Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

maanantai 9. marraskuuta 2020

Talvi tulee...

 


( Lintulautakin on saatu uuteen paikkaan ja seuraavana päivänä linnut löysivät sen)

 Tänään meni monta joutsen parvea meidän pihan yli huutaen hyvästejä. Minä tietysti tapani mukaan huutelin niille takaisin: hyvää matkaa, tulkaa keväällä takaisin...aina tulee haikea olo joka syksy kun joutsenet lähtevät. Ensin meni iso parvi "ryhmämatkailijoita" toiseen suuntaan. Sen jälkeen lensi muutama "omatoimimatkailija" toiseen suuntaan ja vielä viimeiseksi yksinäinen joutsen pariskunta ryhmämatkailijoiden perään, liekö myöhästyneet lennolta :)


Pihalla oltiin sopivasti monta tuntia, kun vaihdettiin autoon talvirenkaita. Yksi pultti oli niin jumissa, ettei millään lähtenyt irti, kaikkea kokeiltiin ja naapurin mieskin oli pähkäilemässä.  Loppujen lopuksi isäntä soitti kaverilleen, joka oli äitinsä luona käymässä, mutta pyysi isäntää tulemaan sinne, kun hän itsekin aina laittaa autoa siellä. On pelit ja vehkeet siellä. Toivottavasti saavat renkaan irti ja vaihdettua.


Mulla oli nälkä ja päätä särkee, niin en lähtenyt mukaan. Nyt on perunat kiehumassa, ja niiden kanssa valmista kastiketta.


                          X             X           X          X         X        X



Tässä välissä kävin syömässä ja ottamassa hyvin pienet nokoset, kun isäntä herätti mut puhelinsoitollaan. Autoon oli nyt saatu se viimeinenkin rengas. Hyvä, talvi saa tulla, vaikkei olis niin väliksikään.


Pakko oli ottaa taas särkylääke, kun puoli päivää on pää särkenyt. Liekö niska taas niin jumisssa, kun on kipeäkin. Huomenna on taas Evästä päivään-ruokailu ja mun pitäisi etsiä sinne lausuttavaksi joku runoni. 


Mukavaa alkuviikkoa! Itsestä tuntuu ihan kuin olisi sunnuntai, kun eilen illalla oli miehen kaveri täällä saunassa ja yötä, ei meinaa muistaakkaan, että on jo maanantai...

14 kommenttia:

  1. On kyllä sydäntä särkevää kun joutsenet lähtee. Täällä en ole niitä nähnyt enkä kuullut, mutta ennen niitä lensi kun enemmän maalla olin.
    Niin kyllä se aamuisin jo voi olla liukasta kuuraa teillä, kävellessäkin pitää varoa.
    Päänsärky on keljua, mullakin koski kun olin hyvin nukkunut edellisen yön. Sitten taas kun valvoo, niin ei ole niskat niin kipeenä. Noin joka toinen yö olen nukkunut, sitten taas ei.
    Hyvää viikon alkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tänä aamuna oli liukasta toisin paikoin jalkakäytävillä, sai varovasti kulkea, onneks se myöhemmin suli. Toivotaan, että sinuakin nukkumatti muistaa :)

      Poista
  2. Me laitettiin kans talvirenkaat, mun mielestä talvesta ei vielä ole tietoakaan, niin oli kuuma tuossa pihalla auringon paisteessa, että hiki tuli, mun ennuste on että lunta ei tule tänä vuonna, tuskin ensi vuonnakaan, en tykkää liukkaista keleistä.Osa joutsenista jää tuonne saaristoon meren läheisyyteen, vielä västäräkki hyppeli katolla paripäivää sitten.Kuukausi vain tätä pimeää aikaa, sitten alkaa valoistumaan talvipäivän seisauksen 21.12 jälkeen.Istutin tulppaanien sipuleita 30kpl.lipputangon ympärille, nehän nousee aikaisin keväällä.
    Uskokaa että minä odotan kevättä jo nyt.

    VastaaPoista
  3. Ihana, kaunis kuva! Hih, hauska juttu tuo ryhmämatkailijat ja omatoimimatkailijat, ja lennolta myöhästyneet :-D Minäkin näin joitakin joutsekia, ja laulujoutsenet kuuleekin, töräyttelevät niin kovaa lentäessään. Haikealta tuntuu, mutta onneksi ensi kevät lähestyy joka päivä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki vuoden ajathan sitä on läpi käytävä, ja jokaisessa voi olla oma viehätyksensä, jos sen niin osaa ottaa.

      Poista
  4. Hei! Kirjoitin kommentin mutta laitoinkin sen vahingossa sinne kirja-haaste postaukseen! Käyhän se sieltä lukemassa...samat kirjat minullakin oli ja lisäksi mm. Anni Polvan Tiina-sarja...
    -Airiina

    VastaaPoista
  5. Minunkin mielestäni ihana kuva! Eilen kun kaupoilta tultiin, niin mielestäni näin yhden rannan heinikossa pari joutsenta. Mitään muuta ne tuskin olivat, sillä usein siinä joutsenia on ollut. Aiemmin syksyllä oli Lieksan läheisillä peltoaukeilla joutsenia isot määrät.

    VastaaPoista
  6. Tosi nätti kuva!❄❄❄
    Hauskasti kirjoitait!..joutsenista 🦢🦢 😀
    Olen huomannut,jos ei ulkona hommissa/pyöräilemisessä ole huppa päässä,ja kaulahuivi kaulassa,niska/päänsärky :mulla ehdoton:(
    Hyvää viikkoa,Sesselle!🌹🧡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on tosiaan nyt jumittunut päälle tuo päänsärky, olen hieromalaitteella sitä yrittänyt helpottaa, vielä vois kokeilla lämmintä kauratyynyä.

      Poista
  7. no onpa harmi:(,päänsärky on tympiää...
    oletkos muistanut mitata verenpaineen?
    oletkos kokeillut pakkaseen laittaa kauratyynyä?,toisille auttaa kylmä?,toisille lämmin? ;)
    Paranemisia...🤗🧡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on ollut hyvä verenpaine..eikä rytmihäiriöitäkään nyt ole ollut. kiitos!

      Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)