Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

maanantai 17. toukokuuta 2021

Vanhoja muistoja


 

Pitkästä aikaa kävin kirppiksellä viikonloppuna. Siellä vanhassa Brynolf Poutasen entisessä kaupassa on nyt pieni kirpputori. Olen nähnyt sen kyltin ennenkin, mutta aina se on näyttänyt hiljaiselta, niinkuin ei siellä ketään olisi. Nyt kun oli lauantai, se selvisikin, että se on vain lauantaisin auki. Huomasin heti, että ovi oli kutsuvasti auki, pitihän sitä isännälle sanoa, että käydäänkö tuolla...

Kaikenlaista kirppis tavaraa siellä oli, mutta en viitsinyt ostaa mitään turhaa, kun itsellä on niin paljon tavaraa muutenkin. Loppujen lopuksi ostin vain aika paksun ja ison,muovikantisen vihkon, joka maksoi vain 1,50 euroa. (Kun siinä oli kansissa vähän jotain jälkiä, minä voin vaikka koristella sen kansia). Isäntä osti kortin, jonka antoi mulle. Sellaisen jossa on valmiiksi postimaksu maksettu, jonka voi lähettää jollekin. Joten hyvin halvat oli ostokset.

Kyllä tuli taas mieleen Baddingin laulu: "Tuttu  kauppa Brynolf Poutasen mua tervehtii taas hymyillen, se kotimatkan tuttu merkki on..." Tuttu laulu nuoruudesta, ja aikoinaan nuorena linja-auton kyydissä olen siitä mennyt ohi...enpä olisi silloin arvannut, että täällä päin nyt asutaan.

Muutenkin on vanhoja muistoja tullut mieleen, kun face bookissa eräs vanha ystävä otti yhteyttä. Siitä on jo yli 20 vuotta, kun olen hänestä viimeksi kuullut. Ollaan siellä vanhoja muisteltu :)

Niin se aika kuluu.


6 kommenttia:

  1. Kirppiksillä on kiva käydä. En ole toviin käynytkään. Tahtoo näin keväällä ja auringon valon lisääntyessä tuntua siltä, että kotonakin on ihan tarpeeksi kirppikselle joutavaa tavaraa :D No, nyt on luvattu sadepäiviä, niin josko kiinnostaisi nämä kotityötkin enemmän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama kyllä täällä, tavaraa on ihan liian kanssa, mutta toisaalta olisi kiva löytää jotain erilaista, piristävää.. :)

      Poista
  2. Onpa mukavaa, että tulee tuollaisia muistoja ja että laulusta ihan konkreettinen paikka mieleen, jonka tuntee ja tunsi silloin aikoinaankin! Ihanaa tarinaa. Tykkään näistä, kun kerrot muistoista, osaat kertoa niin kivasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Muistoissa, muistoissa ihana on elää.." sanotaan laulussakin :)

      Poista
  3. Jostain lauluista tulee muistoja, ehkä siksi en kuuntelekaan usein.
    Aina sieltä tai usein löytää jotain kirpparilta. Mutta voi olla että jos jotain etsii niin ei löydy. Minä katselin jotain vanhoja lehtiä, joista ois saanu leikellä kuvia, mutta ei löytynyt. En tietty kehdannut selata lehtiä paljoa. Kalentereihin aina leikkelen kuvia, jos raaskin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkään en oikein vanhoista lehdistä raaski leikata kuvia...

      Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)