Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

maanantai 25. kesäkuuta 2018

"Lukeminen kannattaa aina"
Lukeminen on koko elämäni ollut minulle tärkeätä, niinkuin kirjoittaminenkin.


Tässä aiemmin kerroinkin, että olin lukemassa kirjaa "Avioelämää punaisessa myrskyssä".
Sehän oli Alja Rahmanovan päiväkirjaa hänen elämästään syyskuusta 1920 - kesäkuuhun 1925 Venäjällä. Loppuosa kirjasta oli hänen kirjoittamaansa muistista, siitä kun hänet, hänen aviomiehensä ja pieni poikansa karkoitettiin Venäjältä.


Samantapaisessa teemassa olen pysynyt sen jälkeenkin. Vuorossa on nimittäin kirjastosta lainattu Raili Mikkasen kirja "Unelmien varjot." Romaani Viipurin ja Pietarin suomalaiskohtaloista 1905-1928. Eli vielä edellistä kirjaa aikaisempaan ajankohtaan menemme.Kirja alkaa Viipurista vuonna 1905.
Kirjan takakannessa lukee: "Jännittävässä ja mukaansatempaavassa historiallisessa romaanissa seurataan Viipurilaisen Jalmari Leväsen, alunperin nuorsuomalaisen toimittajan ja juristin sekä Pietarin suomalaisen yhteiskoulun priimusoppilaan Anna Sofia Aholaisen kohtaloita."

"Alma Sofian ja Jalmarin tiet kohtaavat ja he avioituvat. Unelmat täyttyvät kun nelihenkisen perheen pako Suomeen toteutuu vihdoin vuonna 1928."

Tämän jälkeen on vielä tulossa toinen Raili Mikkasen kirja "Meren ja ikävän kiertolaiset." Palaamme siihen myöhemmin :)

4 kommenttia:

 1. Kiinnostavia teemoja, ja on muuten avartavaa lukea pari kirjaa samasta maailmankolkasta tai aikakaudesta peräjälkeen, olen itsekin joskus tehnyt niin ja se on kivaa. Voi upota johonkin aikakauteen.

  VastaaPoista
 2. Mukavia lukuhetkiä,ja hyvää vointia!

  VastaaPoista
 3. http://anna-historias.blogspot.com/2018/06/jesus.html?m=1 Me ha gustado tu blog mas amenudo lo visitare.
  Besos

  VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)