Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

perjantai 17. tammikuuta 2020

Vaivan alaisena :(
Mulla on tämän viikon ollut vatsa aika huonossa kunnossa, niin nyt mies komensi mua tilaamaan lääkärin, ja pyytämään lähetteen tarkempiin tutkimuksiin. Se terveyskeskuksen aika on kahden viikon kuluttua,ja katsotaan jos antaa lähetteen tutkimuksiin... sanoin sen miehelle, niin hän sanoi, että "on annettava"! Kai sitä rasittaa nukkua tällaisen "haisulin" kanssa samassa huoneessa.
Johan mua itseänikin on rasittanut tosi paljon kun vatsaa särkee ja kovat, pahan hajuiset ilmavaivat on, rajoittavat menemistäkin, ja mies kuitenkin haluaisi että usein lähtisin hänen mukaansa. Eilen onneksi oli vähän parempi olo, että pääsin tekemään viikon ainoan työpäiväni. Sekin on kumma, että kun vatsa vaivaa, niin usein samaan aikaan särkee päätä ja väsyttää. Eilen meitä oli kutsuttu ensimmäistä kertaa erääseen Raamattu-piiriin, mutta olin jo aamulla sanonut miehelle, että en ehkä työpäivän jälkeen jaksa lähteä. Vatsa oli vähän paremmassa kunnossa, mutta päätä särki ja väsytti, niin jäin kotiin ja aluksi makasin puoli tokkurassa pikkuhuoneen sängyllä,kunnes väsymys vähän helpotti. Tänään taas vatsa vähän huonompi. Illalla on srk, sinne koitan lähteä, jos lääke auttaa. Se lääke on ilmavaivoihin ja sitä joudun yleensä ottamaan, jos on tärkeämpi meno, mutta sekään ei ihan aina auta.
Kaikenlaisia vaivoja sitä ihmisen ristiksi annetaankin! Joku vähemmän "nolo" vaiva olisi ehkä kivempi...mutta näin aikuisena ihmisenä uskallan siitä puhuakin ja jopa tänne kirjoittaa.
Tuli mieleen lapsuus/nuoruus aikainen tv-mainos peräpukamista: "Ei peräsuolen vaivoja pidä ujostella, niistä on otettava selvää"... muistatteko tuon? Silloin ajattelin, etten ikinä kehtaisi mennä lääkärille näyttämään peräpäätäni, että se olisi niin noloa. Nyt jos tutkimuksiin pääsee, varmaan kummastakin päästä pistetään letkua sisään kera minikameran. Sitäkin pelkään kyllä. Mutta monet on siitä selvinneet, niin kai minäkin.Kun on viidestä synnytyksestäkin selvinnyt, niin kai sitä siitäkin selviää :)

10 kommenttia:

 1. Onpa harmi tuo Sinun vatsa-juttu..Nyt on miehesi,niin oikiassa ja:)olet lääkärillä tiukka!
  se letkun nielätys sujuu hyvin,Ammattitaitoiset hoitajat/lääkärit. (minua yökötti toisella kertaa enempi ,kun on useamman kerran nielätety se letku,
  Paksusuolen tähystyksessä lääkäri sanoi minulle:Liisa,nyt ei tartte yökätä;)Hyvin meni.
  Ei kannata pelätä ,jännittää tietenkin ....
  Meiän Keskussairaalassa annetaan "hiukan rauhoittavaa ..pyytäessä"...jännitykseen/pelkoon.
  Minun ensimmäinen käyntini,peräpukamalääkärin luona oli.."nuori-huumori-mieslääkäri".Alkoi puhumaan kuinka hukkaa auton/kotiavaimet...:)
  Kyllä minunkin lenkkilyä rajoittaa tuo vatsa todella paljon..
  ja nyt tuo jatkuvat pääkallokelit...
  Selviät aivan varmasti!
  Etkä ala nyt turhaan jännittää ja pelkäämään... :)))))
  Taivaan Isä,pitää Sinusta erityis-huolta! :)
  Kaikkea hyvää,ja parempaa vointia,Sinulle Sesse!

  VastaaPoista
 2. Voi sentään, että tuollainen vaiva on kiusana ja nytkin niin pahana:( Toivottavasti siihen vihdoin saa jonkin avun. Jaksamusta, rauhallista mieltä sulle Sesse kaikkeen tähän!

  VastaaPoista
 3. Minulla on IBS. mutta sitä letkua en niele. Se toinen juttu on kyllä tehty ja monta muuta. Stressiä ei saisi olla yhtään. Tuo niin huvittaa, etenkin kun meilläkin taas tapahtuu vaikka mitä...Paranemisiin ♥

  VastaaPoista
 4. Olen ihan tästä läheltä kuullut, että ne tutkimukset ovat mainettaan huomattavasti helpompia. Mene turvallisin mielin.

  VastaaPoista
 5. Onpa hyvä uutinen tuo, että pääset lääkäriin ja nyt sanot että on tutkittava, oot siitä kärsinyt jo liian pitkään.
  Aina välillä on mullakin, viimeksi eilen, kun edellisenä päivänä söin liikaa tuoreita porkkana sämpylöitä. Oli vähän punajuurtakin niissä. Mulle ei sovi punajuuri yhtään.
  Toivottavasti sulla selviää mistä johtuu!

  VastaaPoista
 6. Voi miten ikävä kuulla vaivoistasi. Hyvä juttu, että pääset lääkäriin ja vaikka tutkimus ikävä onkin, toivottavasti sitä kautta sitten apu löytyy!

  VastaaPoista
 7. Minun siskolla oli myös jatkuvasti vatsa vaivoja, niin hän kun kävi lääkärissä,niin todettiin helikobakteeri, johon sai lääkityksen bakteerin häätöä varten, se on yleinen vaiva,
  en sano että sinulla olisi se, hyvä kun käyt lääkärissä, niin ei tarvitse olla epätietoinen että mikä se aiheuttaa vatsavaivat.
  Itse olen saanut juosta jalkojeni takia usein lääkärissä, nyt sit pääsen röngteeniin ja suonikohju leikkaukseen, joka tehdään Salossa,turku joka on iso kaupunki,niin ei tee enää niitä leikkauksia.

  VastaaPoista
 8. Kiitos blogi-ystävät tuesta! Kaikenlaistahan sitä elämässä eteen tulee, mutta eteenpäin aina mennään ja Taivaan Isä mukana vaikeuksissakin :)

  VastaaPoista
 9. Tähystettäessä annetaan tarvittaessa rauhoittavaa, jos jännittää. Kannattaa mainita etukäteen pelosta ja jännityksestä. Kokemukset ovat aina yksilöllisiä, mutta kyllä synnytys sattuu enemmän.
  Lääkäriin mennessä ajattele, että se lääkäri on nähnyt satoja samanlaisia tapauksia. Toivottavasti pääset tutkimuksiin ja saat pian apua vaivoihisi.

  VastaaPoista
 10. Kyllä on tosi harmillinen tuo sinun vaivasi, mutta onneksi pääset vihdoin lääkäriin. Toivottavasti saat apua! Ja kun olet tosiaan selvinnyt synnytyksistäkin, niin etköhän sinä selviä myös niistä tutkimuksista!

  VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)