Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

torstai 27. toukokuuta 2021

Yhdestä rikkinäisestä kaksi ehjää

 Pesin tässä yhtenä päivänä pesukoneessa rikkinäisen maton. Matto on ihan tämän talon mukana aikoinaan meille tullut ja siinä oli iso reikä . Ja on ollut vaan vintissä pitkän aikaa, kunnes pidin sitä osin kaksinkertaisena eteisen lattialla. Sitten  tuli mieleen että voisinkin pestä sen ja laittaa kuntoon. Onneksi oli aurinkoisia päiviä, että sain sen kuivaksikin ulkona.

 

Tässä kuva pitemmästä osasta korjattuna. Piti tietysti purkaa rikkinäinen osa pois ja lisäksi sen verran ylimääräistä, että sain langat solmittua päästä kunnolla. Kun toisessa päässä oli sitten kunnon pitemmät hapsut, niin onneksi itseltäni löytyi samantyylistä lankaa, josta tein uudet hapsut siihen päähän.


 

Tuossa yläkuvassa näyttää niinkuin matossa olisi tahra..ei ole, en tiedä mikä heijastus siihen on tullut.

Kyllähän tästä ainakin parempi tuli kuin rikkinäinen Ja vielä pienestä pääty osasta tein pikkuruisen kynnysmaton.




Jatko-aikaa matolle.



10 kommenttia:

  1. Räsymatot ovat niin ihania ja kestäviä, että hienoa, kun annoit sille jatkoaikaa!

    VastaaPoista
  2. Tuo onkin kätevää, kun saa kaksi uutta mattoa sen yhden rikkinäisen tilalle!

    VastaaPoista
  3. Noin minäkin olen tehnyt joskus. Ja matto menee vielä pitkään. Nyt mulla on tädiltä perityt 3 mattoa lattialla, enkä luovu niistä. Pesua kyllä olen ajatellut kesällä tehdä niille. Aika painavia tulee pestävät, jonnekin viralliselle matonpesupaikalle vietävä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tosiaan isot matot on painavia märkänä, ja kestää kuivuakkin...

      Poista
  4. Mun 5 kilon kone ei kyllä kestä räsymaton pesua; ne painaa kastuessaan todella paljon! Mattolaiturilla täytyy pestä kapeatkin räsymatot kunhan lämpenisi vähän ilmat!

    VastaaPoista
  5. Räsymatot ovat ihania <3 Kätevä konsti antaa matolle jatkoaikaa tekemällä siitä kaksi mattoa. Leppoisaa sunnuntaita ja mukavaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä niitä räsymattoja on,kun on edesmenneen äidin tekemiä, ja joitakin talon entisen omistajan rouvan tekemiä sekä vielä jotain kirppikseltä ostettuja :)

      Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)