Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

tiistai 23. maaliskuuta 2021

Vatsavaivaa ja lukemista

 

Kuva vanha.

 Ulkona on pilvistä, noin 5 astetta lämmintä. Eilen oli aurinkoinen päivä ja oltiin miehen ja Elmon kanssa lenkillä, vähän pitemmällä sellaisella. Oltiin auto jätetty erään liikkeen pihaan, ja kun siitä alkoi jalankulkutie, niin oli hyvä kävellä. Tosin piti samaa kautta kävellä takaisin, niin jalat oli loppumatkasta kaikilla väsyneet, mutta kiva oli että auto odotti siinä. Mun piti taas kotona vaihtaa paita, kun selkä oli ihan märkä.

 Oltiin käänntöpaikassa syöty jäätelöt ulkona, en tiedä siitäkö vai ehkä kuitenkin lounaan kanssa syödystä kaalisalaatista meni illemmalla vatsa ihan sekaisin. Jäinkin alkuyöksi pikku huoneen laverille lepäämään (lähelle vessaa). Nukahdin sitten kuitenkin, vaatteet päällä kun paleli, kolmen viltin alle... yöllä siirryin  yläkertaan, omaan sänkyyn, nukkumaan edelleen vaatteet päällä. Luulen, että en uskalla enää tuota kaalisalaattia syödä...kun kaalihan oikeastaan kuuluu kiellettyihin ruokiin ärtyvän suolen oireyhtymässä. Ei siis ollut kuumetta tai mitään muuta, tavallinen vatsan ärtyminen vain ja siitä ripulista ja viileästä huoneesta johtuva palelu.

Nyt on taas ihan normaali olo. Kahvia en kuitenkaan uskaltanut juoda nyt aamulla. Muutenhan on vatsa ollutkin paljon parempana, kun stressi on helpottanut :)

Olen neulonut "pääsiäspupua", sellaista pitkäsääristä rimpulaa, erään vanhan ohjeen mukaan. Kun on noita jämälankoja (pienenpiä keriä) jäänyt. Nyt se alkaa valmistua, vain korvat ja mekko puuttuu. 

 Käytiin yhtenä päivänä myös lähi-kirjastossa, lainasin taas kaksi rikoskirjaa, toiselta kirjoittajalta, hyviä olivat nekin. Ainoa haittapuoli niissä on se, että niissä on niin paljon henkilöitä, ei muista aina lukiessa "kukahan tuo oli", mutta onneksi niissä on alussa "henkilö-luettelo" josta voi muistia virkistää. Pari muuta kirjaakin lainasin.

Eipä tässä tämän kummempaa.


8 kommenttia:

  1. Täällä on tänään aurinkoista. Minua vain harmittaa, kun on tainnut iskeä joku kevätväsymys, olisi ihanaa nauttia vielä hiihtämisestä kun voi, mutta en millään jaksanut lähteä, kun mies lähti, enkä eilenkään jaksanut. Minullakin on kirjastosta varattuna yksi jännäri, pitäisi käydä hakemassa se. Nuo syömisrajoitteet ja mahavaivat ovat ikäviä. Minulle on tullut sokeritauti, se on kurjaa, kun olen aina ollut kova makeansyöjä. No, onneksi huomasin että on olemassa sokeritonta mämmiä, niin on pääsiäiseksi edes yksi herkku.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä taas en pysty ollenkaan mämmiä syömään nykyisin, kun siinä on ruista, ei sovi vatsalle...ennen se oli herkkua..mullakin oli jossain vaiheessa veren sokerit koholla, mutta sen jälkeen oli taas normaalit..nyt ei olla aikoihin tutkittukaan.

      Poista
  2. Keväiset tulppaanit.
    :)on ollut sen verran kylmää,en ole varastoon mennyt "tonkimaan"
    🤣.
    Lupasivat fööntuulia,kyllä kotaperältä tuulee niin kylmä.
    Minä en pysty syömään kuin laktoositonta jäätelöä,:(Tympeitä nuo mahavaivat,Toivottavasti olo huomattavasti parempi:)
    ..nyt ne puhuu jo neljännestä korona -aallosta,huh.huh 😧😷
    Mukavia pupujussin virkkauksia,Sinulle:) 🐰

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan, että lämpimämpää tulisi! Se on kyllä sellaista noiden vatsavaivojen kanssa :(

      Poista
  3. Voi kun ikävää kuulla vatsastasi. Toivottavasti se nyt pysyy rauhallisena, kun osaat välttää tiettyjä ruokia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se eilen ainakin oli ihan normaali, se on vaan kurja,kun se saattaa yht äkkiä taas heittäytyä häijyksi, eikä välillä tiedä mistä se tuli. On mulla jääkaapin ovessa taulukko, missä on "kielletyt" ruoka-aineet.. ja olen yrittänyt sitä noudattaa, mutta aina välillä sattuu lipsahduksia..

      Poista
  4. Onpa ikäviä vatsavaivat. Oli mullakin tässä keräkaali, josta tein laatikkoa yms. Kyllä sen huomasi, että kaalia söi, toinen on sipuli! Enpä ole enää kaalilaatikon ystävä.
    Sitten on myös punajuuri, jota ei pitäisi syödä. Yhtenä päivänä otin varmaan 1 dl;n sellaista smoothieta jossa on punajuurta. En arvannut niin pienen määrän tekevän mitään. En tiedä uskallanko loppua smoothiesta juoda.
    Noita samoja tulppaaneita on mullakin, ovat niin posliinisen näköisiä, ja kauniita!
    Ihanaa kun lämpö ja aurinko hellii, saa vedet virtaamaan ja jäät sulaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo tulppaani kuva on kyllä vanha..piti vaan joku kuva laittaa piristeeksi.

      Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)