Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

maanantai 11. kesäkuuta 2018

Lasten kirjoja ja muistoja :)
Vintissä käydessäni näin siellä kolme lastenkirjaa. Nuo eivät mitkään ole alkuperäisiä kirjoja siitä, mitä muistoja minulle niistä tulee, vaan olen ostanut ne kirppikseltä tai saanut ilmaisista...jompikumpi, sen takia että minulla on muistoja samanlaisista kirjoista.

Ensin on tietenkin kirja Tomi. Olin 19-20 vuotiaana hoitamassa lapsia/kotiapulaisena yhdessä perheessä. Heillä oli kolme lasta. Siellä oli tuollainen Tomi-kirja, jota mm. luin lapsille . Loppuaikana olin jo ensimmäisen mieheni kanssa ja rupesin odottamaan ensimmäistä lastani. Silloin ajattelin, että Tomi on niin kiva nimi, että jos saan pojan haluan hänen nimeksi Tomi, ja mieskin hyväksyi sen. Niinpä 40-vuotta sitten syntynyt poikani on sen niminen :) Tuossa Tomi-kirjassa ei ollut mitään julkaisu vuotta, mutta minä ainakin luin sitä hoitolapsille 1976-77 vuonna.Myyrä-kirjan taisin löytää ilmaisista, kun se on kansistaan vähän huonokuntoinen. Siitä tuli mieleen, että itse joskus alakouluaikana lainasin Myyrä-kirjoja koulun kirjastosta ja tykkäsin niistä. Hyvän mielikuvituksen omaavana taisin kuvitella olevanikin myyrä, joka seikkaili niissä tarinoissa :) Myyrä-kirja on vuodelta 1969.
Kolmas kirja on Allu Alligaattori, se vain siksi että muistuttaa noista Tammen kultaiset kirjat-kirjoista yleensä, joista tykkäsin myös. Luin niitä omille lapsilleni. Alkuteos on ilmestynyt 1987 ja tämä kirja 1992.


Loput kirjat löytyvät sisältä lipaston alalaatikosta, jossa on muitakin lasten juttuja lapsivieraille.
Tätä Jäätelöauto-kirjaa luin juuri pyhänä nuorimmalle vieraalle, kaksi vuotiaalle pikkutytölle, joka tuli isänsä mukana kun miehet menivät saunaan. Minä seurustelin pikkutytön kanssa sillä aikaa :) Tämä kirja oli vuodelta 1991.
Kerro, kerro kuvastin oli mun omilla lapsilla joskus myös. Se on Lasten oman kirjakerhon-kirja ja vuodelta 1977. Siinä on kaikenlaisia peilin kanssa tehtäviä "jujuja".Viimeisenä nuorimman lapseni Iloinen aapinen, vuodelta 1990. Tyttöni on syntynyt 1996, niin tuo kirja on ollut kouluissa käytössä monia vuosia.
Tällaista kirjallisuutta tänään :)

4 kommenttia:

  1. Lasten kirjat (-60-80 luvuilta) ovat ihania.

    VastaaPoista
  2. Mukavat muistot sinulla noista kirjoista:) Meiltäkin löytyy tuolallainen aapinen, saattoi peräti molemmilla vanhemmilla lapsilla olla tuo sama. Tammen kultaisia kirjoja muistan itse lainailleeni pienenä koululaisena kirjastosta.

    VastaaPoista
  3. Kaikesta vanhasta tulee aina muistoja :)

    VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)