Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

tiistai 19. maaliskuuta 2019

Joko nyt?











Joko nyt alkavat mininarsissit kukkimaan... todellakin... kukkaa rupesivat pukkaamaan puolihämärän eteisen kaapin päällä, niin pakkohan ne oli siirtää kuistille, että saisivat vähän valoa. Vaikka kuisti on vielä ihan talviteloillaan ja varsin ikävän näköinen. Pääsiäiseksi piti se siivota, vaan ehkä sitäkin pitää aikaistaa jossain välissä. Tuskin kuitenkaan tulee enää niin kovia pakkasia, että ne kuistilla paleltuisivat.











Toisin paikoin on jo sulia paikkoja, kun vettä on satanut taas tänäänkin jonkun verran. Jopa meidän pihassa on jonkusen verran sulaa, vaikka tämä on varjon puolella.







Asiasta toiseen, löysin kirjastosta kirjan:











Tiedän kyllä olevani introvertti ja tehtyäni kirjan testin, huomasin että olen sitä hyvin selvästi. Introverttiutta pidetään usein kielteisenä piirteenä, mutta tässä kirjassa on asiaan positiivisempi näkökanta. Johtuen ehkä siitä, että kirjan on kirjoittanut itsekin introvertti Sylvia Löhken.





Itse tunnistan hyvin esim. sen, että jos on paljon ihmisten kanssa tekemisissä, sen jälkeen kaipaa latautumis-aikaa...yksin oloa ja hiljaisuutta. Niinkuin usein esim. kaupunkipäivän jälkeen, varsinkin jos reissulla on mennyt monta tuntia ja erilaisia ihmisiä ja tapahtumia ollut koettavana.





Varmaan siellä ruudun takana on muitakin introverttejä, jotka tunnistavat asian. Mutta mukavaa loppupäivää sekä introverteille että ekstroverteille :)







12 kommenttia:

  1. Mukavaa kevään odotusta sinne teille.

    VastaaPoista
  2. Näyttää niin kivalta, keväiseltä ja pääsiäiseltä nuo sun kukkaset:) Mullekin sopisi luettavaksi tuo kirja. Pitäis ehkä kirjastosta kysyä sitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viime yöksi nostin kukat kuitenkin eteisen puolelle varmuuden vuoksi..kun lupasivat kylmää yötä. Aamulla takaisin kuistille.

      Poista
  3. Kyllä se kevät sieltä tulee, ja mukavaa, että teilläkin alkaa jo olla paljasta maata! Sitten se jotenkin alkaa edetä nopeammin.
    Yksi ystävä tunnisti minut introvertiksi pari vuotta sitten, en ollut asiaan tarkemmin perehtynyt. Juuri tuo ihmisiin väsyminen on todella tuttua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt tuntuu, että kevät on alkanut tulla, vaikka yöpakkasia onkin.

      Poista
  4. Niin minäkin olen introvertti, yksin kasvanut lapsesta asti. Etsin tuon kirjan kyllä vielä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän meitäkin riittää...vaikka ekstrovertit on esemmn esillä.

      Poista
  5. niin narsissit aloittavat kukinnon,valon lisääntyessä,ja voivat tehdä toiset kukat:9
    Minun piti ihan googlettaa nuo sanat.
    Viihdyn yksin ,aina olen viihtynyt..KOmaa aikaa ja tilaa,olen sosiaalinen . kaipaan juttuseuraa,naurua,puheen pölinää..elikkä olen tuo ekstrovertti.:)

    VastaaPoista
  6. Sinussa on siis kummankin ryhmän piirteitä. Monissa on molempia :)

    VastaaPoista
  7. Sesse, nyt tulee kirjamainos eli lueppa Elaine Aronin Erityisherkkä, jossa on myös testi. Se on blogini kolmanneksi luetuin kirja yli 10 vuodelta.Varmaan myös maailmalla kuuluisin, sillä luin jopa Norjan prinsessan vedonneen tähän kirjaan. Märtha on itse erityisherkkä. Minäkin olen introvertti, en siis ujo, mutta liika sosiaalisuus voi uuvuttaa etc.etc.Tässä linkki, jos kiinnostaa: http://leenalumi.blogspot.com/2014/01/elaine-n-aron-erityisherkka-ihminen.html

    Kyllä nuo narskut jo terassilla pärjäävät. Minulla ovat ruukkuun istutetut juuri ulkona koulutuksessa, Yöksi otan vielä sisälle, sillä paljon lunta ja yöt voivat olla kylmiä. Kohta alkavat jo kestää pientä pakkastakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen ehkä lukenut tuon kirjan, ainakin jonkun Erityisherkkä-kirjan ja osaksi tunnistinkin itseni siitä :)

      Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)