Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

torstai 13. helmikuuta 2020

Mitä härpäkkeitä?





Tänään rupesin siivoamaan äidin entistä "ompelutavara pakkia". Se on mulla ollut jo vuosia ja siellä osa on ollut myös äidin entisiä, kaikenlaista käsityö-härpäkettä. Ensin purin kaikki rahin päälle:













Siellä oli esimerkiksi niin paljon silmäneuloja, joissa on älyttömän pieni silmä, en voi kuvitellakkaan että lankaa niin pieneen neulansilmään saisin. Ne pistän kiertoon.






Nämä on äidin entisiä, liittyykö nämä jotenkin kaavoihin vai mihin? En ole koskaan käyttänyt, mutta kyllä säästän nämä kuitenkin, ainakin jonkun näistä...onko nämä kaikki samaa vastaavaa työvälinettä? Joku enemmän "ompelija" voisi kertoa :)













Myös tämän äidin vanhan, vai olisiko peräti mun nuoruusajoilta tämä kynän...ei piirrä, mutta muistan, että nuorena mulla oli jotain tuon näköisia mustekyniä. Tuommoinen tai tuommoisia kulmikkaita isoja. Ihan muistojen vuoksi senkin säästän :)












Nyt se on siivottu, yllättävän paljon meni aikaa tuossakin "eto hommassa", niinkuin äiti voisi sanoa :)












Illalla kun tulin "Laulusiskoista", kello oli jo jälkeen yhdeksän, ja mieskin oli tullut menoiltaan vasta vähän aikaisemmin ja laittanut saunan tulille, niin saunaan päästiin vasta kymmeneltä. Niimpä oli hyvä, ettei tänään ollutkaan työpäivää, vaan sai nukkua pitempään. Mutta sitten toisaalta meni aamupäivä kovin äkkiä. Nyt on kuitenkin itse tehty pitsa valmiina uunissa ja samalla paistoin pakasteesta otetut raakasämpylät. Kohta isäntäkin tulee syömään.





Tällaista tänään. Hyvää torstaita teillekin!

8 kommenttia:

  1. Noista pyörällä varustetuista vekottimista kun kysyit, niin mulla on yksi tuon punaisen kaltainen. Jossain ompelusetissä tullut. En ole tainnut koskaan käyttää, mutta kaavojen piirtelyyn se mielestäni kuuluu. Se on kait kätevä jos on oikein kaava- ja jäljennöspaperit (tai mitä ne nyt lie), niin tuolla sitten vetelee viivoja myöten. Mulla on kaavojen piirtelyssä voi- tai leivinpaperit lyijy- tai kuulakärkikynien kanssa käytössä...

    VastaaPoista
  2. Aivan oikein, kaavojen piirtelyynhän nuo on. Äitipuoleni oli käsityönopettaja ja piti huolen että oikeissa paikoissa käytettiin oikeita välineitä. Monta kertaa piirtelin minäkin kaavoja tuommoisella välineellä. Nykyään en ompelekkaan enää ollenkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minua kiinnostaisi tietää, kuinka tuota oikein kuuluu käyttää?

      Poista
  3. Olihan siellä pakissa vaikka mitä:) Ihanaa, iloista ystävänpäivää♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää ystävän päivää Päde sinulle ja kaikille muillekkin, jotka täällä poikkeavat!

      Poista
  4. Koulussa käytettiin tuota pyörää jäljennöspaperin kanssa. Kun oli kaksi samanlaista kappaletta niin alimpaan sai tuolla pyörällä merkit kun päältäpäin rullasi jäljennöspaperin päällä. En tiedä saako tästä selvää. Kotona en ole koskaan käyttänyt tuollaista.
    Kolmionmuotoisia kuivamustekyniä on ollut meilläkin joskus.

    VastaaPoista
  5. Your Affiliate Money Printing Machine is ready -

    And getting it running is as easy as 1...2...3!

    Here is how it works...

    STEP 1. Input into the system what affiliate products you want to push
    STEP 2. Add PUSH button traffic (it ONLY takes 2 minutes)
    STEP 3. See how the system grow your list and up-sell your affiliate products for you!

    So, do you want to start making money?

    Get the full details here

    VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)