jatkuu, tänään on pyydetty tuttavamiehen synttäreille, pääsen meidän pastorin kyydissä :)

      Poista
  2. Onhan paljon juhlia, mutta mikäs sen mukavampaa. Saa syödä ja juoda glögiä tms. Ei niin paljon haittaa pimeys eikä vesisadekaan.
    Kauniista asioista tulee hyvä joulumielikin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinkuin Liisalle tuossa yllä sanoin, niin tänään on kutsuttu minut vielä synttäreille :) Kyllä elämä on nyt yhtä juhlaa...vaikka kyllä koko ajan menemiseenkin väsyy...

      Poista
  3. Heips! Onko tuon kylätalon isännyys vaihtuva homma, vai onko se aina teillä?
    Mukavaa joulunalusaikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on sellainen juttu, että alunperin me rupesimme pitämään Kylätalolla hengellisiä tilaisuuksia, hoidimme sinne puhujan ym. Myöhemmin seurakunta tuli siihen mukaan ja meidän vastuu on vähentynyt, kun puhujat tulee srk:sta listajärjestyksen mukaan, meillä on myös yhtenä vuoro listassa Mutta me avaamme ovet, laitamme paikat valmiiksi, keittelemme kahvit ja toivottelemme tulijat tervetulleiksi, että siinä mielessä olemme "isäntäpari" :)

      Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)