Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

lauantai 7. marraskuuta 2020

Haaste: Lukemiseni pitkä historia

Kirjarikas elämäni-blogissa oli tämä haaste. Koska olen aina ollut kova lukemaan, niin täytyihän minun osallistua tähän haasteeseen :) 


Näistä pidin, kun opettelin lukemaan:

Sain ensimmäisen aapiseni ennen koulu-ikää, se oli sellainen sinikantinen, jossa oli muistaakseni aapiskukon kuva kannessa.  Piti tarkistaa vielä äidin pitämästä "Eloni alkutaival"-kirjasesta, että muistanko oikein, ja muistin.






Opin siis lukemaan kuusivuotiaana, siitä ensimmäisestä aapisesta. Muistan ainakin yhden kirjan jota luin junassa, kun mentiin pohjois-Karjalaan, se kertoi oravasta, olikohan oravan nimi Huiskuhäntä ??


Muut lapsuusajan suosikkini olivat:

 

 Viisikot, Salaisuus-kirjat (molemmat Enid Blytonin kirjoittamia), Hollantilaiset kaksoset, Marikki, Tuuli tuli kaupunkiin ym. Saatoin lukea samoja kirjoja uudestaan jonkin ajan kuluttua, ja vieläkin minulla on sama taipumus välillä.

 

Nuorena olin kiinnostunut:

 

 Anna-kirjoista, Runotyttö-kirjoista,  joistakin dekkareista (Esim. Kiinalaiset naulamurhat ja muita samaan sarjaan kuuluvia), Lotta-kirjoista ym.ym. Se oli loputon lista, mitä kirjoja luin.


Näitä luin lapsilleni/ sisaruksilleni/ muille:

 

Lotta-kirjoja taisin lukea myös lapsille (isompana) iltalukemiseksi,  ja monia muitakin hyviä kirjoja. Pienempänä tietysti pikkulasten kuvakirjoja.


Puolisoani/kaveriani/ muuta läheistäni kiinnostaa:

Miestäni kiinnostaa hengelliset kirjat, Arto Paasilinnan kirjat, sarjakuva-kirjat ym.


Nyt kesken: 


Nyt on ainakin pari kirjaa kesken,  Raakel Linnell: Älä sano että rakastat, Laurie Helgoe:Introversion voima, miksi sisäinen maailmasi on suurin rikkautesi...

 

 


 

 

 Hengellisiä kirjoja tietysti luen myös, sain juuri vähän aikaa sitten luettua nuorten kirjan Naatan. Ja Raamattua.


Kirja, jonka lukemisesta haaveilen:


Ei nyt ole mitään erityistä kirjaa haaveen alla. Yksi kirja on varauksessa kirjastosta.


Tämän haasteen saa napata joka haluaa ! :)


8 kommenttia:

  1. Kiva kun sinäkin teit tämän! Tämä on mukava haaste. Oli kiinnostavaa lukea vastauksesi. Joitain samojakin kirjoja olemme lukeneet, kuten Viisikot, Annat ja Pieni runotyttö. Lotta-kirjoja en enää muistanutkaan, mutta kuulostaa tutulta, olen varmaan lukenut niitäkin.

    Kesällä luin tuon Älä sano että rakastat. Se oli järkyttävä ja koskettava tositarina. Tuosta Introversion voimasta en ollut kuullutkaan, mutta sekin kuulostaa tosi kiinnostavalta! Introvertti kun olen itsekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole vielä ovin pitkälle päässyt tuossa Lingnellin kirjassa, täytyy katsoa pystyykö sen lukemaan loppuun, kun itsellä on edellisessä avioliitossa kokemusta perheväkivallasta.

      Poista
  2. Ai sulla on ollut tuollainen Eloni alkutaival kirja, mulla ei ollut. Mutta kaikille lapsilleni kirjoittelin vastaavat.
    Onneksi on tallella alakoulun aikaiset päiväkirjat, kun en muuta tapahtumia ollut, niin kirjoitin mitä luin kansakoulun kirjastosta :)
    Taidanpa minäkin napata tämän Haasteen ja vastailla, kunhan vähän katselen milloin aloin lukuharrastuksen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minullakin on jostain 10-vuotiaasta asti päiväkirjoja, melko hyvin tähän päivään asti, joku pieni tauko saattoi olla välissä:) Joten kirjoittamista ja lukemista olen harrastanut aina :)

      Poista
  3. Kiva haaste, jonka voisi ottaa toteutettavaksi myöhemmin. Samoja kirjoja löytyy minunkin lapsuudestani ja nuoruudestani.

    VastaaPoista
  4. Hei vaan! Minullakin iskee aina jokin haikeus kun näkee joutsenten lähtevän. Eräs vanhempi papparainen sanoi että se tietää talven tuloa kun joutsenet lähtevät...
    Minäkin luin aikalailla samoja kirjoja lapsuudessa; Anna- sarja, Pieni runotyttö jne. sitten oli vielä Anni Polvan Tiina-kirjat!
    -Airiina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin, täältähän se kommenttisi löytyi :) Kiitos siitä ja hyvää viikon jatkoa!

      Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)