Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

maanantai 6. tammikuuta 2020

Uni





Kuva vanha, mutta voisi olla tältä aamulta. Täällä on satanut yöllä lunta ja nyt on alkanut jo pikku hiljaa sulamaan.Pilvistä.



- - -




Minä en nykyisin juurikaan muista uniani, mutta tänä aamuna näin painajaisunen,(tosi harvinaista),johon heräsin: Olin juttelemassa erään tuttavan kanssa paikassa jossa oli punaisia taloja tien varrella, ainakin kaksi peräkkäin, seisoimme sen taaemman talon luona. Odottelin vanhinta tyttöäni käymään, näin hänen tulevan punaisella autolla tietä pitkin (oikeasti ei ole punaista autoa hällä), kun hän oli ensimmäisen talon kohdalla vastaan tuli myös punainen auto joka törmäsi hänen autoon, niin kovalla voimalla, että tytön auto lensi ensimmäisen talon katolle ja putosi siitä läpi! Minä kauhistuneena katsoin ja hoin vaan: " Voi hyvä Jumala, voi hyvä Jumala"...tiesin, että tuollaisesta rysäyksestä ei voi selvitä....
Tuohon kauheaan tunteeseen heräsin.


- - -




Oli pakko laittaa tytölle viesti, että näin kauhean unen, että hän oli kolarissa ja että "Ole varovainen liikenteessä", tyttö olikin juuri ollut ajamassa ja oli toisella paikkakunnalla keskimmäinen lapsen lätkä turnauksessa ja sanoi, että olikin vähän huono keli ja että yrittää olla varovainen.




Tuo uni saattoi tulla siitäkin, kun miehen siskon aikuinen tyttö oli oikeasti ollut kolarissa uutena vuotena, ja kun siitä on puhuttu ja tuolla eilisessä seurakunnassakin mies laittoi esirukous pyyntöä siskon tytön puolesta. Hänellä on tullut kaikenlaista vammaa, mutta voi olosuhteisiin nähden hyvin, sanoi hänen äitinsä.




Tuon unen tunnelma jäi mieleeni, niin ajattelin kirjoittaa sen pois itsestäni. Hyvää Loppiaista!

10 kommenttia:

  1. Olipa kamala painajainen! Varmaan se kyllä tuli siitä, kun sukulainen oli juuri ollut kolarissa. Toivottavasti pääset eroon siitä unen tunnelmasta. Onneksi painajaisia tulee nähtyä aika harvoin.

    Ihana tuo kuva! Nyt on kyllä kiva, kun on satanut vähän luntakin. Välillä satoi vettä niin monena päivänä, että melkein kaikki lumi suli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi se ei ole jäänyt sen pitemmäksi aikaan mieleen...

      Poista
  2. Mä näen aika usein painajaisia. Kai se on aivojen tapa (inhottava) purkaa stressiä ja kaikkea ikävää. Nykyisin osaan itseni niistä herättää, jos ei huvita katsoa ja usein ei juuri huvita. Ei ne silti kivoja oo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole, ei! Minä en juurikaan näe painajaisia tai muitakaan unia, niin että ne muistaisin..

      Poista
  3. Painajaisunet ovat kamalia. Toivon ettei sun unesi ole varoitus tai muuta. Mulla itselläni on varoitus merkki aina jos näen äitistäni unta eikä puhu siinä mitään. Onneksi niitä tulee harvoin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä en ole äitistäkään nähnyt unia enää pitkään aikaan, joskus ennen, hänen kuoleman jälkeen näin, ja aina tuli ikävä äitiä.

      Poista
  4. Kamala uni! Mutta varmaankin tuli juuri noista aineksista, mitä arvelit. Toivottavasti saat mukavampaa ajateltavaa, kuin tuo. Oli varmaan hyvin ankea herätä aamulla tuon muistamiseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä,mutta tytölle laittamani viesti ja unen tänne kirjoittaminen auttoi, ettei se jäänyt mieleen pyörimään.

      Poista
    2. No nyt näin minäkin unta, jonka aamulla muistin. Heräsin nimittäin taas vaihteeksi äkkiherätyksellä kellonsoittoon, kun oli kouluaamu. Onneksi uni ei ollut painajainen, vaan ihan mukava. Kirjoitin sitä muistiin paperille heti ylösnoustuani, muuten olisi haihtunut päästä aika nopeasti.

      Poista
    3. Niin se on kumma kun nykyisin niitä ei yleensä muista, nuorena muisti :)

      Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)