Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

lauantai 27. heinäkuuta 2019

Introvertin small talkiton elämä :)




Lainasin kirjastosta Petra Tannisen "Eritysherkkää elämää". Kirjarikas elämäni-blogissa taisin sen kirjan esittelyn tavata ja se kiinnosti minua. Kirja on sarjakuvakirja. Tässä muutama sivu kirjasta, jotka tunsin "omikseni" :)











































En jaksa sen enempää selittää, kuvat puhukoon puolestaan :) Sen vaan totesin taas tuolla telttakokouksessakin, etten "osaa" smalltalkkia , kun olimme siellä ajoissa ja ihmiset juttelivat sitä smalltalkkia, minä istun mieluummin hiljaa ja tarkkailen ihmisiä.







(Wikipedia sanoo: Small talk tai smalltalk on sosiaalisia suhteita muodostavaa , ylläpitävää ja edistävää lyhytsanaista keskustelua, jonka tarkoitus on muun muassa "jään murtaminen" , rentouttavan yhdessäolon merkeissä).







Ja tällä kerralla tarkkailin varsinkin sitä, tuleeko "ulkopuolisia" tilaisuuteen ja toivoin sitä, koska sen vuoksihan niitä tilaisuuksia järjestetään! Valitettavasti tietääkseni ei tullut kuin yksi, joka hänkin lähti kesken pois kun hänelle soitettiin. Harmi!







Muuten tilaisuus meni ihan hyvin :) Mulla oli kaksi viuhkaa mukana ja toisen lainasin "siskolle" joka istui vieressäni. Monella oli viuhka ja se oli hyvä apu helteessä. Tilaisuuden jälkeen oli taas grillimakkaraa , mehua ja kahvia tarjolla. Vähän pelkäsin sitä,että kun siellä ei ollut mahdollisuutta vessakäyntiin, mutta hyvin selvisin ja pääsinkin vähän aiemmin erään nuoren pariskunnan kyydissä kotiin, kun mies jäi vielä teltan purkuun. (Tässä iässä olisi hyvä olla vessa lähellä :)






Tällaista höpinää näin "iltasilmään" (niinkuin mies välillä sanoo). Hyvää yötä!












14 kommenttia:

  1. Kivat, aidot jutut. Tärkeämpää kuin small talk on ensikertalaisten tarkkailu! Olen arkana ja ujona ollut ekakertalaisen paikalla, mutta en saanut huomatuksi tulemisen onnea kokea. En aikoinaan sellaista huomatuksi tulemisesta tiennyt mitään. Olin tyytyväinen että sain olla rauhassa.
    Ensikertalaisten tarkkailun tärkeyden tajuaminen osoittaa ihmisestä paljon enemmän taitavuutta, kuin small talkin hallitseminen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikkihan me ollaan erilaisia, mutta tuntuu välillä itsestä että on omituinen kun ei osaa yhtä sujuvasti jutella kuin monet muut :)

      Poista
  2. Erilaisuus on rikkaus!!
    ..ja wc-oltava vähintään nurkan takana :)))
    Mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
  3. Minulle niin tuttua tuo, ettei osaa jutella niitä näitä ihmisten kanssa. Mieluummin vain seuraa sivusta. Minun pitäisi tuo kirja kanssa kirjastosta yrittää saada käsiini.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Asioitakin on helpompi hoitaa kuin niitä näitä keskustella tuntuu joskus :)

      Poista
    2. Niin totta nuo kuvat
      Puhuminen on mullekkin niin "turhanpäiväistä"
      millään jaksaisi pysähtyä höpisemään jos tuttuja tulee vastaan
      mielummin karttaa kaikkia
      yksin on hyvä olla
      Jopa hauskaa välillä kun
      Jeesus antaa huumorin pilkahduksia vaikka niin että luen jonkun sanan väärin..
      Onhan sitä 40 vuotta tullut oltua hoitotyössä ihmisten keskellä et eiköhän se "erakoituminen" ole jo sallittuakin
      joskin siitäkin pitää tuntea syyllisyyttä...höh
      Koita "tarjeta" Sesse!

      Poista
    3. Kyllä tässä toistaiseksi tarkenee, mittari näyttää yli 30 astetta, sisälläkin nyt noin 28 astetta...ei palele :)

      Poista
  4. Ajattelen että äitini taisi olla introvertti, ei hän liikoja puhellut, vaikka olisin halunut että viime hetkillä olisi puhunut enemmän, itseäni kun ajattelen, niin en ole tempperamenttinen papupata, mieluummin itsekkin kuuntelen kuin että puhelen kaikkea mitä mieleen juolahtaa,en jaksa kuunnella jos joku puhuu paljon,eikä oikeastaan minua kiinnosta kaikki asiat,itsessä on tarpeeksi tekemistä tässä elämässä, ja olen tyytyväinen siihen.On taittu vähän joka asiasta tehty kirja, mielenkiintoinen varmaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun tehdään kirjoja eri asioista, tuossa kirjassa ei kyllä ole paljon lukemista kun on vaan sarjakuvaa, mutta kyllä sieltäkin löysi itsensä :)

      Poista
  5. Kiva kun sinäkin luit tämän kirjan. Hauska kirja ja hauska bloggaus! Tosi osuvia itsellekin nuo kuvat, joita jaoit. Tällä kertaa nauratti erityisesti tuo, että tästä saisi yhtä pitkän kuin Iijoki-sarjasta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun kerroit tuosta kirjasta,muuten ei varmaan olisi tullut siihen kiinnitettyä huomiota :)

      Poista
  6. Kiitos kirjavinkistä. Introventtinä inhoan jutustelua, on vaikea keksiä mitään pinnallista sanottavaa.

    VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)