Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

maanantai 17. helmikuuta 2020

Vettä...
...sitä on riittänyt tänä "talvena". Tänään mies pyysi mua joen rantaan katsomaan. Ikinä ei ole meidän pienessä joessa ole ollut näin paljon vettä! Kesällähän siellä uomassa on pieni liru (ainakin viime kesänä, kun oli kuuma ja helteet), nyt on tosiaan reippaammin.


Onneksi joki uoma on niin syvä, että vielä on ainakin puoli metriä ennen kuin se yltää pientareelle ja lähestyy savusaunaa. "Laituri" oli jo osin veden alla.
Portaat mies olikin jo vetänyt ylös. Tässä muistoksi tulevillekin vuosille, että on joskus ollut vettä pienessä joessakin.Tällaiselta joki usein näyttää normaali talvena:Ei tosiaan lunta ole yhtään, mutta vettä on tullut senkin edestä. Monessa paikassa vettä on pelloilla järven tavoin, ja lähestyy tien pientareita. Sellainen talvi täällä.

13 kommenttia:

 1. Nyt on tosiaan vettä! Toivottavasti veden pinta ei enää tuosta nouse, ettei ihana saunanne kärsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti ei ainakaan paljoa. Tänään kun ajeltiin kotiin eräs tienhaara oli peittynyt ihan veteen, ja siellä kummallakin puolella tietä pellot olivat "järvenä".

   Poista
 2. Meillä n.50 metrin päässä kulkee myös joki, ja sama juttu se tulvii nyt, niin vesi on noussut pelloille asti, aika lähelle myös joittenkin asuntojen lähelle, hetken aikaa on kuivaa, ja sit taas sataa vettä vuorokauden, nyt on jo toivo mennyt,lunta ei enää tule. Kaupungin keskustassa kukkii kirsikka puu, menen huomenna tiist. kaupunkiin, vien PAKETIN POSTIIN ja samalla kuvaan kirsikan kukat

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä monessa paikassa vettä riittää nyt. Kirsikan kukat on varmaan kauniita. - Kiitos ihana Piritta paketista jo etukäteen <3

   Poista
 3. Olipa mielenkiintoinen käynti pääpostissa, kun vein paketin tiskille,virkailija sanoi että ;emme voi lähettää sitä, koska postimerkit ei enää käy pakettien lähettämisessä, sanoin että Mitä! ja että vasta jouluna lähetin yhden paketin,mihin kelpas postimerkit, no sit se kysyi sun puh.numeroa, jos mulla ei ole sitä, niin maksan paketista 11,80, no sanoin ok.lähettäkää nyt se jollakin tavalla, eli eivät kuljeta laatikkoon, joudut viikon sisällä hakemaan postista, harmi kun postin palvelutkin huononee, ennen tuli sellaiset paketit laatikkoon mitkä sopi, varmaan teidänkin laatikkoon sopisi se, harmittelen puolestasi,kun joudut postiin asti menemään, jos muuten sinne päin ei ole menoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se haittaa, sen verran lähellä posti on kuitenkin! Mua harmittaa sun puolesta,kun jouduit niin paljon maksamaan :( Mutta kiitos sinulle <3

   Poista
 4. Ei minua se maksu haittaa,harvoin tulee mitään lähetettyä, se vain kun posti palvelut huononee entisestään,ja se virkailija ei ollut palvelu tuulella, ehkä se on sitä rahastusta, jos postilla ei mene hyvin, ihan mielelläni lähetin ne,kun en tee niillä mitään, ja kun sattui niin että keräät vielä maatuskoja, postimerkit mitkä siinä on,ei kaikki ole minun merkkejä, jos vain irti niitä saat, niin niitä voi käyttää esim.kortteihin.

  VastaaPoista
 5. Hei piritta!
  Minä lähetin ystävänpäivän aikoihin 6 kirjekuoressa olevaa läpi postiluukun menevää pakettia,niihin laitoin ja suositeltiin postimerkkejä.
  Olin ostanut "lämpömerkin ke,käytin kirjeitä sisällyksineen punnituksessa,varmistaakseen ,että menee varmasti perille ,Lämpömerkkiä ei ois saanutkaan viedä kotiin ,kehoitettiin ostamaan uusi postin kirjelaatikko,joka sopii luukusta,Niinpä laitoin jo kerran ostetut merkit,sitten siihen uuteen loovaan,ja taas uusi postimaksu..:)
  sain hyvitystä,Ruukaan lähettää kymmeniä,kymmeniä paketteja vuodessa,enkä ple ihan keltanokka niiden lähettämisienkin kanssa;)))
  Mutta tuo tieto :että lämpömerkki pitää lähettää samanapäivänä..näin meillä täällä pohojosessa,miten lie teiän posteissa?;)))
  Arvonta voitot lähetänkin jatkossa ,jos puhelinnumero liitetty mukaan,5 € halvempi,Otan postin sivut ja sieltä maksan paketin,ja Helposti koodin kanssa postiin.Se on tosi helppoa,kun on puhelin numero,joka on ehdoton nykyaikana.

  VastaaPoista
 6. kamalaa tuo jatkuva sade!
  On teillä joessa vettä,
  Onko tuo vesi uimakelpoinen?
  Mukavaa viikkoa!

  jk.olen kirjoittanut useamman viestin ,johonkin ne häviää kun ei tuu perille,,,kokeilenpa ;)vielä kerran:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joki on tosi pieni kesällä, ei pysty uimaan, miehet siellä käy joskus saunan jälkeen kastautumassa (pitää mennä selälleen veteen :) Nyt olis vettä, mutta kukapa sinne uimaan haluais ja kova virtauskin nyt.

   Poista
 7. Onpa uutta tuo,en ole koskaan kuullutkaan lämpömerkistä, en pysy sit tään postin perässä,koko ajan muuttuu ja mutkistuu,viime jouluna viimeksi laitoin merkkien kanssa ja kelpasi ja meni perille kotiin asti, tuo luukku juttukin on mulle ihan uus opetteleminen, jos joutuis sieltä hakemaan.

  VastaaPoista
 8. Käyppä postin sivuilla ,siellä hyvin ja selkeästi kerrottu,pakettien lähettämisestä.
  Tuo lämpömerkki on sellainen valkoinen lappu tulostettuna summa ,tavallaan iso postimerkki;))ilman koristeluja;)))
  Minusta on helppa lähettää jos on puhelin numero tiedossa ,maksaa paketin maksun ja saa "helposti -tiedot,ne päivityy yhteen numerosarjaan,Sitten ei tartte kun viedä postiin ,tulostavat sen lämpomerkin:)),jossa paketin saajan nimi:))
  Minulle neuvoivat asiamies-postin S.marketin tytöt:))

  VastaaPoista
 9. Your Affiliate Money Making Machine is waiting -

  Plus, earning money online using it is as easy as 1---2---3!

  This is how it works...

  STEP 1. Choose affiliate products you intend to promote
  STEP 2. Add PUSH BUTTON traffic (it ONLY takes 2 minutes)
  STEP 3. See how the affiliate products system grow your list and sell your affiliate products on it's own!

  Are you ready to make money automatically?

  Click here to make money with the system

  VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)