Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

torstai 2. tammikuuta 2020

Juhlapyhät kohta takana...



...vaan vielä on Loppiainen edessä.




Papinkaurasta vielä toinen kuva, tältä aamulta. Kun se aukeaa enemmään, sen sisältä tulee ihan kuin kauran tähkiä, siitä varmaan nimensäkin saanut.











Nyt on palattu melkein arkeen. Tosin kaikki joulutavarat on vielä paikoillaan, ja vielä noin viikko ilman suurempia velvoitteita.
Kuten kerroin,saatiin paljon suklaata joululahjaksi ja kyllä sitä on tullut syötyäkin... Kahdesta tyhjentyneestä rasiasta päällystin taas säilytyslaatikot askartelutavaroille.


















Samalla saan vähemmäksi joskus leikkaamiani kuvia. Nuo nyt taisivatkin olla ainoat varsinaiset rasia-suklaat, muut on pikkulaatikoissa tai levyjä. Ehkä mun pitäisi piilottaa ne "pahan päivän" varalle, siis ne suklaat :)





Onneksi on myös tullut käveltyäkin, ihan tuon selänkin takia, se kun ei tykkää varsinkaan istumisesta.Tänään mies meni käymään kaupungissa, oli jo lähtenyt, kun minä heräsin vasta varttia vaille 9. On nyt vähän myöhempään tullut valvottuakin illalla. Joko olette alkaneet raivata joulua pois? Minä annan olla loppiaiseen. Muuten kyllä haluaisin raivata vähän tavaraa pois, kun sitä on niin joka paikka täynnä, ja muutenkin pienet tilat. Aina talvella ajattelen, että kesällä haluaisin pitää pihakirppiksen,että sais tavaraa pois....mutta kun kesä tulee nin en saa aikaan/jaksa kuitenkaan. Mutta näillä mennään...Leppoisaa alkanutta vuotta!



26 kommenttia:

  1. On kyllä tosi jännä tuo kukka. Meilläkin kuusi seisoo vielä paikallaan, vaikka onkin yhden vaatekaapin edessä. Ja vanhasta kokemuksesta tiedän, että mitä kauemmas sen kuusen ulosvienti menee, tavallaan sitä vaikeampi siitä toisaalta on luopua. Seuraavan kerran vasta vuoden päästä kun joulu on. Ja tuleehan siihen valoton tylsä kohta, kun kuusi on poissa. Ihan tyhmää tietysti viipyillä siinäkään, minkä aika on ohi. Mutta en tykkää ylipäätään jotenkin vuodenvaihteesta, alkava vuosi kun voi pitää aina sisällään kaikenlaista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on vaan pikkuinen pöytäkuusi, teko sellainen, mutta muuta koristetta on... Emmehän me tiedä mitä uusi vuosi tuo tullessaan, mutta onneksi Varjelijamme ei torku eikä nuku :)

      Poista
  2. Minulla on myös tuo papin kaura. Olen antanut kukalle nimen aina pappimme nimen mukaan, meillä kun on papit vaihtuneet
    Joulu on vielä jäljellä sisällä. Hyvää alkanutta vuotta 2020. sinne teille

    VastaaPoista
  3. Onpa erikoinenkukka tuossa papinkaurassa, niinkuin mainitsin jo että äidillä se ei koskaan kukkinut, niin ei ollut aavistustakaan minkalainen kukka siihen tulee. Minulla ei ollut joulujuttuja oikeastaan mitään, valoja on, mutta ne voi olla pitkään,kun on tää pimeä aika vielä.

    VastaaPoista
  4. Hetkessä on blogit täynnä kirjoituksia että nyt joulu lopetettu, tai siivottu tai muuta vastaavaa.
    Ja sehän on hyvä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kukin tavallaan, ennemmin tai myöhemmin se joulu menee "pakettiin"...

      Poista
  5. Juuri tänään vein jo joulua vähän pois. Vielä kynttilät ja valot ovat paikallaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valot yms. onkin vielä tarpeen,kun pimeää on...

      Poista
  6. Ihanan erikoinen kukka tuossa papinkaurassa.
    Jotenkin alkoi ahdistaa kuihtuvat hyasintit ja kariseva sypressi, niin vein ne parvekkeelle ja joulupukit laitoin laatikkoonsa, enkelit vielä jäi ja joulutähdet saa olla niin kauan kuin kestävät. Pieni asunto kun on niin liika tavara ahdistaa.
    Alkaa muutenkin olla tarvetta kaappeja siivota ja järjestää, kun joku kumma sotkee niitä :))))
    Mulla usein vasen lonkka alkaa juilia, varsinkin jos sohvalla istuu. Ärsyttää kun ei kärsi ottaa askelta eteenpäin, kun vihloo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mua on myös alkanut ahdistaa tämä ahtaus ja tavaran määrä...sohvalla istuminen on minullekkin se pahin asia,nyt kun selkä/lonkka on kipeä...samat on mietteet :)

      Poista
  7. Onpas hauska tuo papinkaura, en olekkaan sellaista ennen nähnyt:) Minä pitäisin joulua varmaan vähän enemmänkin mutta perinteisesti se on loppiaisen jälkeen siivottu pois, siitä sitten aloitetaan kevään odottelu:) Ihanaa alkanutta vuotta sinne ja mukavia bloggailuhetkiä♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minullakin ensimmäisen kerran kukki nyt tuo papinkaura :) Samoin sinulle toivottelen mukavaa vuotta!

      Poista
  8. Kaunis ja erikoinen kukka.tuo "papinkaura".
    Minä en siivua JOULUA..loppiaisena se saa tänä vuona jatkoajan Nuutin -päivään!!!
    Minulla noita arkipäiviä on niiiiiiin paljon ,pidän kiinni kynsin ja hampain "tunnelma-hetkistä!!..jokainen taplaa tyylillään...:)))
    Aika moni odottaa valoa,kevättä..minä nautin jokaisesta pimeästä hetkestä:)),
    KEVÄT tulee minulle pääsiäisen aikoihin:)),,ja joulun vois piiiitkittää tuonne pääsiäiseen:)))))
    se joulusta! :)
    Ihania ,kauniita laatikoita olet päällystänyt,millä liimalla??Ovat niin tasaisesti liimautuneet;)Mukava noihin on laittaa.pientä tilpahöörää:)
    Oikein hyvää piiiiitkää viikonloppua!
    ..sitten alakaa "härkä-viikot"

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Liima on Kapel Home & office paperiliima.Ihan hyvä liima. Mukavaa viikonloppua sinullekin Liisa!

      Poista
  9. Meilläkin joulu jatkuu Nuuttiin asti. Hyvää uutta vuotta!

    VastaaPoista
  10. Taidan päästäkin helpommalla, ei voi varastoida kuin vähän ensi joulua varten. Niukkaa joulukoristelua on harjoiteltu ja tottuu siihen, vaikka kirpasee joskus. Hyvää tammikuun jatkoa!

    VastaaPoista
  11. Minä oon joutunut raivaamaan tavaroita oikein urakalla kun jouduttiin muuttamaan tilavasta kolmiosta pieneen kaksioon. Meillä ei ole edes varastotiloja ! Kaikki tavarat täytyy sovittaa sisälle asuntoon;apuaa...

    - TarjaMaarit

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, se on jo aika ongelma, jos ei ole mitään varastotilaa... Toivon kekseliäisyyttä ja hyviä ideoita sisustamiseen ja säilytykseen!

      Poista
  12. Eikös olekkin sellainen sanonta että hyvä Tuomas joulun tuopi ja paha Nuutti sen pois viepi !? Eli minä vien joulun pois Nuutin päivänä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuuttihan sen on perinteisesti vienyt.. Hyvää alkanutta vuotta :)

      Poista
  13. Kauniita kuvia. Meillä on vielä kuusi loppiaiseen saakka, muuten on joulutavarat jo pakattu seuraavaa joulua varten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä otin keittiön pöydältä joulun kangasliinat pois, muuten on vielä kaikki paikallaan :)

      Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)