Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

keskiviikko 24. maaliskuuta 2021

Uusia luettuja

 Tässä uudet rikos-kirjat, jotka lainasin kirjastosta.


Nämäkin on Myllylahden kustantamia, niinkuin ne sammattilais-dekkaritkin. Kun ovat naisten kirjoittamia eivät ole niin raakoja minusta, kuin mitä miesten kirjoittamat. Tosin tykkäsin myös niistä yksistä   dekkareista, joissa mies ratkoi kaikenlaisia rikosmysteereitä. En enää muista hänen nimeään. Hänen dekkareissaan oltiin vanhassa Helsingissä sekä ainakin Berliinissä. Oliko se joku Björk? Mutta kirjoittaja taisi olla niissäkin nainen, oliko Virpi Hämeen-Anttila? En nyt ole yhtään seurannut, onko häneltä tullut uusia kirjoja.


Näissä kirjoissa Rikosylikonstaapeli Kristiina Elo Lahdesta ratkoo murhia. Nämäkin otin summanmutikassa, kun ei niitä ensimmäisiä kirjoja ollut lähikirjastossa. Mutta taas puhuttiin tutun kirjastonhoitajan kanssa, että näitä voi lukea ihan epäjärjestyksessäkin, kun aina on uusi rikos.

Kun tänään käytiin taajamassa, niin olisi tehnyt mieli sanoa isännälle, että mennäänkö kirjastoon...(katsomaan  dekkareita)... en kyllä sanonut. Mentiin kauppaan...

Tällä hetkellä luen kahta kirjaa, kirjaa kissoista ja toista inkeristä ja inkeriläisistä kertovaa kirjaa.

Pilvistä ja kylmä tuuli, missä viipyy luvatut kevättuulet? Jouluvalot sain vihdoin otettua ulkoa pois, eihän ne ikuisuuksiin ole ollut päällä, mutta nyt sain ne pois ja vietyä vinttiin.

Hyvää päivän jatkoa!

9 kommenttia:

  1. Etelätuulia ne lupaavat sääennustuksissa, toivottavasti ne alkavat myös vaikuttaa! Täällä se tuuli on ainakin hyytävän kylmä, kun tulee tuon jäähileisen meren yli.
    Kuuntelen äänikirjana ekaa Virpi Hämeen-Anttilan dekkariani, siinä on juuri tuo Björk 20-luvun Helsingissä. Vaikuttaa tosi kivalta, mutta olen vasta alussa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä ainakin tykkäsin kyllä noista Björkin tutkimuksistakin.Kyllä on täälläkin ollut niin kylmät tuulet pari päivää...oi saavu länsituuli tänne, lämmin viesti meille tuo...niinkuin laulussa sanotaan.

      Poista
  2. Oli aamulla kaunis auringonpaiste, mutta kun ehdin uloo, olikin kylmä tuuli ja pilvistä. Onneksi oli kuitenkin plussan puolella lämpö. Paljon vesilätäköitä ja autot olis räiskuttäneet vettä päälle, jos ois seisonut tien vieressä.

    On aika rankat nimet noilla kirjoilla! En ole lukenut noita. Mie oon tykännyt lukea Seppo Jokisen kirjoittamia dekkareita, on niissäkin raakuutta mutta ei koko ajan. Täällä pitää varata kirjat ja sitten noutaa, ettei pääse itse etsimään kirjojahyllyistä. Mutta työntekijät ovat laittaneet erilaisia kirjoja esille kyllä, joista voi ottaa vaikka ei ole varannut.
    On mulla yksi dekkari tuossa oottamassa, ei vaan nyt tule aloitettua sitä. Mikä lie kun joku kirja ei vedä niin kuin joku toinen kirja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nimet on aika rankat, kai ne pitää olla "raflaavat"..sama mulla tuon Huutokauppa keisari- kirjassa, en ole päässyt alkua pitemmälle..ajattelin nyt lukea muut ensin :)

      Poista
  3. :)Minä luen..jos luen Niin Enni Mustosen -romaaneita,:)
    Hömppää,hömpää minä luen.
    Mulla tulee niin helpost uniin,ja nukun rauhattomasti jos luen jotain "kauhu-kirjoja" 😶😑
    Sen verran tuo elämä näyttänyt varjopuolet:että kiitos ei enää sinne..puolelle.
    Kylmä erittäin kylmä tuuli vihmoo,Aurinko paistaa,,,mutta kinokset eivät madallu +-0 asteet
    Silittäny tuota paitaläjää... vähemmäksi (isännän lanellipaitoja) 😊
    Mukavaa loppuviikkoa1,Sesselle 🌞😷

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä on tänään paistanut aurinko ja ollut lämpimämpää. Samoin sinulle :)

      Poista
    2. Ja minäkin olen varmaan kaikki tai ainakin melkein kaikki Enni Mustosen kirjat lukenut, ne ovat hyviä myös :)

      Poista
  4. Minäkään en jaksa lukea kovin raakoja dekkareita. Mieluummin psykologista jännitystä kuin väkivaltaa. Täällä on vielä paljon lunta, mutta on se alkanut jo vähän sulaa, kun nyt on niin lämmintä. Ja on keväisen tuntuista, kun on aurinkoisia päiviä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänään oli täällä keväisempi päivä, on vähän lisää pihaakin sulattanut.

      Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)